Veste importantă pentru femeile cu pensii sub 1.125 de lei! Anunțul făcut de către Casa de Pensii

Veste importantă pentru femeile cu pensii sub 1.125 de lei! Anunțul făcut de către Casa de Pensii
Veste importantă pentru femeile cu pensii sub 1.125 de lei! Anunțul făcut de către Casa de Pensii

Află din rândurile următoare ce se întâmplă cu pensionarii care au pensii sunt 1.125 de lei.

Statul vine în ajutorul românilor cu venituri mici, indiferent de categoria din care fac parte. Astfel, în ceea ce-i privește pe românii pensionari, aceștia au parte de o serie de ajutoare venite din partea statului, printre care și indemnizația socială pentru pensionari.

Conform prevederilor Legii nr. 196/2009, cu modificările și completările ulterioare, beneficiarii sistemului public de pensii, ale căror venituri din pensii și indemnizații, cumulate, se situează sub valoarea de 1.125

de lei, încasează lunar această valoare, denumită „ indemnizație socială pentru pensionari ”.

Ce s-a întâmplat cu indemnizația socială pentru pensionari

Citește și: Veste bună pentru femeile cu pensii sub 2000 lei! Pentru ce vor primi 250 lei in luna august

Veste importantă pentru femeile cu pensii sub 1.125 de lei! Anunțul făcut de către Casa de Pensii
Veste importantă pentru femeile cu pensii sub 1.125 de lei! Anunțul făcut de către Casa de Pensii[Sursa foto: freepik]

Conform informațiilor venite de la Casa Națională de Pensii Publice, în luna iunie a anului 2023, numărul pensionarilor care au primit indemnizație socială a scăzut cu 609 persoane.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a informat că, luna trecută, numărul total al beneficiarilor de indemnizație socială pentru pensionari a fost de 1.141.548 de persoane, dintre care, 1.032.363 erau pensionari din sistemul public, iar 109.185 erau pensionari proveniți din fostul sistem de pensii al agricultorilor.

În cazul pensionarilor din sistemul public, valoarea medie a indemnizației suportate de la bugetul de stat a fost de 428 de lei.

Cele mai mari valori au fost înregistrate în județele Bistrița-Năsăud (de 493 de lei), Maramureș (493 de lei) și Cluj (476 de lei). În ceea ce privește pensionarii agricultori, indemnizația socială medie suportată de la bugetul de stat a fost de 302 de lei, valoarea cea mai mare fiind înregistrată în județele Ilfov (433 de lei) și Gorj (389 de lei) și în sectorul 5 din București (393 de lei).

Cei mai mulți beneficiari ai acestei indemnizații erau în București (48.368) și în județele Suceava (41.995), Dolj (37.623) și Iași (37.110), iar cei mai mulți beneficiari din rândul pensionarilor agricultori sunt în județele Iași (7.538), urmat de Botoșani (7.135) și Dolj (7.060).

Cum pot românii să beneficieze de indemnizație socială pentru pensionari

Citește și: O anumită categorie de femei poate primi 4.000 de lei. Cine poate beneficia de această sumă

Cum pot românii să beneficieze de indemnizație socială pentru pensionari
Cum pot românii să beneficieze de indemnizație socială pentru pensionari[Sursa foto: freepik]

Există o serie de condiții necesare pentru obținerea indemnizației sociale pentru pensionari. Acestea presupun ca persoana respectivă să aibă calitatea de pensionar al sistemului public de pensii, indiferent de data înscrierii la pensie, să aibă domiciliul în România și nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plată să se situeze sub 1.125 de lei.

 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Veste bună pentru femeile cu venituri reduse! Ultimele informații despre voucherele sociale

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies