Prăjiturile sunt și vor rămâne întotdeauna preferatele tuturor persoanelor. Însă știați că există și prăjituri dietetice, cu puține calorii, absolut delicioase?
Aflați din rândurile următoare care sunt doar câteva dintre rețetele de prăjituri care vă pot îndulci în perioada în care urmați o dietă. În plus, descoperiți și care sunt acele prăjituri sau rețete care conțin mai puține calorii, decât în mod normal.
Prăjituri dietetice cu puține calorii
Rețet ă de Brownies (100 gr= 105 calorii)
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 100 gr de ciocolată amăruie , 2 ouă , 75 gr de zahăr brun , o linguriță de cafea , o linguriță de esență de vanilie , 90 gr de iaurt grecesc, 90 gr de făină, un sfert de linguriță de praf de copt și 15 gr de cacao îndulcită.
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faci este să începi prin a încălzi cuptorul la o temperatură de 180 de grade Celsius, moment în care vei pune într-un castron pus pe un alt bol, ciocolata amăruie, pentru a o topi, în momentul în care apa va clocoti. Ciocolata se va lăsa deoparte, pentru a se răci puțin.
Apoi vom trece la pasul următor în care, cu ajutorul unui mixer, vom bate 2 ouă cu 75 gr de zahăr brun, peste care vom turna ciocolata și vom adăuga o linguriță de cafea dizolvată într-o lingură de apă fiartă, o linguriță de esență de vanilie, 90 gr de iaurt grecesc, iar la sfârșit vom adăuga și 90 gr de făină, un sfert de linguriță de praf de copt și 15 gr de pudră de cacao neîndulcită.
Tot amestecul se va turna în tava pe care ați tapetat-o cu hârtie de copt. Prăjitura se va pune la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute. Rețeta de brownies este gata și se pot servi tăiată în pătrățele, alături de o linguriță cu înghețată.
Citeste si: Alimente care îți dau energie și slăbești. Pe cele mai multe le ai chiar în bucătăria ta
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețet ă de Tiramisu (100 gr= 175 calorii)
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente : 20 ml de apă fierbinte, 2 lingurițe de brandy sau amaretto, o lingură de ness, expresso, o lingură de zahăr brun, o cutie de brânză ricotta, 10 gr de zahăr brun, 10 ml de lapte degresat, o jumătate de linguriță de extract de vanilie, o pungă de pișcoturi, 250 ml de cafea (concentrată și rece), o lingură de brandy sau lichior și 1-2 linguri de cacao
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faci este să începi prin a amesteca într-un bol, 20 ml de apă fierbinte cu 2 lingurițe de brandy sau amaretto, o lingură de pudră de espresso instant și o lingură de zahăr brun. Apoi cu ajutorul unui mixer, veți mixa toate aceste ingrediente pentru cremă, pentru a obține o textură uniformă și pufoasă.
Într-un alt bol, tot cu mixerului, veți amesteca o cutie de cremă de brânză degresată, cu 10 gr de zahăr brun, la care veți adăuga și 10 ml de lapte degresat și o jumătate de linguriță de extract de vanilie. Ambele aluaturi se vor amesteca, însă de această dată cu ajutorul unei spatule.
Pișcoturile se vor înmuia în 250 ml de cafea concentrată rece, peste care veți adăuga puțin brandy sau lichior, moment în care le veți și așeza în tava pe care ați tapetat-o cu hârtie de copt. Veți întinde jumătate din cremă peste pișcoturi, pe care o veți pudra mai apoi cu cacao. Peste acesta va urma încă un strat de pișcoturi, cacao și crema rămasă, bineînțeles. Pe deasupra se aplică un ultim strat de cacao pudră (pentru decor).
Citeste si: Cine este SENSY. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities
Rețet ă de Cheesecake (100 gr= 220 calorii)
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 9 biscuiți graham sau digestivi, 2 linguri de apă rece, 2 linguri de unt nesărat, 400 gr de brânză ricotta, 6 linguri de zahăr brun, 3 linguri de smântână degresată, 5 ouă, 2 linguri de făină, o linguriță de esență de vanilie și o linguriță de zeamă de lămâie.
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a încălzi cuptorul la o temperatură de 180 de grade Celsius. Apoi cu ajutorul unui blender, veți mărunți 9 biscuiți graham sau digestivi cu aromă de scorțișoară sau clasici. Peste biscuiți veți adăuga 2 linguri de apă rece și 2 linguri de unt nesărat.
Apoi vom trece la pasul următor în care vom tapeta o tavă cu hârtie de copt și vom începe să întindem tot aluatul. Tava se va pune la cuptor pentru aproximativ 7-8 minute, iar după acest interval de timp, vom pune crusta deoparte, pentru a se răci.
Apoi vom trece și la blenduirea amestecului format din cele 400 gr de brânză ricotta cu 6 linguri de zahăr brun, peste care vom adăuga 3 linguri de smântână degresată, 3 albușuri de ou, pe care le-am bătut într-un bol separat, 2 ouă întregi, 2 linguri de făină, o linguriță de esență de vanilie și o linguriță de zeamă de lămâie. Veți continua să amestecați până când veți obține o textură cremoasă și ușoară.
Aluatul se va turna peste biscuiți și veți pune pentru încă 60 de minute, tava la cuptor. După acest interval de timp, veți putea opri cuptorul și veți ține ușa închisă, pentru încă 20 de minute. În momentul în care tava s-a răcit, veți scoate tortul și îl veți pune la frigider pentru câteva ore.
Citeste si: Dan Bittman i-a dat emotii uriase Alexandrei Ungureanu!