10 sfaturi pentru un interviu de succes. Cum să-i impresionezi pe angajatori din primul moment

sfaturi pentru un interviu de succes
10 sfaturi pentru un interviu de succes

Interviul de angajare este extrem de important, pentru a face o impresie bună încă de la prima vedere. Însă știați care sunt sfaturile de care ar trebui să țineți cont pentru a avea succes?  

Aflați din rândurile următoare care sunt cele 10 sfaturi de care ar trebui să țineți cont atunci când vine vorba despre un interviu de angajare, de succes.

 

Sfaturi pentru un interviu de succes

Trebuie să fii informat despre angajator

In primul și în primul rând, un aspect extrem de important pe care trebuie să-l faci înainte de a avea loc interviul de angajare, astfel încât să te asiguri că va fi un interviu de succes, este să te informezi cu privire la angajatorul respectiv.

Este extrem de important să ai o cunoaștere solidă față de acesta, pentru a înțelege în cele din urmă care sunt cerințele locului de muncă, angajatorului, dar și câteva aspecte legate de cei care lucrează deja acolo. Cu cât vei face mai multă cercetare în prealabil, cu atât mai bine vei ști să răspunzi la întrebările adresate.

Citește și: 10 lucruri pe care trebuie să le știi despre look-ul clasic. Ce reprezintă și ce piese nu trebuie să-ți lipsească din garderobă

10 sfaturi pentru un interviu de succes[Sursa foto: freepik]

Citește și: Pași esențiali pentru femeile care caută schimbări profesionale. De ce toamna devine sezonul schimbărilor

Citește întrebările comune de la un interviu și pregătește câteva răspunsuri

Un alt aspect de care ar trebui să țineți cont înainte de a vă prezenta la un interviu este reprezentat de întrebările comune adresate la orice interviu, pentru care ar trebui să pregătiți câteva răspunsuri.

În plus, puteți determina chiar câteva întrebări care vor fi puse, pentru a pregăti răspunsuri detaliate, cu exemple și realizări specifice personale. Bineînțeles că nu este nevoie să memorați răspunsurile, însă trebuie totuși să aveți o idee în legătură cu întrebarea adresată.

10 sfaturi pentru un interviu de succes[Sursa foto: freepik]

Alege o vestimentație potrivită

Bineînțeles că în momentul în care ne prezentăm la un interviu, ar trebui să fim atenți și la ținuta pe care o avem, motiv pentru care ar trebui să alegeți o vestimentație potrivită pentru organizația la care urmează să aveți interviul, în primul rând.

Pe lângă acest aspect, ar trebui ca hainele respective să se potrivească și cu propria personalitate, să fie întotdeauna curată și călcate, iar în cazul în care vă doriți totuși să adăugați și bijuterii și diverse accesorii, o puteți face, însă nu într-un mod exagerat.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

10 sfaturi pentru un interviu de succes[Sursa foto: freepik]

Nu uita să ajungi întotdeauna la timp

Nu există absolut nicio scuză atunci când vine vorba despre întârzierea la un interviu important. Prin urmare, ar trebui să încercați să ajungeți măcar cu 15 minute înainte de programarea inițială a interviului, pentru că pot exista și anumite inconveniente, în legătură cu intervievatorul, care poate nu răspunde la telefon sau la mesaj sau alte astfel de aspecte. De asemenea, este o șansă în plus de a observa dinamica locului respectiv de muncă.

În plus, pentru a vă asigura că ajungeți întotdeauna la timp, vă puteți pregăti toate hârtiile necesare, în prealabil, iar în plus dacă aveți și un portofoliu sau diverse monstre ale muncii de-a lungul timpului, ar trebui bineînțeles să le aduceți și pe acelea. Sunt binevenite și un pix, un carnețel sau o agendă pentru a nota diverse lucruri, în cazul în care este necesar, și un aspect extrem de important este să vă închideți telefonul mobil sau să îl dați pe modul silențios în momentul în care ați ajuns la interviu.

10 sfaturi pentru un interviu de succes[Sursa foto: freepik]

Alege să faci o impresie bună încă de la început

Bineînțeles că este extrem de importantă prima impresie, în special atunci când vine vorba despre un interviu de angajare, motiv pentru care încă de când ai pășit în biroul respectiv în care are loc interviul, ar trebui să fie o persoană extrem de politicoasă, să oferi salutări tuturor celor pe care îi întâlnești. Este foarte important să afișeze încă din prima clipă un mod plăcut de a interacționa cu cei din jurul tău, pe lângă ținuta pe care o ai și răspunsurile la întrebările puse ulterior. Trebuie să ții cont să ai întotdeauna zâmbetul pe buze, să menții contactul vizual în special momentul în care intervievatorul vorbește cu tine, și să domine o atitudine pozitivă astfel încât să exprimi entuziasmul pentru locul respectiv de muncă din toate punctele de vedere.

10 sfaturi pentru un interviu de succes[Sursa foto: freepik]

Fii încrezător în propria persoană

Bineînțeles că există și momente de slăbiciune și de îndoieli în momentul în care pășești la un interviu de angajare, însă cu toate acestea, chiar dacă ele există, ar trebui să le ascunzi bine și să arăți de fapt încrederea în sine pe care o ai în propria persoană. Nu trebuie să uiți să fii întotdeauna autentic, să răspunzi sincer la întrebările adresate, însă în același timp să reții faptul că trebuie să fie concrete, și astfel încât să se arate abilitățile, experiența, iar la final să devii omul potrivit pentru postul respectiv. Răspunsurile se pot lega și de realizările pe care le-ai avut de-a lungul timpului, însă în același timp trebuie să fie scurte și concrete. De aceea este bine să vă pregătiți câteva răspunsuri, înainte de a ajunge la interviul propriu-zis. De asemenea, trebuie să evitați cu orice preț să vorbiți rău fostul angajator sau foștii colegi de la locul de muncă, pentru că în primul rând nu este deloc politicos, iar în al 2-lea rând, interviul respectiv este doar și doar despre tine.

cum sa te pregatesti pentru interviu
10 sfaturi pentru un interviu de succes[Sursa foto: freepik]

Contează foarte mult și limbajul corpului

Bineînțeles că reprezintă o prioritate răspunsurile pe care le oferi la interviul respectiv, însă cu toate acestea nu ar trebui să uiți nici de limbajul corpului pe care l-ai. Acesta poate reprezenta deseori o distragere a atenției, motiv pentru care nu ar trebui să exagerezi cu mișcările mâinilor în timp ce răspuns la respectivele întrebări, ci mai degrabă să incluzi în răspunsurile tale un zâmbet, contactul vizual să fie prezent non-stop, să ai o poziție solidă și să asculți în mod activ.

Citește și: Alexandra încă se gândește la Patrick, după împăcarea cu Gagea! Cine a dat-o de gol și cum s-a apărat concurenta în fața celorlalți- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

intrebari interviu
10 sfaturi pentru un interviu de succes[Sursa foto: freepik]

Adresează și tu întrebări

Bineînțeles că în primul și în primul rând, interviul ține de întrebările pe care le adresează intervievatorul către tine, însă cu toate acestea, va exista și un moment în interviul respectiv în care poți adresa chiar tu anumite întrebări. Acest aspect poate să fie chiar și unul destul de important în ceea ce privește alegerea unui viitor angajat, pentru că îți vei expune curiozitatea față de compania respectivă. Indiferent de faptul că respectivul interviu a fost extrem de clar și de concis, poți alege să pui câteva întrebări, fie că este vorba despre respectiva companie, programul de lucru, colegii și așa mai departe. Și în acest context, poți pregăti câteva întrebări înainte de interviu.

sfaturi pentru interviu
10 sfaturi pentru un interviu de succes[Sursa foto: freepik]

Găsește o modalitate de a îți face o reclamă eficientă

Deseori se poate întâmpla să obțină postul respectiv persoana care a răspuns cel mai bine la întrebările respective, și prezintă și modul potrivit pentru respectivul post, departament, respectiva organizație. Cu toate acestea, pentru a te asigura că tu ești acea persoană, ar trebui să gândești situația în modul următor. Tu ești produsul pe care trebuie să îl vinzi angajatorului, prin a arăta capacitatea ta de a satisface nevoile organizației, de a rezolva eventualele probleme apărute, iar în cele din urmă de a aduce succesul. Prin urmare, spre finalul interviului poți întreba care sunt pașii următori în ceea ce privește interviul la care tocmai ai luat parte, ca un prim pas către această zonă.

10 sfaturi pentru un interviu de succes[Sursa foto: freepik]

Mulțumește intervievatorului imediat după interviu sau prin e-mail

Nu în ultimul rând, odată ce s-a încheiat interviul de angajare, nu ar trebui să uiți să mulțumești intervievatorului pentru ocazia oferită, cu multă politețe și curtoazie. În cazul în care există mai multe persoane care participă la respectivul interviu, ar trebui să mulțumești fiecărei persoane în parte, înainte de a pleca, sau în cazul în care nu reușești în acel moment, poți scrie chiar și un e-mail la scurt timp după interviu, pentru a obține, mai mult sau mai puțin, un avantaj în acest sens.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

interviu de succes
10 sfaturi pentru un interviu de succes[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Pași esențiali pentru femeile care caută schimbări profesionale. De ce toamna devine sezonul schimbărilor

Vedetele din România care cheltuiesc foarte mulți bani pe pantofi. IREAL cum arată dressingurile lor!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Claudiu Molnar, mesaj cutremurător la trei săptămâni de la înmormântarea Ancăi Molnar: „Mă topesc de al tău dor”. Gestul sfâșietor făcut de bărbatul îndurerat la mormântul soției

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies