3 Rețete de smoothie răcoritoare pentru zilele toride de vară

retete smoothie racoritoare
3 Rețete de smoothie răcoritoare pentru zilele toride de vară

Smoothie-ul poate reprezenta una dintre cele mai consumate băuturi pe timp de vară. Însă știați cum îl puteți prepara chiar la voi acasă?

Aflați din rândurile următoare ce aveți nevoie mai exact pentru a prepara un smoothie absolut perfect. În plus, descoperiți și doar câteva dintre nenumăratele rețete de smoothie, pe care le puteți prepara într-o zi călduroasă de vară.

 

Ce ai nevoie pentru un smoothie perfect

O variantă mult mai bună atunci când vine vorba despre lapte este cel de cocos, soia, migdale sau chiar apă de cocos.

Astfel, vei reuși să alegi o variantă mult mai sănătoasă decât este cea a laptelui de origine animală. În plus, aceasta este și o modalitate prin care te poți asigura că nu vei avea vreo problemă cu digestia. Pentru un smoothie-ul perfect, poți folosi atât semințe, cât și fructe care conțin grăsimi sănătoase. Printre acestea se numără și semințele de chia (bogate în fibre și omega 3), avocado, untul de migdale sau semințe de in (bogate în vitamine, minerale, magneziu, mangan, fibre, antioxidanți și omega 3).
Un alt truc, ține de alegerea ingredientelor verzi și de adăugarea lor în smoothie. Pentru a beneficia de nenumărate vitamine aduse organismului, puteți consuma acest tip de băutură, care conține cât mai multe ingrediente verzi. Acestea conțin clorofilă (antioxidant puternic care determina celulele să elimine toxinele) și multe fibre (ajută colonul să se curețe). Printre ingredientele verzi care se pot adăuga la un smoothie sănătos, se numără și spanac, broccoli, țelină, castraveți, mentă, lime, ghimbir, măr verde, avocado, kiwi, varză kale și tot felul de verdețuri, care vor determina curățarea organismului de toxine.

smoothie cu fructe

Citeste si: Cu ce pot înlocui cafeaua

În cazul în care nu obișnuiești să consumi spanac, broccoli sau kale în mâncare, le poți folosi foarte bine în prepararea unui smoothie. Acestea se pot adăuga în blender, iar rezultatul va avea un gust cu adevărat gustos, pierzându-și astfel orice alt gust care nu vă place.

În plus, toate beneficiile se vor păstra și astfel, va asigura organismului calciul, vitamina A, mangan și vitamina K. Pentru a aduce un plus de savoare smoothie-ului, ar trebui să iei în calcul și adăugarea anumitor ierburi sau condimente. Prin urmare, ghimbirul, scorțișoară și chiar ardeiul iute pot reprezenta o alegere bună, atunci când vine vorba despre îmbunătățirea gustului. Ghimbirul poate deveni un adevărat tratament natural pentru răceală, fiind considerat un factor important în procesul de eliminare a gazelor intestinale, dar și de relaxare a tractului intestinal.
Atunci când vine vorba despre îndulcitor, o variantă sănătoasă este cea în care vei folosi mierea sau siropul de arțar. Acestea două reprezintă doar câteva dintre variantele de înlocuire ale zahărului. Mierea este cea care este bogată în minerale, vitamine, enzime, aminoacizi, dar și carbohidrați. Prin urmare, aceasta a ajuns să fie considerată remediul numai bun pentru răceală, tuse, dureri de gât, guturai, ulcer, arsuri și multe altele.

ce ai nevoie pentru un smoothie perfect

Citeste si: Câte calorii are o BANANĂ. "Ține loc de mic dejun sau de gustare dulce, naturală și sănătoasă cu doar 90 calorii"

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

 

Rețete de smoothie răcoritoare, perfecte în zilele de var ă

SMOOTHIE SWEET PINK

Ingrediente  pentru o porție

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 6 căpșuni, o banană, o cană de lapte de migdale, o lingură de unt de arahide și 4 cuburi de gheață.

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți este să puneți toate ingredientele menționate mai sus, într-un blender, moment în care le veți procesa, până la omogenizare. Apoi compoziția se va turna într-un pahar și este gata de savurat. Îl puteți decora cu fulgi de cocos.

SMOOTHIE POWER YELLOW

Ingrediente  pentru o porție  

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente : o bucată de mango, o banană, o cană de lapte de migdale, câteva frunze de mentă și 4 cuburi de gheață.

Mod de preparare

Citește și: Robi de la ''Casa Iubirii'', imagini inedite alături de ''iubirile'' din viața lui: "Te iubesc!" Despre cine este vorba - kanald.ro

Citește și: Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților- stirilekanald.ro

Tot ce trebuie să faceți este să puneți toate ingredientele menționate mai sus, într-un blender, pentru a le procesa, până se vor omogeniza. Apoi întreaga compoziție se va turna într-un pahar și se poate servi proaspăt. Se poate decora (după preferințe) cu câteva semințe de dovleac.

SMOOTHIE DETOX GREEN

Ingrediente  pentru o porție  

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente : o cană de baby spananc (sau kale), o banană, o cană de ananas, o cană de lapte de migdale și 4 cuburi de gheață.

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți este să puneți toate ingredientele menționate mai sus, într-un blender, pentru a le amesteca, până vor ajunge la stadiul de omogenizare. Apoi îl puteți turna într-un pahar și îl puteți savura.

retete de smoothie pentru vara

Citeste si: Cum să slăbești fără a te înfometa. Scapă de kilogramele în plus într-un mod sănătos



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

EXCLUSIV. Cum a slăbit Elena Gheorghe patru kilograme în trei zile

ȘOC! Divele din România au arătat TOT la plajă. Pozele de infarct care au ÎNNEBUNIT bărbații!

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Cum a gestionat Antonia un moment inedit pe scenă? Răspunsul artistei a cucerit publicul

Jador și Oana Ciocan vor deveni părinți? Ce a publicat tânăra

Momente de coșmar pentru un turist american pe Aeroportul Otopeni: „Cel mai prost aeroport din Europa”. Chinurile prin care au trecut străinul și alți zeci de pasageri

Câte pisici sunt în imagine? Puține persoane reușesc să dea răspunsul corect


Cookies