10 rețete recomandate de nutriționiști, pentru un boost de energie

10 rețete recomandate de nutriționiști, pentru un boost de energie
10 rețete recomandate de nutritioniști, pentru un boost de energie

Află din rândurile de mai jos câteva rețete menite să îți ofere un boost de energie!

Fiecare aliment oferă un boost de energie oamenilor, însă modul în care acestea afectează organismul poate varia foarte mult. Mai precis, zaharurile și carbohidrații rafinați oferă o energie rapidă, în timp ce cerealele, leguminoasele și alimentele integrale oferă o energie mai durabilă, care va menține organismul să funcționeze mai mult timp. Află din rândurile următoare câteva rețete recomandate de nutriționiști, pentru mai multă energie!

Salată de pui cu pesto

10 rețete recomandate de nutritioniști, pentru un boost de energie[Sursa foto: freepik]

Salata de pui cu pesto oferă un boost sănătos de energie oamenilor, putând fi servită cu cușcuș în frunze de salată, pentru o cină delicioasă. De asemenea, pentru un plus de aromă pot fi adăugate roșii uscate și nuci de pin, care vor oferi o textură deosebită.

Citește și: 10 motive pentru a bea ceai de rozmarin zilnic. Ghid detaliat despre beneficiile remarcabile ale acestei infuzii vindecătoare

Iaurt cu unt de arahide și fructe

Iaurtul cu unt de arahide și fructe este ideal pentru micul dejun. Untul de arahide va oferi o aromă desăvârșită, iar fructele fresh vor completa perfect preparatul. 

Citește și: Top 10 beneficii ale cuișoarelor. Descoperă cele mai interesante rețete de frumusețe pe care să le faci acasă

Supă de linte

10 rețete recomandate de nutriționiști, pentru un boost de energie[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Supă de dovleac, spanac și linte conține 18 g de proteine ​​vegetale per porție și, totodată, oferă și o sursă excelentă de vitamina A din dovleac și fier din spanac. 

Paste fusilli cu avocado

10 rețete recomandate de nutritioniști, pentru un boost de energie[Sursa foto: freepik]

Avocado este ingredientul secret pentru fiecare sos de salată și înghețate super-cremoase, astfel că este ideal de folosit și în paste fusilli. În acest fel, avocado prea copt nu mai trebuie aruncat, ci poate fi foarte ușor folosit într-un sos de paste pentru o textură minunată și mătăsoasă.

Ovăz cu fructe de pădure și unt de arahide

Ovăzul este recomandat în diete, făcând echipă perfectă cu fructe de pădure și unt de arahide.

În acest fel, lumea va avea parte de un mic dejun copios și sănătos, excelent după un antrenament intens.

Pilaf cu sparanghel, șofran și migdale

Pilaful cu sparanghel, șofran și migdale este un fel de mâncare minunat pentru o cină sănătoasă. De obicei, sparanghelul este găsit la sfârșitul lunii aprilie, însă poate fi în magazine puțin mai devreme, în funcție de vreme.

Somon la grătar

10 rețete recomandate de nutritioniști, pentru un boost de energie[Sursa foto: freepik]

Somonul reprezintă, fără doar și poate, o sursă bogată de vitamine B multiple, inclusiv B12, niacină, B6, riboflavină și multe altele. Vitaminele B joacă un rol important în eliberarea și transferul de energie între celulele din organism.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cel mai important dintre toate, aceste vitamine ajută la transformarea alimentelor consumate într-un boost de energie și lucrează împreună pentru a menține creierul să funcționeze cât mai bine.

Lasagna de dovlecel

Persoanele care își doresc un preparat cu conținut scăzut de carbohidrați poate opta pentru lasagna de dovlecel. În aceasta se poate regăsi și caju, la baza umpluturii. De asemenea, se poate face ușor o rețetă fără lactate dacă se folosește drojdie nutritivă în loc de parmezan.

Pâine prăjită cu unt din semințe de dovleac

Untul din semințe de dovleac este ideal pentru pâine prăjită la micul dejun. Mai mult decât atât, acesta poate fi servit cu măr și semințe de chia pentru un boost mai mare de energie. Pentru un plus de savoare, se poate adăuga sirop de curmale pentru dulceață.

Tajine cu quinoa și pui condimentat

10 rețete recomandate de nutritioniști, pentru un boost de energie[Sursa foto: freepik]

Tajine cu quinoa și pui ușor condimentat este potrivită pentru persoanele care își doresc un fel de mâncare scăzut în calorii, pentru o masa sănătoasă și delicioasă în familie. De asemenea, tajine este un fel de mâncare nord-african, fiind numită în acest fel datorită oalei de lut în care este gătit.  

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Secretul slăbirii cu gust. Analiza impactului sucului de lămâie asupra greutății

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies