Câte calorii are o banană. "Ține loc de mic dejun sau de gustare dulce, naturală și sănătoasă cu doar 90 calorii"

dieta cu banane
Câte calorii are o banană. "Ține loc de mic dejun sau de gustare dulce, naturală și sănătoasă cu doar 90 calorii"

Bananele reprezintă cel mai consumat fruct de la noi din țară. Acest lucru se datorează și conținutului ridicat de vitamine și minerale, dar mai multe veți afla în rândurile următoare.

Foarte multe persoane obișnuiesc să consume acest fruct în mod regulat și atunci când țin o cură de slăbire sau una de îngrășare. Înainte de a o consuma, ar fi bine să știți și câte calorii deține acest fruct.

În funcție de mărime, banana poate avea între 89 și 121 de calorii. O banană de dimensiuni mici, va avea aproximativ 89 de calorii, în timp ce una de dimensiuni medii nu va avea mai mult de 105 calorii, iar una de dimensiuni mari, va avea aproximativ 121 de calorii.

Câte calorii are o banană în funcție de mărime

Dacă nu ești mulțumit cu acest aport de calorii pe care îl au bananele, îți recomandăm să arzi caloriile prin diferite activități precum: jogging sau mers pe bicicletă. Puteți derula aceste activități în jur de 7-20 de minute, în funcție de mărimea fructului consumat.

Banana- Recomandări

Dacă țineți o cură de slăbire, se recomandă să consumați bananele care sunt foarte bine coapte, datorită faptului că au în compoziția lor mai multe calorii. Prin urmare, dacă țineți o cură de îngrășare, cel mai bine ar fi să consumați bananele care sunt mai verzi, pentru că dețin mai puține calorii.

beneficii banane

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă APIO

Banana- beneficii pentru sănătate

Puteți consuma bananele și pentru o cură de detoxifiere, datorită efectului puternic antioxidant pe care îl au. Tot acestea au în compoziția lor un nivel crescut de zahăr, ceea ce înseamnă că sunt ușor de digerat.

Acest fruct poate aduce beneficii multiple organismului nostru și datorită faptului că deține mulți nutrienți precum: vitamina B6, magneziu, vitamina C, fibre, potasiu, biotină și cupru.

Astfel încât, indiferent de bananele pe care le consumați, fie că sunt verzi, mai puțin coapte sau foarte coapte, acestea vor ajuta organismul să-și recapete energia de care are nevoie. Iar datorită tuturor proprietăților pe care le au, sunt și foarte sățioase, ceea ce înseamnă că puteți mai degrabă să savurați o banană sau două, decât o prăjitură, fiind mult mai sănătos.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

cate calorii are o banana

Citeste si: DESCOPERĂ: Câte calorii are o felie de PIZZA

Dietă cu banane

Datorită faptului că prin intermediul consumului de banane, metabolismul nostru are de a face cu o accelerare și cu o îmbunătățire a digestiei, dieta cu banane reprezintă o modalitate potrivită pentru a scăpa de greutate.

Odată consumate, veți avea o senzație de sațietate, prin urmare nu veți mai simți nevoia de a consuma alte alimente.

Trebuie să țineți cont totuși, de faptul că odată ce începeți această dietă, în primul rând, trebuie să o urmați un anumit timp pentru a avea rezultatele dorite și în al doilea rând, chiar dacă această dietă ține doar de masa pe care o aveți la micul dejun, de preferat ar fi să aveți grijă și ce anume consumați la restul meselor principale.

Un alt element important al dietei cu banane este reprezentat de apă, care trebuie să fie la temperatura camerei (călduță), pentru a reduce senzația de foame.

Meniu recomandat pentru dieta cu banane

La micul dejun, consumați câte banane doriți (astfel încât să vă saturați), alături de un pahar mare de apă călduță. La prânz, se recomandă consumarea unui piept de pui, a unei cărni de vită sau oricare alt aliment la alegerea voastră. Gustarea (la ora 15) va consta într-o banană (portocală sau măr) sau două. În timp ce la cină (nu mai târziu de ora 17:30) veți consuma de asemenea ce alimente doriți, dar cu grijă pentru a se încadra totuși într-o cură de slăbire.

meniu pentru dieta cu banane

Citeste si: CITEȘTE: Câte calorii are o FELIE de PÂINE

Rețetă smoothie cu banane

Ingrediente

Citește și: Robi de la ''Casa Iubirii'', imagini inedite alături de ''iubirile'' din viața lui: "Te iubesc!" Despre cine este vorba - kanald.ro

Citește și: EDU.ro Subiecte Istorie BAC 2024 și Subiecte Matematică BAC 2024: La ce oră se publică baremul?- stirilekanald.ro

Un iaurt (chefir sau zer), o banană, o linguriță de vanilie și o linguriță de miere crudă sau de sirop de arțar.

Mod de preparare

Toate ingredientele de mai sus le puneți într-un blender și mixați până obțineți o pastă omogenă. De obicei se mixează timp de 1-3 minute. Smoothie-ul se servește rece (adăugați 3 cuburi de gheață în blender) sau la temperatura camerei.

smoothie de banane

Citeste si: Obiceiuri esențiale care îți asigură o imunitate de fier în fiecare zi

"Nu uitați să mâncați o banană.

Când vine vorba de fructe, banană și mărul își dispută poziția de lider în preferințele consumatorilor. Iar dacă un măr pe zi ține doctorul departe, o banană pe zi ține psihiatrul departe.

Banana conține în mod natural serotonină, o substanță responsabilă cu bună-dispoziţie, atât de necesară în această perioadă în care iarna nu vrea să plece iar izolarea ne ține în casă. În plus e bogată în magneziu, potasiu și vitamine din grupul B care ajută sistemul nervos și metabolismul să funcționeze optim. Conține glucide lente recomandate pentru sportivi și are un indice glicemic de 45, deci nu pune în pericol nici silueta.

Când e mai puțin coaptă, în banană avem preponderent amidon rezistent cu efect prebiotic, iar când e bine coaptă conține mai mult zahăr. Banana ideală trebuie să fie coaptă mediu, fermă, de culoare galbenă și cu extremitățile ușor verzi. Ține loc de mic dejun sau de gustare dulce, naturală și sănătoasă cu doar 90 calorii" a precizat medicul nutriţionist Mihaela Bilic pe pagina ei de socializare.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Câte calorii are o felie de pâine

ȘOC! Divele din România au arătat TOT la plajă. Pozele de infarct care au ÎNNEBUNIT bărbații!

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Cum a arătat cea de-a doua rochie de mireasă purtată de Anda Adam la nunta cu Joseph Eudor Mohaci

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

Momente de coșmar pentru un turist american pe Aeroportul Otopeni: „Cel mai prost aeroport din Europa”. Chinurile prin care au trecut străinul și alți zeci de pasageri

Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia


Cookies