VIDEO Care este secretul Jamilei pentru ciocolata din Dubai, rețeta virală care a înnebunit internetul. "Este fină, are umplutură crocantă și un gust minunat de fistic."

VIDEO Care este secretul Jamilei pentru ciocolata din Dubai, rețeta virală care a înnebunit internetul.
VIDEO Care este secretul Jamilei pentru ciocolata din Dubai, rețeta virală care a înnebunit internetul. "Este fină, are umplutură crocantă și un gust minunat de fistic."

Jamila este o populară creatoare de conținut culinar, iar rețetele ei sunt apreciate pentru simplitatea și claritatea cu care sunt prezentate.

Într-unul dintre episoadele sale, Jamila a pregătit o rețetă specială de ciocolată inspirată de aromele din Dubai. Descoperă in rândurile de mai jos care este modul de a pregătit acest faimos desert.

Ingrediente:

  • 200 g fidea pentru kataif
  • 200 g ciocolata amăruie
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 200 g crema de fistic
  • 50 g ciocolata roz (opțional)

Șatena a explicat pas cu pas care este metoda ei pentru realizarea acestei

rețete.

"Ciocolata din Dubai, rețeta virală care a nebunit internetul. Este fină, are umplutură crocantă și un gust minunat de fistic. Nu este greu de făcut și o puteți încerca și voi dacă v-am făcut curioși. Ca ingrediente vom avea nevoie de 200 de grame de fidea pentru cataif, 200 de grame de ciocolată amăruie, 200 de grame de ciocolată cu lapte, 50 de grame de unt, 180 de grame de cremă de fistic și opțional 50 de grame de ciocolată roz.

Începem cu fideaua pentru cataif. Această fidea este una proaspătă, foarte subțire și se folosește în multe deserturi arăbești. Nu o puteți înlocui cu altceva, dar o găsiți online sau în măcelăriile orientale. Tăiem fideaua cât mai mărunt cu un cuțit ascuțit și o punem într-un bol. Într-o tigaie mare vom pune untul la topit și adăugăm fideaua. O rumenim frumos la foc mic spre mediu până când va căpăta o culoare aurie.
Rumeniți-o bine cât să fie crocantă și delicioasă. Lăsați-o să se răcească puțin și adăugați crema de fistic peste fidea. Amestecați bine fideaua cu crema de fistic cât să se combine uniform. Înainte de a folosi umplutura, lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.”
a spus Jamila.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Următorul pas este legat de cele trei tipuri de ciocolata.

“Pentru a topi ciocolata, punem la fiert puțină apă într-o cratiță, iar peste cratiță vom pune un bol termorezistent. Punem în bol ciocolata amăruie și ciocolata cu lapte Și le lăsăm să se topească la foc mic, amestecând continuu. Când ciocolata e topită, o luăm de pe foc. Procedăm în același fel și cu ciocolata roz și o topim și pe ea.

Pentru a forma ciocolata, am folosit forme din silicon. Am început cu puțină ciocolată roz și am trasat câteva dungi în fiecare formă. Și pentru că este ciocolată din Dubai, am pus în forme și puțin sclipici comestibil, apoi am pus formele la frigider cât să se întărească ciocolata. Când ciocolata roz s-a întărit, punem în fiecare formă câteva linguri din ciocolata amăruie amestecată cu cea cu lapte si o răspândim uniform.
Întoarcem apoi formele și scuturăm excesul de ciocolată înapoi în bol. Punem formele înapoi în frigider până când se întărește ciocolata. Urmează apoi să punem umplutura de fidea cu cremă de fistic pe care o răspândim uniform în formele de ciocolată.”
a precizat Jamila.

Urmează si ultima etapa pentru a finaliza desertul mult viralizat pe toate rețelele de socializare.

Citește și: Rebecca a încălcat regulamentul competiției! Ce decizie va anunța Andreea Mantea: „M-ai mințit și pe mine și pe noi toți”. Aflați ce se va întâmpla cu soarta concurentei în episodul de luni, 23 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: De ce s-a sinucis, de fapt, Cătălina, secretara de la UMF: Am văzut-o, era...- stirilekanald.ro

“O și presăm cu grijă cu o spatulă, apoi punem din nou ciocolată peste umplutură si o nivelăm cât mai uniform. Punem formele pentru ultima dată în frigider și le lăsăm aproximativ o jumătate de oră. Desprindem ușor formele și scoatem cu grijă ciocolata. Am obținut o ciocolată lucioasă bine întărită și foarte aspectuoasă chiar dacă n-am avut forme mai înalte ciocolata a ieșit absolut minunat. Are suficientă umplutură este foarte gustoasă și aromată. Crema este ușor crocantă dar și cremoasă iar ciocolata foarte fină. O combinație minunată într-un desert care a făcut furori peste tot pe internet. Încercați și voi rețeta și sunt sigură că o să vă placă.” a conchis bloggerul culinar.

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Ce meserie avea Jamila înainte să se bucure de succesul în bucătărie: „Nu îmi imaginam că Jamila se va transforma într-un fenomen!”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cu ce se ocupă cei doi copii ai Larisei Uță și ai lui Alin Oprea la Londra. Mai rar o asemenea educație: "Melissa nu mai poate să cânte..."

Cele 4 zodii care trec ușor peste o despărțire. Se poartă ca și nimic nu s-ar fi întâmplat

Rebecca a încălcat regulamentul competiției! Ce decizie va anunța Andreea Mantea: „M-ai mințit și pe mine și pe noi toți”. Aflați ce se va întâmpla cu soarta concurentei în episodul de luni, 23 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies