Veste bună pentru pensionare! Pensiile din toată România vor crește semnificativ

Veste bună pentru pensionare! Pensiile din toată România vor crește semnificativ
Veste bună pentru pensionare! Pensiile din toată România vor crește semnificativ

Ministrul Muncii a prezentat informații proaspete cu privire la recalcularea pensiilor. Marius Budăi a indicat că are în vedere trei opțiuni și că, până la finalul săptămânii viitoare, va primi o primă analiză de impact din partea Băncii Naționale.

Ministrul a subliniat că există posibilitatea ca aceste variante să fie dezvoltate în timpul verii, urmând ca proiectul să fie înaintat Parlamentului începând cu sesiunea parlamentară de toamnă.

Citește și: Anunț important pentru pensionare! Ce categorie de femei își va putea continua activitatea până la vârsta de 70 de ani

Veste bună pentru pensionare
Veste bună pentru pensionare[Sursa foto: freepik]

Marius Budăi are trei variante pentru recalcularea pensiilor

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dezvăluit că există trei variante de recalculare a pensiilor și că, spre sfârșitul săptămânii viitoare, va primi o primă analiză de impact din partea Băncii Naționale. Această analiză nu este finală, dar va servi drept bază de plecare pentru discuțiile viitoare. Ministrul speră ca în timpul verii să se lucreze la aceste variante și să depună proiectul în Parlament începând cu sesiunea parlamentară de toamnă.

„Avem trei variante. Spre sfârșitul săptămânii viitoare vom primi de la Banca Națională o primă analiză de impact, nu este analiza finală. Telefoanele pe care le-am avut în această săptămână și discuțiile pe care le-am avut cu Comisia Europeană au făcut trimitere la acest prim raport pentru a avea o bază de plecare în discuțiile următoare. Sper ca peste vară să putem lucra aceste variante și începând cu sesiunea parlamentară de toamnă să depunem acest proiect în Parlament.

Se lucrează la acea digitalizare a dosarelor, preluarea datelor în format electronic, preluarea separată a perioadelor contributive față de perioadele asimilate, a sporurilor cu caracter permanent față de sporurile cu caracter nepermanent, încât activitatea noastră a ajuns astăzi la peste 80% din dosare introduse în sistemul electronic. Sperăm, tragem și spunem ca până la finalul perioadei să terminăm cu toate dosarele, chiar dacă vor rămâne câteva dosare care vor fi foarte vechi și vor trebui să fie introduse la mână, lucrate, dar cu siguranță ne vom încadra în acest termen”, a explicat Marius Budăi la România TV.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Autoritățile au în vedere o formulă cât mai bună pentru rezolvarea inechităților din sistem

Marius Budăi a afirmat că autoritățile doresc să găsească o soluție optimă pentru a remedia inechitățile existente în sistem.

„După perioada de vară vom depune proiectul în Parlament pentru a fi dezbătut de cei interesați și aici mă refer la sindicate și la asociațiile de pensionari.

(…) Ne gândim la o formulă cât mai bună pentru rezolvarea inechităților din sistem și să ne asigurăm că, sub nicio formă,  prin această recalculare nu va scădea nicio pensie”, a mai spus ministrul.

Veste bună pentru pensionare
Veste bună pentru pensionare[Sursa foto: freepik]

Marius Budăi spune că pensiile vor crește

Premierul a confirmat că pensiile vor crește în acest an și că vor continua să fie implementate măsurile din programul "Sprijin pentru România" până la finalul anului.

El a subliniat că guvernarea actuală se preocupă de creșterea veniturilor cetățenilor și nu de înghețarea sau reducerea acestora.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

„Premierul a spus anul acesta că vor crește. Pensiile vor crește. Vom continua acele măsuri din programul „Sprijin pentru România” până la final de an. Să nu uităm că am avut o majorare la început de an. S-a demonstrat că, de când am revenit la guvernare, alta este gândirea față de veniturilor cetățenilor, nicidecum de înghețări sau de tăieri”, a concis ministrul Muncii.

Veste bună pentru pensionare
Veste bună pentru pensionare[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Ce se întâmplă cu femeile cu pensii sub 1.700 de lei! Banii de la stat au fost tăiați



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Ce se va întâmpla cu femeile cu pensii mai mari de 2.000 de lei! Marius Budăi a făcut anunțul

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies