Vestea momentului pentru români! Statul oferă 950 de lei de persoană în fiecare lună

Vestea momentului pentru români! Statul oferă 950 de lei de persoană în fiecare lună
Vestea momentului pentru români! Statul oferă 950 de lei de persoană în fiecare lună

Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență aflat în dezbatere publică la Ministerul Familiei, anumiți români ar putea primi, lunar, suma de 950 de lei!

Conform unui proiect de ordonanță aflat în dezbatere publică la Ministerul Familiei, alocația lunară a copiilor aflați în plasament ar putea crește de la 631 de lei, cât este acum, la 950 de lei. Banii sunt acordați fiecărui copil care se află în plasament la o familie, persoană, asistent maternal sau într-un serviciu de tip rezidențial al unui organism privat acreditat.

Citeste si: Meseria cu salariul de 14.000 de lei pentru care nu se găsesc candidați! Nu se cer nici măcar studii superioare

Majorări ale alocaţiei pentru toţii copiii din ţară
Majorări ale alocaţiei pentru toţii copiii din ţară[Sursa foto: Freepik.com]

Statul oferă 950 de lei de persoană lunar!

Sumele prevăzute în proiectul de ordonanță se plătesc persoanei, asistentului maternal, reprezentantului familiei sau organismului privat acreditat care se ocupă de copil. Banii sunt destinați asigurării de hrană, îmbrăcăminte, încălțăminte, produse pentru igiena personală, manuale școlare, jucării sau transport.

Proiectul de ordonanță trebuie adoptat de Executiv și publicat ulterior în Monitorul Oficial pentru a fi aplicat.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Noi modificări în sistemul public de pensii. Sunt vizate toate persoanele care au copii

Majorări ale alocaţiei pentru toţii copiii din ţară
Majorări ale alocaţiei pentru toţii copiii din ţară[Sursa foto: Unsplash]

Majorări ale alocaţiei pentru toţii copiii din ţară

Gabriela Firea a anunțat că Executivul a majorat deja alocațiile copiilor, așa cum a promis, dar și că premierul țării, alături de ministrul de Finanțe și de cel al Muncii fac deja calculele pentru o nouă majorare a

alocației la nivel național.

„Guvernul României a majorat alocaţiile pentru copii şi calculele care se fac acum de către premier, de ministrul de Finanţe, de ministrul Muncii, vor dori să anunțe, de asemenea, pentru toţi copiii din România majorări ale alocaţiei pentru toţii copiii din ţară”, a spus, miercuri, Gabriela Firea.

Pe de altă parte, Guvernul Nicolae Ciucă a anunțat majorarea alocațiilor, dar și o nouă indemnizație pentru persoanele cu dizabilități.

„Majorăm alocația de stat pentru copii și instituim acordarea anului viitor a unei indemnizații suplimentare pentru persoanele cu dizabilități, respectiv a 13-a indemnizație. Alocația crește la 600 de lei pentru cei de până la 2 ani sau până la 3 ani în cazul copilului cu dizabilități”, a spus Ciucă.

Majorări ale alocaţiei pentru toţii copiii din ţară
Majorări ale alocaţiei pentru toţii copiii din ţară[Sursa foto: PixaBay]



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Cresc salariile începând cu iulie 2022. Ce decizie a luat Guvernul și care este anunțul premierului Nicolae Ciucă

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies