15 alimente puternice care reduc anxietatea. Bucură-ți mintea și corpul!

alimente care reduc anxietatea
15 alimente puternice care reduc anxietatea

Anxietatea poate apărea în diverse momente ale vieții. Însă știați cum o puteți reduce consumând anumite alimente?

Aflați din rândurile următoare care sunt cele 15 alimente extrem de puternice care ne ajută în reducerea anxietății. 

 

15. Avocado

Avocado reprezintă un aliment extrem de important atunci când ne dorim să reducem nivelul de anxietate pe care îl simțim, fiind dovedit științific faptul că avocado reprezintă o sursă excelentă de grăsimi sănătoase și potasiu, iar cele 2 împreună ajută în mod semnificativ la controlul tensiunii arteriale, dar totodată și la reducerea stresului.

Pe lângă acest aspect, avocado este cel care conține vitamine esențiale corpului nostru, ajutând și la o funcționare sănătoasă a creierului, scăzând semnificativ simptomele de anxietate. 

Citește și: 10 rețete recomandate de nutriționiști, pentru un boost de energie

15 alimente puternice care reduc anxietatea[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să fii vigilent față de cele 10 semne ale accidentului vascular cerebral silențios

14. Somon

Deși nu toate persoanele obișnuiesc să consume somon, acesta este și el un aliment care ne ajută să reducem anxietatea considerabil, dat fiind faptul că deține o sursă bogată de vitamina D, dar și de acizi grași omega-3, care dețin efecte antiinflamatorii, dar totodată reduc și nivelul de cortizol, cel care este hormonul responsabil pentru stres. Datorită vitaminelor și mineralelor existente în somon, acesta a sărbătorii și dopaminei neurotransmițătorului, ceea ce duce la o stare de calmitate și relaxare, odată cu un consum frecvent de somon.

Astfel, cu alte cuvinte, somnul este cel care poate ajuta la reducerea anxietății, dar și la îmbunătățirea mentală generală. 

15 alimente puternice care reduc anxietatea[Sursa foto: freepik]

13. Ciocolata neagră 

În ciuda faptului că ciocolata neagră nu este recomandată pentru toate persoanele, aceasta este cea care poate reduce și ea semnificativ anxietatea, datorită flavonoidelor care există în aceasta, ajută totodată și la îmbunătățirea stării de spirit, iar în cele din urmă la reducerea anxietății.

Cu toate acestea, se recomandă ca ciocolata neagră consumată să fie cât mai naturală cu putință, și datorită nutrienților pe care îi conține, cei care ajută la reducerea anxietății în mod natural. 

15 alimente puternice care reduc anxietatea[Sursa foto: freepik]

12. Afine

Atunci când vine vorba despre fructe, afinele se află pe această listă cu siguranță, reprezentând un aliment extrem de puternic atunci când vine vorba despre reducerea anxietății.

Afinele dețin un antioxidant ridicat, cunoscut sub numele de antociani, care ajută la reducerea stresului oxidativ, dar și la inflamația existentă în organism. Datorită faptului că afinele pot fi consumate în diverse feluri, acestea se pot integra cu ușurință în stilul nostru de viață, pentru a avea parte de beneficii nenumărate. 

15 alimente puternice care reduc anxietatea[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

11. Curcumă

Chiar și acest condiment se află pe lista alimentelor care ne ajută să reducem anxietatea considerabil, având proprietăți antiinflamatorii puternice, care protejează organismul împotriva tulburărilor de anxietate, iar totodată sporește și sănătatea creierului. 

15 alimente puternice care reduc anxietatea[Sursa foto: freepik]

10. Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc este consumat din ce în ce mai des în zilele noastre, însă puține persoane știu faptul că ne ajută și în reducerea anxietății.

Atât sănătatea fizică cât și cea psihică, pot beneficia de probiotice, sau de bacterii bune, care deseori se regăsesc și în iaurturile grecești, reprezentând și o sursă numai bună de proteine. Astfel, datorită proteinelor existente în iaurtul grecesc, ajutăm și funcționarea sănătoasă a creierului, dar și sănătatea intestinală, reducând în cele din urmă anxietatea, dar și zahărul din sânge. 

15 alimente puternice care reduc anxietatea[Sursa foto: freepik]

9. Ceai de mușețel

Dat fiind faptul că atunci când resimțim anxietatea, simțim nevoia totodată să ne calmăm și nervii, mușețelul este planta care ne poate ajuta în acest sens, mai exact ceaiul de mușețel, care are nenumărate beneficii în acest sens, fiind deseori folosită în scopuri terapeutice, fiind un sedativ natural care poate promova relaxarea în orice moment, în cele din urmă reducând anxietate, dat fiind faptul că deține și un antioxidant numit porumbel, care se poate lega de anumite receptori din creier, astfel încât să inducă o stare de calm. Acesta este și motivul pentru care se recomandă să se consume o ceașcă de ceai cald de mușețel, înainte de culcare, pentru a reduce anxietatea, dar pentru a avea și un somn mult mai bun. 

15 alimente puternice care reduc anxietatea[Sursa foto: freepik]

8. Migdale

Este cunoscut deja faptul că migdalele reprezintă o sursă excelentă de magneziu, ceea ce ajută totodată și la funcționarea sănătoasă a creierului, reducând semnificativ simptomele de anxietate. Astfel, însă dacă vom continua ca zilnic să consumăm 30 g de migdale, acestea conțin zinc, care ne va ajuta să menținem o dispoziție stabilă și mult mai bună, dar și grăsimi și proteine sănătoase care ne ajută și la reglarea nivelului de zahăr din sânge. 

15 alimente puternice care reduc anxietatea[Sursa foto: freepik]

7. Sparanghel

Sparanghelul este și acesta pe listă atunci când vine vorba despre reducerea anxietății, dat fiind faptul că este una dintre legumele cele mai bogate în acid folic, un moment care poate reduce semnificativ simptomele de anxietate, dar și de depresie, care îți va ridica totodată starea de spirit, iar datorită probioticelor pe care le conține sparanghelul, acesta poate contribui și la îmbunătățirea sănătății intestinale, reducând în cele din urmă și inflamația. 

15 alimente puternice care reduc anxietatea[Sursa foto: freepik]

6. Ovăz

În zilele noastre, există nenumărate persoane care consumă ovăz, în special dimineața, iar în cele din urmă acesta este cel care reprezintă o sursă fantastică de carbohidrați complecși, care au în compoziția lor structuri chimice mult mai complexe, ducând astfel la reducerea nivelului de stres, iar în plus pot controla și glicemia. În ovăz se regăsesc și antioxidanți, cunoscut sub numele de avena promite, antioxidant special care ajută la reducerea inflamației, îmbunătățind totodată și fluxul de sânge, dar și oxigenul din întregul corp. 

15 alimente puternice care reduc anxietatea[Sursa foto: freepik]

Citește și: Sebastian, reacție explozivă la adresa Robertei: "Ești frustrată!" De la ce a pornit scandalul dintre cei doi concurenți din Casa iubirii? Patrick sare în apărarea tinerei- kanald.ro

Citește și: Blestemul abătut asupra unei familii, care și-a pierdut cel de-al doilea fiu înecat, tot la vârsta de 17 ani, la 7 ani distanță de prima tragedie!- stirilekanald.ro

5. Spanac

Pe lângă sparanghel, și spanacul se află pe această listă dat fiind faptul că, odată cu consumul său mai des, se va reduce și anxietatea considerabil. Dat fiind faptul că spanacul este o legumă cu frunze verzi, acesta este o sursă infinită de vitamine și minerale, dar și de magneziu și acid folic care toate împreună pot reduce semnificativ simptomele de anxietate, iar dat fiind faptul că deține și minerale și antioxidanți, acesta poate ajuta la protejarea organismului de inflamație, dar și de stres. 

15 alimente puternice care reduc anxietatea[Sursa foto: freepik]

4. Linte

Lintea este o leguminoasă care are extrem de multe beneficii de oferit organismului nostru, printre care se află și sănătatea mintală îmbunătățită, iar dat fiind faptul că deține carbohidrați complecși, din proteine vegetale, acestea sunt cele care pot ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge, însă în aceeași măsură și la reducerea stresului. Odată ce vom consuma regulat linte, vom beneficia și de sursa infinită de magneziu pe care aceasta o deține. 

cum poti reduce anxietatea
15 alimente puternice care reduc anxietatea[Sursa foto: freepik]

3. Nuci braziliene

Chiar și nucile braziliene sunt pe această listă, dat fiind faptul că au în compoziția lor sursă excelentă de seleniu, mineralul esențial pentru sănătatea creierului, însă tot seleniul este cel care are un efect pozitiv și asupra stării de spirit, motiv pentru care poate reduce semnificativ simptomele de anxietate. 

modalitati de a reduce anxietatea
15 alimente puternice care reduc anxietatea[Sursa foto: freepik]

2. Portocale

Portocalele vor fi întotdeauna pe această listă, însă și pe altele dat fiind faptul că deții nenumărate beneficii pentru organismul nostru, însă în cele din urmă trebuie să ne axăm pe faptul că pot reduce semnificativ simptomele de anxietate, datorită vitaminei C pe care o deține, având efecte substanțiale atunci când vine vorba despre reducerea efectelor cauzate de stres, îmbunătățind astfel starea de spirit în întregul corp. Pe lângă acest aspect, portocalele ajută și la întărirea sistemului imunitar, datorită antioxidanților care reduc inflamația și îmbunătățesc sănătatea în general. 

reducerea anxietatii
15 alimente puternice care reduc anxietatea[Sursa foto: freepik]

1. Semințe de dovleac

Chiar și dovleacul, mai exact semințele de dovleac reprezintă o sursă numai bună de magneziu dar și de zinc totodată, care ajută la relaxarea mușchilor, reduc stresul, dar și simptomele de anxietate. Astfel, acestea se pot consuma în starea lor crudă, sau se pot adăuga diverse arome și texturi în rețetele culinare. 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.

ce alimente reduc anxietatea
15 alimente puternice care reduc anxietatea[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cum poți prepara cremă de cocos naturală, chiar la tine acasă! Trucul pentru femeile care se confruntă cu părul rebel

FOTO DE INFARCT! Uite-o pe Anna Lesko în cea mai SEXY rochie pe care a găsit-o. A arătat TOT, iar fanii au fost în extaz!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Vlăduța Lupău este în culmea fericirii! Artista, primele declarații după ce a născut al doilea copil: "Ai venit să ne umpli casa și inima cu iubire"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Provocarea lui Dan Negru pentru cei din fața micilor ecrane: “Reușiți să-i învingeți?”

Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR


Cookies