Vouchere în valoare de 3000 de lei pentru femeile din România! Ce acte trebuie să depună pentru a intra în posesia banilor

Vouchere în valoare de 3000 de lei pentru femeile din România! Ce acte trebuie să depună pentru a intra în posesia banilor
Vouchere în valoare de 3000 de lei pentru femeile din România! Ce acte trebuie să depună pentru a intra în posesia banilor

Unii români vor beneficia de vouchere în valoare de 3.000 de lei. Milioane de oameni din întreaga lume se luptă cu această boală, fapt care stă la baza banilor acordați.

Persoanele care se confruntă cu depresia, cunoscută ca „boala secolului”, pot beneficia de vouchere în valoare de 3.000 de lei. Proiectul a fost aprobat, în urmă cu ceva timp.

Citește și: Veste importantă pentru angajatele din România! Când pot fi recuperate zilele de concediu neefectuate

Românii care suferă de depresie pot să primească vouchere de 3.000 de lei

Consiliul Local Constanța a aprobat acest proiect de două luni, dar până în momentul actual, nicio persoană nu a depus actele necesare pentru a putea beneficia de ajutorul financiar.

Organizația Mondială a Sănătății a numit depresia „boala secolului” și, potrivit statisticilor, peste 40 de milioane de persoane se confruntă cu această boală, adică de două ori mai mult decât populația României.

Nici România nu stă prea bine la acest capitol, multe persoane confruntându-se cu boala, în special din cauza problemelor economice cu care se confruntă populația României.

Potrivit datelor oferite de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, între 2016 și 2020, numărul oamenilor care se luptă cu această boală a crescut cu aproximativ 14%.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

În orașul Constanța, unde proiectul va fi implementat pentru prima dată, 30 000 de persoane sunt înregistrate ca depresive, dintre care aproximativ jumătate, 14.000

sunt femei.

Prin urmare, administrația locală constănțeană a decis să ofere un voucher în valoare de 3.000 de lei dacă o persoană care se confruntă cu depresia se înscrie pe un document oficial.

Ce acte trebuie să depună pentru a intra în posesia banilor
Ce acte trebuie să depună pentru a intra în posesia banilor[Sursa foto: shutterstock]

Actele necesare pentru primirea voucherului de 3.000 de lei

Bolnavii de depresie, care doresc să primească un voucher de 3.000 de lei, trebuie să aibă un certificat medical eliberat de un medic specialist (sau chiar de un medic de familie) și toate documentele care dovedesc prezența bolii.

În plus, având în vedere că proiectul va fi implementat deocamdată în Constanța, pacientul trebuie să aibă domiciliul în același județ, să aibă un diagnostic de specialitate și să aibă un venit mai mic de 5.000 de lei pe membru de familie.

Toate acestea trebuie depuse la Direcția de asistență socială din cadrul Primăriei Constanța, care va transfera 3.000 de lei către clinica în care este tratat pacientul.

Voucherele ar trebui să asigure între 10 și 15 ședințe, o sumă care, potrivit experților, este necesară în cazurile mai puțin grave.

Orice persoană cu simptome de depresie trebuie să consulte imediat un specialist. Depresia netratată poate progresa foarte repede, iar numărul pacienților crește în fiecare an.

Ce acte trebuie să depună pentru a intra în posesia banilor
Ce acte trebuie să depună pentru a intra în posesia banilor[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Veste bună pentru femeile care vor să adopte un copil! Modificări privind concediul de acomodare



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Ce se întâmplă cu femeile care nu au cotizat 15 ani la stat! Casa de Pensii a făcut anunțul

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies