13 obiceiuri pentru a-ți face părul să crească

13 obiceiuri pentru a-ți face părul să crească
13 obiceiuri pentru a-ți face părul să crească

Părul este arma oricărei femei și de aceea trebuie să arate întotdeauna impecabil și cel mai important, să fie sănătos. Din cauza diferitor factori ce țin de stres, alimentație sau alte afecțiuni, numeroase doamne se confruntă cu căderea părului.

Deși există numeroase produse de îngrijire  sau vitamine ce promit rezolvarea problemei, poți apela la variante naturale, pentru a limita căderea părului.

Descoperă în rândurile de mai jos cum poți să ai un păr bogat și superb, dar și 13 obiceiuri pe care ar trebui să le adopți, dacă vrei să previi sau să tratezi căderea părului!

1. Șamponarea corectă

Citește și: Care este diferența dintre ruj și gloss. Alege cu înțelepciune pentru un zâmbet plin de glamour!

Citește și: 8 motive pentru care ai nevoie de ulei de jojoba în rutina ta zilnică

Șamponarea este unul dintre cei mai importanți pași în rutina de îngrijire a părului. Este recomandat să îți speli părul o dată la 2-3 zile, fiindcă spălatul prea des nu va face decât să îți încarce părul prea mult.

Există pe piață numeroase șampoane anti căderea părului, care îți pot fi utile.

2. Utilizarea balsamului

cresterea parului
Creșterea părului[Sursa foto: Freepik]

Balsamul este esențial după ce te îți șamponezi părul, deoarece nu doar că îți lasă părul mai moale, însă te poate ajuta să îți menții firele de păr mai puternice, fără să mai cadă. Totuși, este esențial să lași produsul câteva minute pe păr.

3. Masarea scalpului în mod regulat

modalitati de crestere a parului
Modalități de creștere a părului[Sursa foto: Freepik]

Un alt truc pentru creșterea părului este să îți masezi regulat scalpul, cu ajutorul unei perii speciale. Cu ajutoul acestei metode îți poți stimula fluxul sanguin de la nivelul scalpului.

4. Alimentație pe bază de proteine

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

De cele mai multe ori, problemele de la nivelul părului apar și din cauze interne. Alimentația joacă un rol esențial în menținerea unui păr frumos. În momentul în care vei avea o dietă bogată în proteine sănătoase, vei observa că părul tău va crește mult mai repede.

 

5. Relaxare

Stresul poate cauza căderea părului.

Așadar, este important să înveți să te mai și relaxezi și să vezi partea plină a paharului, întotdeauna. În acest mod, vei observa că părul tău va deveni mult mai sănătos.

6. Mâncare sănătoasă, bogată în vitamine

Alimentația bogată în fibre, minerale și vitamine va transpune toate beneficiile și asupra părului tău. Odată ce vei introduce în dieta ta zilnică alimente sănătoase, vei observa cât de strălucitor este părul tău ș i cât de bogată va deveni podoaba ta capilară.

7. Revigorează-ți părul cu apă rece

Se știe că apa rece este benefică pentru organism, însă și pentru păr. După ce te-ai spălat pe cap cu apă caldă, oferă-i părul tău revigorizarea de care are nevoie, cu un jet de apă foarte rece. În acest mod, fluxul sanguin de la nivelul scalpului este pus în funcțiune și părul tău va crește mai rapid.

8. Limitează folosirea de căldură pe păr

Deși toate apelăm la placă de păr, uscător sau ondulator, dacă vrem să avem un păr sănătos și bogat, este esențial să limităm folosirea căldurii în exces pe păr.

9. Mezoterapie folosind un mezoroller

 trucuri cresterea parului
Trucuri pentru creșterea părului[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Mezoroller-ul este un produs destul de nou, folosit de multe femei care își doresc ca părul lor să crească mai rapid. Folosind acest produs, celulele moarte de pe scalp sunt eliminate, firele de păr putând crește mai rapid.

10. Dormi pe o față de pernă din satin

trucuri pentru cresterea parului
Trucuri pentru creșterea părului[Sursa foto: Freepik]

Materialele sunt foarte importante pentru ten și păr. Pentru a nu ți se mai rupe părul, alege să dormi pe o față de pernă din satin, deoarece este un material mult mai delicat.

11. Evită vopsirea părului prea des

cum sa iti creasca parul
Cum să îți crească părul[Sursa foto: Freepik]

Indiferent de vopsea, chimicalele din compoziție îți vor ataca părul. Dacă îți dorești ca părul tău să crească, oprește-te din a îl mai vopsi atât de des!

12. Folosește ulei de cocos

Uleiul de cocos are numeroase beneficii, atât pentru hidratare, cât și pentru creșterea firelor de păr.

13. Aplică ulei de bebeluș pe păr

Produsele destinate bebelușilor sunt adesea mult mai naturale decât cele pentru adulți. Poți înlocui uleiul de păr profesional cu unul pentru bebeluși!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Top 5 cele mai bune fonduri de ten în 2024

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies