3 idei de mic dejun plin de energie

3 idei de mic dejun plin de energie
3 idei de mic dejun plin de energie

Descoperă în rândurile următoare 3 idei de mic dejun sănătos care să îți ofere un plus de energie.

Toată lumea a auzit faptul că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, însă mulți sunt cei care pierd din vedere acest aspect și sar cu ușurință peste masa de dimineață. Ritmul de viață alert, programul încărcat sau comoditatea îi împiedică pe mulți să se bucure de beneficiile pe care această masă le aduce pentru sănătate.

De asemenea, este foarte important și care sunt alimentele pe care trebuie să le consumi la micul dejun pentru că acestea practic îți oferă energia de care ai nevoie pe parcursul zilei.

Află în continuarea articolului care sunt beneficiile pe care un mic dejun echilibrat le aduce asupra sănătății și descoperă câteva idei care să te ajute în alcătuirea unui mic dejun sănătos și echilibrat.

De ce micul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei

Citește și: Care sunt alimentele care dau energie organismului. Ce trebuie să faceți pentru a vă menține sănătatea și nivelul de energie

3 idei de mic dejun plin de energie
3 idei de mic dejun plin de energie[Sursa foto: freepik]

Specialiști în domeniu susțin faptul că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, iar acest lucru se bazează pe faptul că îți asigură energia necesară de care ai nevoie pe întreg parcursul zilei. Există anumite studii care atestă faptul că un mic dejun sănătos și echilibrat ajută la o mai bună concentrare și contribuie la îmbunătățirea memoriei. Astfel, devii mai productiv pe întreg parcursul zilei.

Mai mult decât atât, alimentele pe care le consumi dimineața îți asigură vitaminele și mineralele de care ai nevoie, astfel încât micul dejun înseamnă un risc mai scăzut de a suferi de anumite deficiențe.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Totodată, cercetătorii de la Universitatea Harvard au efectuat un studiu prin intermediul căruia au arătat că persoanele care sar peste micul dejun au un risc cu 27% mai mare de a suferi un infarct sau de a se îmbolnăvi de o boală cronică.

Mai mult decât atât, persoanele care nu mănâncă dimineața și înlocuiesc această masă cu o cafea sau o țigară, sunt predispuse unor boli gastro-intestinale, dar și unor afecțiuni asociate cu aceste vicii.

Astfel, este foarte important să mănânci în primele 30 de minute după ce te-ai trezit deoarece atunci corpul tău este pregătit să asimilezi vitaminele și mineralele din alimente.

Idei de mic dejun plin de energie

Bruschete cu avocado și cu ou

Citește și: 5 rețete de bruschete cu somon. Trebuie să încerci acest aperitiv!

3 idei de mic dejun plin de energie
3 idei de mic dejun plin de energie[Sursa foto: freepik]

Avocado este o sursă de grăsime sănătoasă, iar oul este o proteină de calitate, care îți asigură energia de care ai nevoie pe întreg parcursul zilei. Combină-le cu câteva felii de pâine integrală pentru a beneficia de un mix de vitamine, proteine și minerale necesare astfel încât să îți începi ziua așa cum trebuie.

 Poți să prăjești câteva felii de pâine peste care să adaugi o pastă de avocado și un ou poșat.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Iaurt grecesc cu fructe de pădure și cereale integrale

3 idei de mic dejun plin de energie
3 idei de mic dejun plin de energie[Sursa foto: freepik]

Această combinație cu siguranță că îți va oferi doza zilnică de energie de care ai nevoie. Iaurtul grecesc este de două ori mai bogat în proteine decât iaurtul clasic, iar astfel ajută la creșterea nivelului de energie pe parcursul zilei. De asemenea, fructele de pădure sunt cele mai indicate fructe de către medicii nutriționiști pentru a fi consumate la micul dejun datorită cantității ridicate de antioxidanți. Mai mult decât atât, acestea au un indice glicemic scăzut și sunt bogate în vitamine și minerale. Cerealele integrale reprezintă o sursă bogată de fibre, care ne ajută să ne menținem senzația de sațietate pentru mai mult timp, în timp ce carbohidrații sănătoși care se găsesc în compoziția lor, ne dau energie organismului.

Ovăz cu scorțișoară și banană

3 idei de mic dejun plin de energie
3 idei de mic dejun plin de energie[Sursa foto: freepik]

Fulgii de ovăz conțin carbohidrați sănătoși, fiind o sursă bună de energie. Banana, la rândul ei este un aliment care ajută la creșterea nivelului de energie din corp și îți oferă senzația de sațietate. Pentru a pregăti un mic dejun cu ovăz, scorțișoară și banană trebuie să folosești în jur de o ceașcă de fulgi de ovăz, o ceașcă de lapte o banană și o jumătate de linguriță de scorțișoară. Opțional, poți să adaugi semințe de chia, stafide, nuci și vanilie.

 



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Alimente care îți dau energie și slăbești. Pe cele mai multe le ai chiar în bucătăria ta

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies