Pași esențiali pentru femeile care caută schimbări profesionale. De ce toamna devine sezonul schimbărilor

sfaturi schimbare cariera
Sfaturi pentru schimbarea carierei

Locul de muncă este extrem de important pentru viața de zi cu, deoarece majoritatea timpului îl petrecem la serviciu. Studiile arată că majoritatea oamenilor își doresc o schimbare profesională, odată cu începerea toamnei. Indiferent la ce job aplici, este esențial să ții cont de anumite reguli.

Descoperă în rândurile de mai jos care sunt pașii vitali pentru doamnele care își doresc o reconfigurare profesională, dar și ce sfaturi oferă în această direcție, Ioana Petrea, specialist HR.

Autoevaluare și obiective clare

Citește și: Cum să-ți creezi propriul stil vestimentar

schimbarea jobului
Schimbarea job-ului[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Top 10 lucruri pe care femeile nu trebuie să le facă într-o conferință video

Primul pas pentru găsirea unui job este să ne cunoaștem foarte bine aspirațiile și valorile, astfel încât căutarea locului de muncă perfect să fie mult mai eficientă și rapidă. De cele mai multe ori, oamenii aleg să își schimbe jobul imediat după concediul de vară sau din ianuarie, pentru a beneficia de primele de Crăciun sau de petrecerea companiei.

„Avem tendința să schimbăm jobul fie înainte de vacanța de vară, fie înainte de Crăciun.

Este sezonul schimbărilor de job, de la începutul lui septembrie, până la mijlocul lui noiembrie. Recomand celor care sunt în căutare de job, să facă un profil mental al angajatorului, al companiei în care vor să ajungă. E important să ai clar în minte ce cauți.” a explicat specialistul.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Educație și dezvoltare profesională

Atât pentru propria dezvoltare, cât și pentru impresia oferită angajatorului, este important să avem cât mai multe studii. Din fericire, în prezent există o mulțime de cursuri pentru fiecare nișă, la care putem apela.

Reevaluați și actualizați CV-ul

ce sa faci la un interviu de angajare
Ce să faci la un interviu de angajare[Sursa foto: Freepik]

Unul din cele mai importante aspecte pentru angajare este CV-ul. Acest document este o oglindă a ceea ce reprezentăm noi din punct de vedere educațional și profesional.

În funcție de CV, vom trece în etapa următoare sau nu, obținând un interviu. Este esențial să îl avem actualizat și să fie cât mai creativ. A devenit to mai popular și este o variantă foarte apreciată, video CV-ul, un videoclip de 1 minut și 20 de secunde, în care ne prezentăm. În special pentru persoanele care își doresc un job în domeniul artistic, acest stil de CV chiar poate face diferența.

„În momentul în care știu ce caut, trebuie să mă uit la CV. Dacă CV-ul este foarte vechi, nu este actualizat sau avem Europass, nu mai recomand utilizarea în acest format. Sunt multe site-uri în care poți să îți personalizezi CV-ul și să îl faci să se diferențieze în piață. Nu trebuie adresa pe care stai, important este doar orașul.”, a declarat specialistul HR.

Îndrăzniți să vă asumați riscuri

un nou loc de munca
Un nou loc de muncă[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cu siguranță nu vei găsi job-ul potrivit dacă nu te agiți și nu te implici. Uneori nu este suficient să cauți doar anunțuri de angajare, unde să îți atașezi CV-ul. Îndrăznește să îți asumi riscuri și să fii motivat. Spre exemplu, poți căuta companiile unde ai vrea să lucrezi și să contactezi direct specialistul în HR. De asemenea, modul cum te comporți la un interviu contează extrem de mult. Evită să îți înveți răspunsurile de acasă, să vorbești prea generalist sau fii încordat. Un specialist în HR apreciază creativitatea și sinceritatea și își dorește să angajeze o persoană ce se diferențiază față de restul candidaților, într-un mod pozitiv.

„Trebuie să îți faci revizie și în contul de LinkedIn, pentru că dacă nu ai nu exiști, dacă îți dorești un job.  Trebuie să fii proactiv, degeaba îmi doresc un job dacă nu fac nimic în sensul acesta. Nu este suficient să fii pe LinkedIn fără să aplici. Dacă indentifici compania, poți să o contactezi și pe mail. Este un mare plus valoare să te diferențiezi printre candidații care dau răspunsuri corecte, dar care nu inspiră nimic. Știu multe situații în care compania angajatoare a respins oameni, pentru că în social media ceva nu le-a plăcut. Este important să ai un social media cât mai curat.”, a mărturisit Ioana Petrea.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială. 

 

 



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Joburi care îți aduc câștiguri mari și oportunități de dezvoltare personală !

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies