Veste bună pentru mamele din România! Ce categorie de femei poate primi tichete în valoare de 640 de lei

Veste bună pentru mamele din România! Ce categorie de femei poate primi tichete în valoare de 640 de lei
Veste bună pentru mamele din România! Ce categorie de femei poate primi tichete în valoare de 640 de lei

Mamele din România au motive de bucurie. Femeile care pot primi tichete în valoare de 640 de lei.

O nouă schimbare pentru românii din țară a venit chiar în luna aprilie 2024, atunci când tichetele de creșă au crescut cu 20 de lei. Astfel, acestea au ajuns la o valoare de 640 de lei, iar tichetele respective pot fi folosite de către mame pentru a plăti taxele la creșa unde este copilul înscris. Suma pe care acestea o au de primit este dată și de un document oficial care arată, în baza legii aplicate, că noua valoare a biletelor este de 640 de lei.

Decizia a fost luată printr-un ordin comun al Ministerul Finanțelor și Muncii.  „Pentru semestrul I al anului 2024, începând cu luna aprilie 2024, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creșă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.045/2018, cu modificările ulterioare, este de 640 lei.  Valoarea nominală stabilită la art.
1 se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului II al anului 2024, respectiv august 2024 și septembrie 2024”,
arată documentul.

Femeile care nu vor beneficia de aceste tichete de creșă

Citește și: Vestea momentului pentru românii cu venituri mici! Ministrul Muncii a discutat despre majorarea indemnizațiilor

Tichete mame
Tichete mame[Sursa foto: freepik]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citește și: Pensionarea anticipată pentru femei 2023. Ce stagiu de cotizare trebuie să aibă viitoarele pensionare, pentru a beneficia de pensie

Aceste etichete sunt bilete de valoare care se acordă în fiecare lună, iar ele sunt oferite angajaților care nu beneficiază de concediu și indemnizația acordate pentru creșterea copilului cu vârsta de până în doi ani sau până în trei ani, în cazul copilului cu handicap.

Aceste tichete pot fi acordate la cererea unuia dintre părinte sau tutorelui căruia i-a fost încredințat copilul. Cu toate acestea, există anumite excepții, iar persoanele care nu pot beneficia de tichete de creșă sunt asistenții maternali profesioniști și persoanele la care este găzduit copilul și pentru care s-a instituit măsura plasamentului în regim de urgență.

Tichete mame
Tichete mame[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Vești bune pentru femei! Cine poate beneficia de 20.000 de lei de la stat, începând cu data de 19 mai 2023

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Noi detalii năucitoare despre moartea violentă a Kristinei Joksimovic, fosta Miss Elveția

Care au fost cele mai grele momente din viață pentru Ana Morodan. Ce se ascunde, de fapt, sub umorul “Contesei digitale” “Nu, nu renunțăm la bătălie, pentru că este o nouă zi.”

Acesta este satul uitat de lume, în care mai locuiesc doar 5 familii! Dezastrul care a dus la depopularea satului Pardoși, din Buzău

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies