Vinetele sunt foarte hidratante si este sanatos sa le consumam, in plin sezon de toamna. Iata o reteta delicioasa si foarte simpla, cu care poti incanta pe oricine.
Mod De Preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius.
Spală şi usucă vânăta cu un prosop de hârtie. Taie vânăta în felii, pe lungime, de dimensiuni egale. Dar nu tăia până la capăt, lasă feliile ataşate la codiţă.
Unge fiecare felie cu ulei de măsline, asezonează cu sare şi piper.
Taie roşiile în felii rotunde, piseaza usturoiul, marunteste pătrunjelul şi busuiocul şi sfarămă brânza Feta.
Pune o hârtie de copt într-o tavă şi pune vânăta. Pune intre feliile de vanata roşii, usturoi, feta, pătrunjel şi busuioc. Trage uşor de feliile de vânătă pentru a crea spaţiu între ele, formând un evantai. Stropeste cu ulei de masline tot evantaiul, inainte sa dai la cuptor.
Dă la cuptor pentru aproximativ o oră si urmareste daca mai este lichid in tava. Introdu furculita in vanata si, daca e moale, da focul mai mic si lasa inca 10 minute la cuptor, pana se evapora lichidul.