Veste tristă pentru femeile cu pensii sub 1.700 de lei. Voucherele pentru alimente ar putea fi tăiate

Veste tristă pentru femeile cu pensii sub 1.700 de lei. Voucherele pentru alimente ar putea fi tăiate
Veste tristă pentru femeile cu pensii sub 1.700 de lei. Voucherele pentru alimente ar putea fi tăiate

Această categorie de români va avea parte de o veste proastă! Voucherele de 250 de lei, pentru alimente, se vor tăia pentru ei, cu toate că bifează toate cerințele pentru a putea beneficia de ele.

Programul „Sprijin pentru România” este în continuă desfășurare, iar banii pentru alimentele principale vor intra pe cardurile sociale în luna august. Tichetele sunt valabile timp de 12 ani și pot fi folosite doar de persoana care beneficiază de ele, cu mici excepții.

Citește și: Corectorul trebuie să fie mai deschis decât fondul de ten? Cum să alegi corectorul potrivit pentru tenul tău și să obții un look perfect!

Veste tristă pentru femeile cu pensii sub 1.700 de lei
Veste tristă pentru femeile cu pensii sub 1.700 de lei[Sursa foto: freepik]

Ajutor pentru românii vulnerabili

În acest an, Guvernul român va implementa un nou proiect menit să sprijine cetățenii vulnerabili din punct de vedere social. Astfel, persoanele din categorii defavorizate vor primi ajutor sub forma a șase vouchere pentru alimente și mese calde, distribuite o dată la două luni. Fiecare voucher valorează 250 de lei și poate fi utilizat atât pentru achiziționarea de alimente, cât și pentru plata mesei calde în restaurante sau alte locații care oferă acest serviciu.

Scopul principal al acestui proiect este de a contracara scăderea standardului de viață și de a sprijini grupurile sociale vulnerabile, în încercarea de a reduce riscul de sărăcie la nivel național. Pentru a asigura implementarea eficientă, Ministerul Investițiilor a informat că banii vor fi creditați pe cardurile sociale ale beneficiarilor în jurul datei de 15 august.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Veste tristă pentru femeile cu pensii sub 1.700 de lei
Veste tristă pentru femeile cu pensii sub 1.700 de lei[Sursa foto: freepik]

Se taie voucherele pentru alimente în cazul acestor categorii de români

Conform ordonanței de urgență nr. 63 din 9 mai 2022, anumite categorii de români vor fi excluse de la primirea voucherelor pentru alimente, chiar dacă se încadrează în categoria celor eligibili. Aceste excluderi se aplică celor care părăsesc țara, celor care primesc decizii de condamnare sau celor care beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, fie ele publice sau private.

Această sumă de 250 de lei este un real ajutor pentru românii cu o situație precară, iar conform unei Ordonanțe de Urgență publicată în Monitorul Oficial sunt exceptate de la acordarea sprijinului material persoanele prevăzute care la data acordării sprijinului nu au domiciliul în România sau care nu fac dovada că locuiesc în România.

  „Sunt exceptate de la acordarea sprijinului material persoanele prevăzute la alin.

(1) care la data acordării sprijinului nu au domiciliul în România sau care nu fac dovada că locuiesc în România, potrivit legii, precum și persoanele care execută pedepse privative de libertate ori beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private”, se arată în OUG 63 din 9 mai 2022 şi publicată în Monitorul Oficial.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

În document se mai arată că bugetul măsurii temporare „Sprijin pentru România” acordată prin intermediul tichetelor sociale pe suport electronic, pentru perioada 1 iunie-31 decembrie, se stabilește la suna de 6.281.200 de mii lei.

„Bugetul măsurii temporare „Sprijin pentru România”, acordată prin intermediul tichetelor sociale pe suport electronic, pentru perioada 1 iunie 2022-31 decembrie 2023, se stabilește la suma de 6.281.200 mii lei cu sursă de finanțare de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, precum și din fonduri europene nerambursabile, în conformitate cu regulile de eligibilitate și normele comunitare și naționale

aplicabile Programului operațional Incluziune și demnitate socială și Programului operațional Ajutorarea persoanelor dezavantajate, prin unitatea de implementare din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de beneficiar de fonduri europene nerambursabile”, se mai arată în document.

Veste tristă pentru femeile cu pensii sub 1.700 de lei
Veste tristă pentru femeile cu pensii sub 1.700 de lei[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Veste importantă pentru femeile cu pensii sub 1.125 de lei! Anunțul făcut de către Casa de Pensii



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Veste bună pentru femeile din România! Ce alimente se ieftinesc începând cu 1 august

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies