Vine GERUL! – 13 grade și viscol in toata tara! Prognoza ANM 11 – 17 februarie

Vine GERUL! – 13 grade și viscol in toata tara! Prognoza ANM 11 – 17 februarie
Vine GERUL! – 13 grade și viscol in toata tara! Prognoza ANM 11 – 17 februarie

Vremea pe 11 februarie este mai caldă față de media perioadei, dar urmează schimbări dramatice. De marți, se răcește, și revin ploile și ninsorile. În București, luni, vor fi 12 grade.

Luni, vremea va fi caldă pentru această dată în cea mai mare parte a ţării

Pe parcursul zilei înnorările se vor accentua treptat în regiunile vestice, nordice şi centrale, unde temporar vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie, iar la munte şi lapoviţă şi ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, pe arii restrânse cu intensificări mai ales pe crestele montane, în sudul Banatului şi pe litoral.

Seara şi noaptea cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii pe arii extinse, îndeosebi în regiunile sudice, estice şi centrale. Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare la munte, predominant sub fomă de ploaie în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi jumătatea de sud a Moldovei şi ploaie şi lapoviţă la început, apoi temporar şi ninsoare în restul teritoriului.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general moderate, iar în zona Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului izolat se vor depăşi 20…25 l/mp.

La munte local se va depune strat mai consistent de zăpadă.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Vântul se va intensifica treptat, cu precădere la altitudini mari în masivele sudice şi vestice, unde se vor depăşi viteze de 70…80 km/h şi ninsoarea va fi viscolită, dar şi în vestul şi în sudul Olteniei, unde rafalele vor fi în jurul a 55 km/h.

La începutul şi sfârşitul intervalului, cu totul izolat, vor fi condiţii de polei.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între -2 şi 6 grade. Presiunea atmosferică va scădea dinspre nord-vest la valori joase, de regim baric puternic ciclonic.

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

A jucat în „Pe aripile vântului” acum 81 de ani. Olivia de Havilland arata incredibil la 102 ani

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies