20 Curiozităţi despre Regina Elisabeta a II–a. Era singura persoană care putea conduce mașina fără a avea permis

cine este regina angliei

Regina Elisabeta a II–a

Regina Elisabeta a II –a a fost unul dintre cei mai longevivi monarhi din Marea Britanie. Află cele mai interesante lucruri despre figura emblematică a Marii Britanii

Regina Elisabeta a II–a a avut cea mai lungă domnie decât orice alt monarh din istoria Mării Britanii. Ea a devenit o figură emblematică pe tot globul pământesc şi se afla în atenţia presei încă de când era doar un copil. Regina era cunoscută pentru simţul datoriei şi a devotamentului faţă de serviciu. A realizat numeroase vizite alături de oameni importanți în perioadele de schimbări sociale şi nu numai.

Elisabeta a II–a a continuat să desfășoare un program complet pentru tot ceea ce presupune funcţia pe care a deţinut-o în stat,  de la angajamente, vizite la organizații caritabile și școli, până la găzduirea șefilor de stat.

Elizabeth Alexandra Mary, pe numele real, a fost regina a cincisprezece state suverane, cunoscute sub numele de Commonwealth. Acestea state sunt: Regatul Unit, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Jamaica, Bahamas, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Sfânta Lucia, Sfântul Vicențiu și Grenadine, Antigua și Barbuda, Belize și Sfântul Kitts și Nevis.

Într-o călătorie prin istorie, veţi descoperi 20 curiozităţi despre Regina Elisabeta a II–a

Citeste si: Cine a fost Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. "Regina a murit in liniște la Balmoral în această după-amiază"

Regina Elisabeta a II–a[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Cine a fost Lady Diana, Prințesă de Wales. În data de 31 august 1997, Prinţesa Diana şi-a pierdut viaţa într-un accident de maşină

1. Regina Elisabeta a II-a s-a născut la 2:40 AM, în data de 21 aprilie 1926.

Elizabeth s-a născut în Mayfair, Londra şi a fost primul copil al ducelui și ducesei de York. Mai târziu, aceştia au devenit regele George al VI-lea și regina Elisabeta.

2. Încoronarea Elisabetei a fost făcută în data de 2 iunie 1953

Acest eveniment istoric a fost unul dintre cele mai vizionate evenimente televizate. Audienţa a fost de 20 de milioane de urmăritori.

Regina a fost cel mai longeviv monarh care a domnit vreodată în Marea Britanie şi a reuşit s-o depăşească chiar şi pe regina Victoria (stră-stră-străbunica ei).

3. În calitate de Regina a lucrat cu 14 prim-miniștri din Regatul Unit, inclusiv Winston Churchill, Margaret Thatcher și Boris Johnson.

4. Câinii ei preferați erau din rasa corgi. Pembroke Corgi este un câine  scund, îndesat, cu picioare scurte și o față de vulpe.

Puţine persoane ştiu că regina inventat o nouă rasă de câini, încrucişând corgi-ul ei cu un teckel (câinele surorii ei, Prințesa Margareta). Aşa a luat naştere rasa dorgi.

Cine a fost Regina Angliei

Curiozitati despre regina angliei
Regina Elisabeta a II–a[Sursa foto: Shutterstock]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Cine este JOE BIDEN. În 1966, președintele a fost marcat de o tragediei în care și-a pierdut soția și fiica

5. A fost sigura persoană din Marea Britanie care poate conduce mașină fără să aibă permis.

6. Regina Elisabeta a II-a avea două zile de naștere. A fost născută pe data de 21 aprilie, dar mereu şi-a serbat ziua într-o sâmbătă cu vreme frumoasă, din luna iunie. Monarhii cu zile de naștere în lunile mai reci programează de obicei, o zi de naștere suplimentară oficială, când vremea este mai bună pentru o asemenea sărbătoare.

7. Restaurantul preferat se numește Hakkasan şi se află pe strada Bruton nr. 17 din Mayfair (Londra)

8. Regina Elisabeta a II-a a trimis prima dată un e-mail în anul 1976

9. Avea multe hobby-uri printre care se remarca: echitaţia, cursele de porumbei și fotbalul. Era o fană înfocată a echipei Arsenal.

10. Regina Elisabeta a devenit proprietara unei rase numite Y Bwthyn Bach, ce înseamnă „căsuță mică”, la vârsta de șase ani.

Oamenii din Țara Galilor i-au dăruit o casă pe terenul Lojei Regale din Windsor.

Regina angliei wikipedia
Regina Elisabeta a II–a[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Carmen Iohannis, criticată dur pentru ținuta purtată la întâlnirea cu Jill Biden! A apărut în aceeași rochie și la alegerile din 2020: „Rochii din alea ieftine de la piață!”

11. Elisabeta a trimis până acum, aproape 50.000 de felicitări de Crăciun

12. A deținut un elefant, două țestoase uriașe, un jaguar și o pereche de leneşi. Toate aceste animale erau primite cadou şi trăiesc în grădina zoologică din Londra.

13. Regina Elisabeta și-a făcut prima emisiune radio în octombrie 1940, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

14. Nu a vrut să-şi dezvăluie identitatea într-o excursie din Scoţia. Femeia s-a întâlnit cu turiști americani în timp ce mergea pe jos. Oamenii au întrebat-o dacă locuiește în acea localitate şi dacă a întâlnit-o vreodată pe regină. Cu amuzament, Elisabeta a precizat că: „Nu, nu am văzut-o! Dar tu ai văzut-o!”

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță ploi pentru majoritatea regiunilor și temperaturi în scădere: Care este prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 3 iulie 2024 în țară- kanald.ro

Citește și: La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro- stirilekanald.ro

15. Regina Elisabeta nu a mers niciodată la școală. Elizabeth (poreclă din copilărie: „Lilibet”) a avut parte de o educație aleasă cu profesori particulari acasă. Același lucru a fost făcut și pentru sora ei mai mică, Prințesa Margareta.

Citeste si: Cine este JILL BIDEN. Joe Biden: "Jill mi-a dat viața înapoi. M-a făcut să încep să cred că familia mea poate fi din nou întreagă”

16. În ziua nunţii ei coroana i s-a rupt. Elizabeth și soțul ei Philip s-au căsătorit în noiembrie 1947. Bijutierul a venit imediat și a reparat coroana plină cu diamante, pentru a putea fi purtată în timpul ceremoniei.

17. Regina Elisabeta a II-a a fost rudă cu prinţul Philip.

Puţine persoane ştiu că Elizabeth și soțul ei, Philip erau veri de gradul III. Elisabeta era rudă cu regina Victoria din partea tatălui ei, iar Philip era rudă cu regina Victoria din partea mamei sale. Prinţul Filip s-a născut în familiile regale din Grecia și Danemarca, dar a renunțat la titlurile sale originale când s-a căsătorit cu Elisabeta. Au fost căsătoriți timp de 73 de ani, până în ziua când el a decedat 9 aprilie 2021.

18. Elisabeth a devenit regină imediat după moartea tatălui ei, în anul 1952. A fost cel mai longeviv monarh din lume.

19. Femeia a deținut toate lebedele și delfinii care înoată în apele Mării Britanii.

Unde locuieste regina angliei

În fiecare an realiza un recensământ pentru a număra păsările și a le verifica starea de sănătate.

Prin statutul pe care-l deţinea, Regina putea revendica dreptul de proprietate asupra tuturor „peștilor regali”, adică sturioni, delfini, balene care locuiesc în apele din jurul Regatului Unit.

20. Regina Elisabeta a II-a putea folosi un bancomat privat la Palatul Buckingham.

Regina Elisabeta a II–a[Sursa foto: Shutterstock]



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Câţi bani îi intră în conturi lunar lui Carmen Iohannis, soţia preşedintelui. Pentru mulţi romani această sumă este doar un vis!

A arătat TOT! Loredana Groza, în cea mai SCURTĂ fustă purtată vreodată. A încins imaginația fanilor: ”Diva României”

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul pare un vis urât care nu se mai termină”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Claudiu Molnar, mesaj cutremurător la trei săptămâni de la înmormântarea Ancăi Molnar: „Mă topesc de al tău dor”. Gestul sfâșietor făcut de bărbatul îndurerat la mormântul soției

Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia


Cookies