Veste bună pentru femeile ieșite la pensie! Vor primi mai mulți bani începând cu 20 iunie. Ce categorii trebuie să îndeplinească?

Veste bună pentru femeile ieșite la pensie!
Veste bună pentru femeile ieșite la pensie!

Suma pe care urmează să o primească fiecare senior în parte este de 250 de lei, iar măsura a intrat deja în vigoare pe data de 1 iunie 2022.

Voucherele de la stat în valoare de 250 de lei sunt menite să ajute românii aflați la pensie care se confruntă cu mai multe situații financiare delicate.

Citeste si: Milioane de români vor primi bani pentru alimente! Ce anunț a făcut ministrul Muncii, Marius Budăi

Veste bună pentru femeile ieșite la pensie!
Veste bună pentru femeile ieșite la pensie![Sursa foto: PixaBay]

Tichete de 250 de lei pentru aceste femei ieșite la pensie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a început procesul de emitere, distribuire și încărcare a voucherelor sociale oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru România”.

Tichetele, oferite pe un card special, valorează 250 de lei și sunt destinate persoanelor aflate în situații materiale dificile sau risc de sărăcie. Această inițiativă este cea mai importantă de acest gen derulată până acum în România, din perspectiva numărului de beneficiari.

În total sunt peste 2,5 milioane de persoane care primesc aceste tichete sociale pentru a-și putea achiziționa alimente de bază sau mese calde. Distribuirea acestor bani prevede:

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

1) emiterea cardurilor de către unitățile desemnate (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului),

2) împlicuire și distribuirea prin intermediul CN Poșta Română și

3) încărcarea valorică a cardurilor.

Citeste si: Atenție, viitoare mămici! Femeile însărcinate obeze ar putea avea nou-născuți cu risc crescut al unor boli grave

Veste bună pentru femeile ieșite la pensie!
Veste bună pentru femeile ieșite la pensie![Sursa foto: PixaBay]

Ce persoane pot beneficia de aceste tichete?

a) Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500

lei;

b) Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

c) Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

d) Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

e) Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

f) Persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Bani în plus pentru milioane de mămici din România! În ce condiții ar putea primi sumele de la stat

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies