Top 10 beneficii ale cuișoarelor. Descoperă cele mai interesante rețete de frumusețe pe care să le faci acasă

cuisoare beneficii
Top 10 beneficii ale cuișoarelor

Cuișoarele au nenumărate beneficii pentru sănătate si frumusețe. Însă știați care sunt acestea?

Aflați din rândurile următoare care sunt cele 10 beneficii ale cuișoarelor, dar și ce rețete puteți prepara pentru a vă bucura de acestea. 

 

10. Puterea de combatere a acneei

Pe locul 10 se află puterea de combatere a acneei. Este cunoscut deja faptul că există nenumărate persoane care se confruntă cu acnee, dat fiind faptul că bacteriile au ajuns în porii noștri și provoacă erupții.

Cu toate acestea, puține sunt persoanele care știu că, cuișoarele dețin o substanță foarte puternică numită eugenol care poate ajuta luptei împotriva acestor bacterii. În plus, tot cuișoarele sunt cele care ajută și la calmarea roșeții dar și la acea umflare care vine odată cu apariția coșurilor. Dat fiind faptul că acestea au puteri antiinflamatorii care calmează pielea și o fac să se simtă mult mai bine și relaxată, reprezintă un tratament potrivit pentru piele. 

Astfel, dacă vă doriți să vă preparați chiar acasă un astfel de tratament, tot ce trebuie să faceți este să amestecați câteva picături de ulei esențial de cuișoare cu ulei de cocos sau de jojoba, iar ulterior rezultatul va fi aplicat pe piele folosind un burețel. Astfel, cuișoarele te vor ajuta la combaterea bacteriilor și la reducerea inflamației acolo unde se află ea. 

De asemenea, în cazul în care aveți mai multe coșuri destul de încăpățânate, care nu vor dispărea din prima, puteți prepara un alt tratament amestecând pudră de cuișoare cu apă, astfel încât

să rezulte o pastă pe care o veți aplica direct pe zona afectată, mai exact pe respectivul coș și o veți lăsa să acționeze timp de câteva ore sau chiar peste noapte. 

Cu toate acestea, înainte de a utiliza orice conține cuișoare, ar trebui să faceți un mic test pentru a vă asigura că nu sunteți alergic, iar în cazul în care utilizați deja ulei esențial de cuișoare, ar trebui înainte de toate să-l amestecați cu puțin ulei. 

Citește și: 10 beneficii ale ceaiului de cuișoare pentru femeile cu vârsta de peste 50 de ani

beneficii cuisoare
Top 10 beneficii ale cuișoarelor[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce se întâmplă dacă pulverizezi plăcile de faianță cu oțet între rosturi! Trucul care îți va fi de mare folos

9. Calmează iritația pielii

Pe locul 9 se află calmarea iritației pielii.

În momentul în care pielea noastră este iritată, automată înseamnă că există și o inflamație în respectiva zonă, acolo unde aceasta devine roșie, umflată și de cele mai multe ori bun apar și mâncărimi. Tot aici intervine eugenolul aflat în cuișoare, având puterea antiinflamatoare de a calma respectiva inflamație, a reduce-o totodată si a lăsa pielea liniștită în cele din urmă. De asemenea, nu trebuie să uităm că acest ingredient aflat în cuișoare are și proprietăți de calmare a durerii, care vine odată cu iritația pielii ceea ce poate să fie destul de incomodă.
cu alte cuvinte, este ca un mic analgezic care amorțește ușor zona și elimină o parte din disconfortul resimțit atenuând mâncărimea și calmând durerile cauzate de respectiva iritație. 

ceai de cuisoare beneficii
Top 10 beneficii ale cuișoarelor[Sursa foto: freepik]

8. Elixir anti-îmbătrânire

Pe locul 8 se află elixirul anti-îmbătrânire. dat fiind faptul că și cuișoarele conțin antioxidanți, aceștia sunt cei care ne ajută să ne apărăm pielea împotriva radicalilor liberi care tind să încurce strălucirea pe care aceasta o are și care automat accelerează și procesul de îmbătrânire.

Astfel, cuișoarele ne ajută să neutralizăm acești radicali liberi ci să formăm un scut pentru pielea noastră împotriva semnelor a apărut odată cu înaintarea în vârstă. În plus, tot acestea dețin și nenumărate vitamine și minerale esențiale de care pielea noastră are nevoie întotdeauna pentru a rămâne sănătoasă. Printre aceste vitamine regăsim și vitamina E care ajută pielea să fie mult mai hidratată și suplă, dar în același timp ajută și la estomparea petelor apărute oferind pielii un ton uniform și un aspect mult mai tânăr. Tot cuișoarele conțin și anumiți compuși care ajută la producția de colagen, ceea ce înseamnă și mai puține riduri și o piele cu un aspect tânăr. 

tratamente cu cuisoare
Top 10 beneficii ale cuișoarelor[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

7. Tratament pentru iluminarea pielii

Pe locul 7 se află tratamentul pentru iluminarea pielii. Dat fiind faptul că în unele momente pielea noastră este cea care produce o cantitate destul de mare de melanină, ceea ce duce ulterior la anumite pete întunecate, hiperpigmentare și un aspect lipsit de strălucire, cuișoarele sunt cele care ne pot ajuta și în acest sens, pentru a regla producția de melanina. Astfel, cuișoarele opresc producția hiperactivă de melanină, rezultând în cele din urmă un ton mult mai echilibrat și mai uniform al pielii. 

Pentru a prepara un astfel de tratament chiar acasă, tot ce trebuie să faceți este să luați câteva cuișoare măcinate și să le amestecați cu alte ingrediente precum zeamă de lămâie și o linguriță de miere, dat fiind faptul că zeama de lămâie conține acid citric natural care poate intensifica efectele de luminozitatea pielii, iar în același timp mierea oferă hidratare și o notă de dulceață. Odată preparat acest tratament, tot ce trebuie să faceți este să îl aplicați pe față și să vă așezați pe spate și să vă relaxați astfel încât compușii puternici din cuișoare să își facă efectul asupra pielii. Ulterior pielea se va exfolia pentru a rezulta un ten mai luminos. 

cuisoare sanatate
Top 10 beneficii ale cuișoarelor[Sursa foto: freepik]

6. Soluție de control al uleiului

Pe locul 6 se află soluția de control al uleiului. Astfel, acest beneficiul este binevenit în special pentru persoanele care tind să aibă tenul gras, iar deseori zonele te strălucitoare, dat fiind faptul că, cuișoarele sunt cele care dețin proprietăți astringente naturale, ceea ce înseamnă că pot regla producția de sebum aflat pe ten. Prin urmare, veți avea un ten mult mai echilibrat și veți ține la distanță excesul de ulei produs. 

Pentru a prepara această soluție chiar acasă, tot ce trebuie să faceți este să fierbeți câteva cuișoare în apă, ulterior să le lăsați să se răcească, pentru ca ulterior să îl aplicați pe față cu o dischetă de machiaj. În cele din urmă, soluția rezultată va ajuta la strângerea porilor și la controlul producției de ulei, lăsând un aspect mult mai proaspăt și mai puțin gras al pielii. De asemenea, cuișoarele au și puteri antimicrobiene, datorită eugenolului conținut, ceea ce înseamnă că poate lupta și împotriva bacteriilor, prevenind astfel erupțiile și punctele negre nedorite. 

Top 10 beneficii ale cuișoarelor[Sursa foto: freepik]

5. Remediu pentru reducerea cicatricilor

Pe locul 5 se află remediul pentru reducerea cicatricilor. Este cunoscut deja faptul că nu ne dorim să rămânem cu prea multe cicatrici, în general, iar cu ajutorul cuișoarelor vom reuși să le și reducem. Ne legăm aici tot de eugenolul din cuișoare, care poate stimula circulația sângelui, un aspect foarte important atunci când vine vorba despre procesul de vindecare, în special al unei cicatrici. Astfel, îmbunătățind fluxul de sânge aflat în respectiva zonă, cuișoarele ajută la repararea mai rapidă a țesuturilor și la estomparea acestora, iar dat fiind faptul că au și proprietăți antiinflamatorii, în momentul în care cicatricile sunt destul de proaspete și proeminente, sau chiar roșii, cuișoarele pot ajuta inflamația să se calmeze, pot reduce această roșeață făcând astfel cicatricile mai puțin vizibile. 

Pentru a putea face acest lucru chiar acasă, tot ce trebuie să faceți este să aplicați prin masaj, un ulei infuzat de cuișoare, îmbunătățind astfel circulația de regulă uleiul pătrunzând cât mai adânc în piele, iar dacă veți face acest lucru în mod constant, veți putea vedea îmbunătățiri treptate ale aspectului cicatricilor, dat fiind faptul că cicatricile, dar și rezultatele pot varia în funcție de tipul lor. 

Cu toate acestea, de menționat este faptul că, înainte de a apela la acest beneficiu din partea cuișoarelor, ar trebui să vă sfătuiți cu un dermatolog sau un specialist pentru a vă asigura că este totul în regulă. 

Top 10 beneficii ale cuișoarelor[Sursa foto: freepik]

4. Balsam pentru repararea buzelor

Pe locul 4 se află balsamul pentru repararea buzelor. Fiind faptul că și cuișoarele dețin proprietăți naturale, acestea pot oferi buzelor un aspect mult mai plin și mai voluminos, datorită compușilor care stimulează circulația sângelui, chiar și în buze. În momentul în care aplicați local, compușii respectivi vor crește fluxul de sânge către buze, făcându-le astfel să se umfle temporar și să pară mai plinuțe. 

Pentru a face un astfel de balsam pentru repararea buzelor chiar acasă, tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a face un ulei infuzat de cuișoare, să amestecați cuișoarele măcinate pur și simplu cu un ulei purtător, precum ulei de nucă de cocos sau de migdale, să lăsați să stea deoparte câteva săptămâni, pentru ca acestea să se infuzeze în ulei. După un interval bun de timp, veți strecura acest amestec pentru a obține un ulei neted și parfumat, pentru al folosi ca balsam de buze, aplicându-l ușor pe buze, simțind ulterior o senzație de furnicături, astfel încât cuișoarele își fac treaba, circulația sângelui fiind stimulată, iar buzele căpătând acel efect temporar deplin, care se va estompa în timp. 

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

3. Remediu pentru cearcăne

Pe locul 3 se află remediul pentru cearcăne. Unul dintre factorii cheie atunci când vine vorba despre apariția cearcănelor este circulația slabă a sângelui, astfel, cuișoarele, având proprietăți de îmbunătățire a circulației sângelui, ajută la fluxul de sânge din jurul ochilor și reduce aspectul cearcănelor. 

Astfel, pentru a prepara un astfel de remediu chiar acasă, tot ce trebuie să faceți este să amestecați cuișoare măcinate cu gel de aloe vera sau apă de trandafiri. Amestecul respectiv se va aplica sub ochi, în zona cearcănelor, și se va lăsa să acționeze timp de aproximativ 15 minute, timp în care cuișoarele vor stimula fluxul sanguin și vor reduce automat zona întunecată din jurul ochilor.  

De asemenea, tot cuișoarele au și proprietăți de iluminare a pielii, care ajută la estomparea pigmentării care provoacă cearcăne. Astfel, pentru a face un alt remediu în acest sens, tot ce trebuie să faceți este să combinați cuișoarele măcinate cu un ingredient natural, precum zeamă de lămâie sau suc de castraveți, până când veți rezulta o pastă strălucitoare, pe care o veți aplica pe zona afectată și o veți lăsa să stea ceva timp, pentru ca mai apoi să o clătiți. Odată ce veți începe să utilizați acest remediu regulat, veți lumina treptat cearcănele, iar zona de sub ochi va fi mult mai uniformă. 

Top 10 beneficii ale cuișoarelor[Sursa foto: freepik]

2. Combate infecțiile fungice

Pe locul 2 se află combaterea infecțiilor fungice. Cuișoarele sunt cele care pot atenua simptomele acestor infecții și pot duce chiar la vindecare, datorită proprietăților antifungice pe care le dețin, care acționează pentru a combate creșterea ciupercii, reducând astfel mâncărimea, roșeața și totodată și iritația. 

Astfel, tot ce trebuie să faceți pentru a combate această infecție este sa spălați zona respectivă cu săpun și cu apă, ulterior să uscați complet, apoi să aplicați ulei infuzat de cuișoare. Pentru a vă asigura că aceste infecții nu vor mai apărea sau chiar să le preveniți, ar trebui să purtați pantofi în care picioarele să respire, să vă schimbați șosetele în mod regulat. 

Top 10 beneficii ale cuișoarelor[Sursa foto: freepik]

1. Baie relaxantă

Pe locul unu se află baia relaxantă. Bineînțeles că după o zi foarte lungă la locul de muncă, tot ce ai nevoie este o baie relaxantă pentru a te răsfăța puțin. Cu toate acestea, puține sunt persoanele care știu că, cuișoarele pot adăuga un plus de relaxare experienței, având o aromă liniștitoare care îți calmează totodată și mintea, ameliorând stresul. Proprietăți antiseptice se află în cuișoare, având astfel beneficii în ceea ce privește pielea. 

Pentru a vă bucura de o astfel de baie, tot ce trebuie să faceți este să umpleți cada cu apă călduță, să adăugați o mână de cuișoare întregi sau câteva picături de ulei esențial de cuișoare, dați cu mâna puțin prin apă pentru că aroma acestora să se împrăștie, iar în momentul în care intrați în cadă, va trebui să respirați adânc și pentru a lăsa parfumul să fie simțit la adevărata sa valoare. Ulterior, închideți ochii, relaxați-vă mușchii și lăsați stresul să dispară treptat. 

Top 10 beneficii ale cuișoarelor[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Ce se întâmplă în organismul nostru când bem ţuică fiartă. Care este secretul pentru ca acest preparat să fie aromat

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Sebastian este mărul discordiei! Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies