Paula Chirilă a dezvăluit rețeta pentru zacuscă de gogonele și toate ingredientele de care are nevoie pentru a o prepara.
Cu siguranță am auzit de foarte multe tipuri de zacuscă ce pot fi realizate din legume, ciuperci sau pește, inclusiv fasole, însă Paula Chirilă a vorbit de această dată o rețetă din copilăria ei, și anume zacuscă de gogonele. Aceasta a dezvăluit și toate ingredientele necesare, dar și care sunt pașii pentru realizarea ei.
Ingrediente:
Gogonele
Sare
Piper
Ceapă
Foi de dafin
Boabe de piper
Ulei
Cât trebuie să stea în clocot gogonelele pentru zacuscă
Paula Chirilă începe prin a da în clocot gogonelele până când încep să crape, apoi le pune în apă rece pentru a putea fi decojite, ulterior fiind băgat la blender. “Nici nu vă imaginați ce este asta. Pare salată de vinete, dar nu e. E ceva ce am învățat să fac din copilărie, e o rețetă pe care o știu de la mama mea.
Zacuscă de gogonele. Are un gust acrișor, se face foarte ușor, se poate mânca pe pâine. Eu am ciugulit deja din ea pentru că este excepțională. E simplu. Le-am spălat frumos și le pun la fiert. După ce clocotesc câteva minute, le transfer în apă rece ca să le pot decoji. Gogonelele mele au început să fiarbă, le las până văd că plesnește puțin coajă, după le pun la scurs, apoi în apă rece să le pot scoate coaja mai ușor.
După ce le curăț și le dau jos și cotoarele, am să le trec prin mașina de carne sau prin robot, depinde ce preferă fiecare. Când eram copil, mama le dădea prin mașina de carne. Acum, avem robot de bucătărie și le pasăm acolo, dar nu le facem chiar pastă. Le-am curățat de coajă și de cotoarele mici, le tai bucăți și le pun în blender.”, a povestit Paula Chirilă.
După ce a obținut compoziția, aceasta pune și cinci cepe la călit, peste care ulterior adaugă gogonelele blenduite și pune după gust sare, piper, boabe de piper și foi de dafin, apoi o mai lasă într-un clocot. Rețeta este foarte ușor de realizat și delicioasă, totodată. “Mă apuc de curățat ceapă și de pus la călit. Eu aș fi preferat să am trei cepe mari, dar am 5 mai mici.
Trag un pic ceapa la tigaie, o întăresc un pic. După aceea, adaug gogonelele tocate. Ceapa arată bine, e aproape gata, punem compoziția peste ea, vă potriviți de sare și piper și băgăm la clocotit un pic. Punem un pic de ulei. Aș pune și o foaie de dafin, dar nu vreau să-i stric foarte mult aroma. Fiecare poate pune ce condimente vrea. Se mai poate pune și o foaie de dafin și două, trei boabe de piper.
Credeți-mă, odată ce ați pus sare și piper și începe să se îmbine gustul de la ceapă, rezultatul este fantastic. Acoper cu un capac și mai las câteva minute la foc mic, dar cu grijă să nu se prindă de tigaie. Am pus și eu o foaie de dafin și câteva boabe de piper la clocot. Dacă scade prea mult, mai turnăm un pic de apă și mai dăm un clocot, ca să fiarbă bine și ceapa.
Le-am gustat, s-au pătruns gusturile. Sting focul și o las să se răcorească pentru a transfera într-un borcan. E gata, s-a răcorit, am pus-o pe o felie de pâine și să avem poftă.”, a mai spus vedeta TV.