Cum să fii vigilent față de cele 10 semne ale accidentului vascular cerebral silențios

semne ale accidentului vascular silentios
10 semne ale accidentului vascular cerebral silențios

Accidentul vascular cerebral silețios poate avea anumite simptome la care nici nu ne gândeam. Însă știați care sunt acestea?

Aflați din rândurile următoare care sunt cele 10 semne ale accidentului vascular cerebral silențios, pe care cu siguranță ar trebui să le luați în calcul în orice moment. 

 

10. Somnolență bruscă

Printre aceste simptome se află și somnolența bruscă. Aceasta este cea care se poate lega de oboseala fizică prelungită, dar și de orele de lucru în plus sau nopțile nedormite.

Cu toate acestea, diferența constă în faptul că apare în mod neașteptat, fără niciun avertisment, iar deseori somnolența persistă, iar persoana respectivă poate chiar să adoarmă brusc, și în timpul unei conversații, iar în cele din urmă să nu se mai trezească. 

Citește și: Cele mai frecvente simptome ale deficitului de magneziu. Cinci surse în care se gasește din belșug

accident vascular cerebral silentios
10 semne ale accidentului vascular cerebral silențios[Sursa foto: freepik]

Citește și: Eugen Cristea s-a luptat cu depresia. Cum se simte actorul, după atacul vascular cerebral

9. Vărsături și greață

Nu trebuie să excludem nici vărsăturile sau greața. Și acestea 2 sunt printre semnele pe care ar trebui să le luați în calcul, în special dacă sunt asociate cu amețeli sau vertij, și acesta fiind un alt indicator de luat în calcul în acest sens.

De asemenea, aceste vărsături sau greața nu apare ca în mod normal, cu dureri de stomac sau diaree, ci fără prezența lor. 

10 semne ale accidentului vascular cerebral silențios[Sursa foto: freepik]

8. Convulsii

Chiar și convulsiile pot reprezenta un alt simptom de luat în seamă în acest sens, nu în toate cazurile, însă doar în anumite cazuri, ceea ce înseamnă că ar trebui totuși să le luăm în seamă.

De asemenea, atenția trebuie să fie sporită atunci când vine vorba despre o persoană care nu a fost diagnosticata anterior cu epilepsie, dar suferă brusc o convulsie, moment în care trebuie neapărat să mergeți la spital. 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

10 semne ale accidentului vascular cerebral silențios[Sursa foto: freepik]

7. Sughițul

Chiar și sughițul poate să fie un astfel de simptom în acest caz, la care foarte puține persoane acordă o atenție sporită.

De asemenea, trebuie să fim atenți în cazul în care sughițul apare din cauza unui eveniment cerebrovascular care poate dura perioade lungi de timp, persistând câteva ore sau chiar zile. Astfel, sughițul alături de alte simptome, precum amorțeală sau slăbiciune pe o parte a corpului pot reprezenta un semn de luat in calcul. 

cum sa recunosti un avc silentios
10 semne ale accidentului vascular cerebral silențios[Sursa foto: freepik]

6. Durere

Chiar și durerea poate semnala un  astfel de simptom în acest sens, chiar dacă este una episodică, tranzitorie sau una persistentă, durere care se poate manifesta pe față, pe un anumit membru sau chiar

pe jumătate din corp. Această durere poate să fie însoțită și de pierderea forței la nivelul membrului afectat, uneori, durerea se poate prezenta chiar ca o durere de cap din cauza presiunii crescute în interiorul craniului. 

10 semne ale accidentului vascular cerebral silențios[Sursa foto: freepik]

5. Leșin

Chiar si leșinul trebuie luat in calcul in acest sens, chiar dacă se poate interpreta ca fiind un simptom legat de alte afecțiuni, printre care se poate afla și malnutriția, tensiunea arterială scăzută, însă cu toate acestea indiferent de caz ar trebui să consultați un medic, pentru a

nu crește șansele de a avea un accident vascular cerebral. 

simptome avc silentios
10 semne ale accidentului vascular cerebral silențios[Sursa foto: freepik]

4. Pierderile de memorie

Pierderile de memorie sunt și ele un simptom în acest sens, în special dacă nu vă mai puteți aminti anumite părți ale zilei sau dacă ajungeți la o destinație și nu vă amintiți cum ați ajuns acolo, acestea fiind doar 2 exemple care pot avea loc, însă indiferent de caz, este esențial să consultați imediat un medic. 

10 semne ale accidentului vascular cerebral silențios[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

3. Amețeala

Amețeala se află și ea printre toate aceste simptome, dat fiind faptul că, deși există nenumărate persoane care o trec cu vederea deseori, poate să fie un simptom reprezentativ al accidentului vascular cerebral, dacă se află și în compania altor simptome.  

10 semne ale accidentului vascular cerebral silențios[Sursa foto: freepik]

2. Dezorientare

Nu trebuie să uităm nici de dezorientare, atunci când vine vorba despre anumiți termeni de timp, locuri în care vă aflați sau și în ceea ce privește memoria. Și acesta reprezintă un semn de luat în seama în acest sens, dat fiind faptul că dezorientarea poate aduce pierderi de memorie pe termen scurt, ceea ce înseamnă că ar trebui cu siguranță să consultați un medic în acest sens, pentru ca în cele din urmă simptomele să nu fie intensificate. 

10 semne ale accidentului vascular cerebral silențios[Sursa foto: freepik]

1. Manifestări neuropsihiatrice

În cele din urmă, în anumite cazuri pot apărea și manifestări neuropsihiatrice, acestea fiind cele care se pot manifesta sub formă de episoade psihotice, sau chiar și doar acesta să fie un simptom în acest sens, pe care cu siguranță ar trebui să luați în calcul, în special dacă știți că nu au mai avut loc astfel de manifestări în trecut.  

Conținutul și informațiile partajate sunt destinate exclusiv cunoștințelor generale și în scopuri educaționale. Acestea nu constituie sfaturi medicale.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.

avc silentios
10 semne ale accidentului vascular cerebral silențios[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Eugen Cristea s-a luptat cu depresia. Cum se simte actorul, după atacul vascular cerebral

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies