Zacuscă de gogonele, rețeta Paulei Chirilă. „Este excepțională. E simplu.”

Paula Chirilă-zacuscă gogonele
Paula Chirilă-zacuscă gogonele

Paula Chirilă a dezvăluit rețeta pentru zacuscă de gogonele și toate ingredientele de care are nevoie pentru a o prepara.

Cu siguranță am auzit de foarte multe tipuri de zacuscă ce pot fi realizate din legume, ciuperci sau pește, inclusiv fasole, însă Paula Chirilă a vorbit de această dată o rețetă din copilăria ei, și anume zacuscă de gogonele. Aceasta a dezvăluit și toate ingredientele necesare, dar și care sunt pașii pentru realizarea ei.

Ingrediente:

  • Gogonele
  • Sare
  • Piper
  • Ceapă
  • Foi de dafin
  • Boabe de piper
  • Ulei

Cât trebuie să stea în clocot gogonelele pentru zacuscă

Paula Chirilă începe prin a da în clocot gogonelele până când încep să crape, apoi le pune în apă rece pentru a putea fi decojite, ulterior fiind băgat la blender.  “Nici nu vă imaginați ce este asta. Pare salată de vinete, dar nu e. E ceva ce am învățat să fac din copilărie, e o rețetă pe care o știu de la mama mea.

Zacuscă de gogonele. Are un gust acrișor, se face foarte ușor, se poate mânca pe pâine. Eu am ciugulit deja din ea pentru că este excepțională. E simplu. Le-am spălat frumos și le pun la fiert. După ce clocotesc câteva minute, le transfer în apă rece ca să le pot decoji. Gogonelele mele au început să fiarbă, le las până văd că plesnește puțin coajă, după le pun la scurs, apoi în apă rece să le pot scoate coaja mai ușor.
 După ce le curăț și le dau jos și cotoarele, am să le trec prin mașina de carne sau prin robot, depinde ce preferă fiecare. Când eram copil, mama le dădea prin mașina de carne. Acum, avem robot de bucătărie și le pasăm acolo, dar nu le facem chiar pastă. Le-am curățat de coajă și de cotoarele mici, le tai bucăți și le pun în blender.”,
a povestit Paula Chirilă.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Cum realizează Paula Chirilă zacusca de gogonele

Citește și: Cum prepară Paula Chirilă sosul tzatziki? Secretul învățat din Grecia, pe care vedeta îl folosește pentru un sos cremos: „Este cea mai bună rețetă de tzatziki.”

Citește și: Limbă de vită în sos de roșii, rețeta Paulei Chirilă. Care este secretul pentru carnea fragedă. „Va face ca sosul să fie mult mai bun.”

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

După ce a obținut compoziția, aceasta pune și cinci cepe la călit, peste care ulterior adaugă gogonelele blenduite și pune după gust sare, piper, boabe de piper și foi de dafin, apoi o mai lasă într-un clocot. Rețeta este foarte ușor de realizat și delicioasă, totodată.  “Mă apuc de curățat ceapă și de pus la călit. Eu aș fi preferat să am trei cepe mari, dar am 5 mai mici.

Trag un pic ceapa la tigaie, o întăresc un pic. După aceea, adaug gogonelele tocate. Ceapa arată bine, e aproape gata, punem compoziția peste ea, vă potriviți de sare și piper și băgăm la clocotit un pic. Punem un pic de ulei. Aș pune și o foaie de dafin, dar nu vreau să-i stric foarte mult aroma. Fiecare poate pune ce condimente vrea. Se mai poate pune și o foaie de dafin și două, trei boabe de piper.
Credeți-mă, odată ce ați pus sare și piper și începe să se îmbine gustul de la ceapă, rezultatul este fantastic. Acoper cu un capac și mai las câteva minute la foc mic, dar cu grijă să nu se prindă de tigaie. Am pus și eu o foaie de dafin și câteva boabe de piper la clocot. Dacă scade prea mult, mai turnăm un pic de apă și mai dăm un clocot, ca să fiarbă bine și ceapa. Le-am gustat, s-au pătruns gusturile. Sting focul și o las să se răcorească pentru a transfera într-un borcan. E gata, s-a răcorit, am pus-o pe o felie de pâine și să avem poftă.”,
a mai spus vedeta TV.

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Rețeta de budincă de orez cu mere a Paulei Chirilă: „Miroase foarte bine, e super aromată! Doamne, cât e de bună!”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Rețeta de tartă cu cremă de migdale și pere a Gabrielei Cristea: „O să fie o nebunie, credeți-mă pe cuvânt.”

Simge Selçuk, actrița care joacă rolul Nebahat în serialul Totul pentru familia mea, apariție uluitoare în mediul online! Iată la ce schimbare spectaculoasă de look a recurs celebra actriță 

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies