20 nume de fete cu semnificație puternică

nume de fete cu semnificatie puternica
20 nume de fete cu semnificație puternică

Odată cu venirea pe lume a unui copil, părinții își doresc să ofere un nume absolut deosebit și cu o semnificație puternică, acestuia.

Aflați din rândurile următoare, nu mai puțin de 20 de nume de fete care au o semnificație puternică. Fie că vorbim despre nume românești de fete sau nume străine, aveți nenumărate variante din care puteți alege.

 

Nume românești de fete, cu semnificație puternică

Adina – nume provenit din ebraică, care semnifică podoaba, plăcerea, omul plăcut, plin de calități și gingășia.

În Vechiul Testament, Adina este căpetenia Rubeniților, unul din cei mai de seamă care l-au ajutat pe Regele David.

Bianca – nume cu origine italienească, acest nume semnifică puritatea, imaculatul, pentru că se trage din adjectivul „bianco”, tradus ca alb. Inițial, numele care provenea din culori, era folosit drept poreclă.

Camelia – nume provenit din latină, este corespondentul numelor „Camillus” și „Camilla”, cele care făceau referire la sacrificiile din templu, în Roma Antică.

Acest nume semnifică tinerețea și virginitatea. De asemenea, poate să provină și de la floarea japoneză „camelie”.

Diana – împrumutat din mitologia romană, numele provine de la zeița pădurilor, a vânătorii, a lunii și este protectoarea copiilor. Semnifică lumina, cerescul și luminosul. O formă veche a acestui nume era Diviana, iar alte variante folosite în prezent sunt Dianna sau Daiana.

Elena – nume cu origine greacă, semnifică torța, făclia luminoasă și strălucirea soarelui. Acest nume este purtat de un om bun și credincios care este pentru

ceilalți ca o făclie luminoasă care alungă întunericul, arătând calea cea dreaptă.

nume straine de fete

Citeste si: Până la ce vârstă trebuie pus copilul în scaun auto. Vezi ce spune Legislația Rutieră

Gabriela – nume provenit din ebraică, care face trimitere la Sfântul Arhanghel Gavriil. Acesta era mesagerul Domnului, dar și cel ce ține piept răului. Arhanghelul Gavriil a întâmpinat-o pe Maica Domnului cu o floare de crin și cu vestea că va aduce pe lume pe pruncul Iisus.

Ioana – nume cu origine ebraică, derivat din numele de Ioan, a fost frecvent întâlnit în popoarele creștine, unde semnifică dragostea și mila cele fără de sfârșit ale Domnului pentru noi, oamenii. Sfântul Ioan Botezătorul este unul dintre cei mai importanți ai adevărului.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Laura – nume provenit din latină, „laur”. Acest nume este simbol al victoriei, de unde vine și cuvântul de laureat. În timpurile vechi, coronița din frunze de laur (dafin) era așezată pe capul împăraților, poeților și învingătorilor.

Miruna – nume cu origine slavă, semnifică frumusețea, sonoritatea și semnificația. Acest nume înseamnă „aducătoare de pace”, fiind derivat al elementului specific onomasticii „mir-„. Este un nume din ce în ce mai apreciat datorită semnificației puternice pe care o are.

Ștefania – nume derivat din masculinul Ștefan, provine din grecescul „Stephanos”, care înseamnă coroană. Se spune că numele de Ștefania poartă noroc fetelor care îl poartă. Este un nume frecvent întâlnit în onomastica românească și cu rezonanță istorică.

nume de fete cu semnificatii importante

Citeste si: Cât timp se fierb SUZETELE. Care este secretul?

 

Nume străine de fete, cu semnificație puternică 

Zana – este diminutivul oferit de către evrei pentru numele de Susanna. Acest nume simbolizează „darul plin de grație al lui Dumnezeu”. Este un nume destul de rar folosit în România, dar care are o semnificație frumoasă și puternică.

Sofia – provenit de la zeița înțelepciunii în mitologia greacă, acest nume este frumos și grațios. Este un nume care simbolizează înțelepciunea, întâlnit destul de des în țările europene.

Rada – nume cu origine slavă, simbolizează bucuria. Acest nume te îndeamnă să fii mai vesel și întotdeauna să avem bucurie în suflete, căci se spune că aceasta trebuie să fie starea firească în care oamenii ar trebui să trăiască.

Rosalia – nume provenit din latină, se întâlnește deseori în Italia și Spania. Acest nume înseamnă trandafir și trimite cu gândul la vechea ceremonie păgână romană de atârnare a ghirlandelor de trandafiri la morminte.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Milena – este un nume care provine din slavă. Acest nume se spune că provine din combinația între numele de Maria și Elena. Milena simbolizează favoarea și bunăvoința.

idei de nume pentru fete

Citeste si: Ce înseamnă când visezi un copil mic. Este semn bun sau rău?

Ines – este o formă care derivă dintr-un nume feminin utilizat mai ales în Europa Apuseană, Agnes, care reproduce vechiul nume grecesc „Hagnes”. Acest nume semnifică puritatea și curatul. Iar în această variantă, Ines reprezintă o variantă franțuzească  și spaniolă a grecescului Agnes.

Irene – provine în vechiul nume grecesc Eirene sau Eirena, fiind o formă englezească. Acest nume semnifică pacea, iar de aici provine și prenumele frecvent utilizat, Irina.

Helena – nume care provine din grecescul „Helena, este numele purtat de fiica Ledei și a lui Zeus, soția a lui Menelaos și iubită a lui Paris. Acest nume simbolizează strălucirea și căldura soarelui. Poate să fie utilizat și sub o formă mai grațioasă, de Helen.

Geraldine – acest nume provine din masculinul Gerard, preluat din germana veche. Acest nume are sensul de „conducător al suliței”. Totodată este un nume puternic, cu rezonanță, care este și feminin în același timp și reușește să mențină un echilibru.

Estela – provine din varianta spaniolă a franțuzescului Estelle sau Estela, care este un nume la modă în țările occidentale. Acest nume semnifică steaua și este unul destul de rar folosit în România, deși are o semnificație destul de puternică.

nume romanesti de fete

Citeste si: Ce se pune pe tava de tăiere a moțului. Obiectele alese de copil vor reprezenta înclinațiile profesionale din viitorul lui



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Ce se pune pe tava de tăiere a moțului. Obiectele alese de copil vor reprezenta înclinațiile profesionale din viitorul lui

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies