Rețetele care conțin cartofi sunt sățioase și în plus, se gătesc și foarte rapid. Noi v-am pregătit cele mai simple 3 astfel de rețete, perfecte pentru masa de prânz sau pentru cină.
Cartofii se numără printre alimentele cel mai des consumate de către români. Sunt ieftini, se găsesc peste tot și în plus, din cartofi se pot prepara foarte multe feluri de mâncare rapide și gustoase.
Rețetele cu cartofi te scot din încurcătură
Când nu aveți mult timp la dispoziție pentru a pregăti un prânz sau o cină pentru cei dragi, încercați să faceți rețete care conțin cartofi.
Mâncărurile vor fi gata imediat, din doar câteva ingrediente și puteți jongla cu rețetele, după bunul plac. Noi vă dezvăluim cele mai rapide rețete cu cartofi, extrem de gustoase și de sățioase, în același timp.
Cartofi noi gratinați
Ingrediente:
- 500 gr cartofi noi
- o linguriță de unt
- ceapă verde
- 100 gr de brânzeturi rase
- sare
- piper
- rozmarin uscat
Mod de preparare:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Curățați cartofii, spălați-i și tăiați-i pe jumătate. Apoi îi puneți într-o oală cu apă și cu puțină sare și îi lăsați să fiarbă. Când sunt gata, îi scurgeți foarte bine de apă și îi așezați într-un vas termorezistent, pe care îl ungeți înainte cu unt.
Condimentați cartofii cu sare, cu piper și cu rozmarin, puneți deasupra rondele de ceapă verde și la final, presărați peste cartofi brânzeturile rase.
Băgați vasul în cuptorul preîncălzit, până când cartofii vor prinde o crustă aurie deasupra.
Cartofii umpluți, un deliciu rapid și sățios
O altă rețetă extrem de rapidă, care are la bază cartofi, este și cea de cartofi umpluți cu șuncă și cașcaval.
Iată ce ingrediente vă trebuie, pentru a prepara această bunătate:- cartofi
- 200 g șuncă afumată
- 100 g cașcaval ras
- sare
- piper
- cașcaval ras
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Spălați cartofii și puneți-i la fiert în coajă. Nu-i fierbeți însă de tot, ca să nu se sfărâme atunci când îi veți scobi.
Cu ajutorul unei lingurițe, scobiți miezul din cartofi, dar nu de tot. Miezul se pune într-un vas și se zdrobește foarte bine, ca pentru piure. Apoi amestecați miezul cu șunca tăiată cubulețe și cu 100 de grame de cașcaval ras.
La final, potriviți de sare și de piper. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, așezați cartofii scobiți și îi umpleți cu mixul de cartofi, șuncă și cașcaval. Deasupra presărați cașcaval ras. Băgați tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ o jumătate de oră. Cartofii umpluți se servesc cu pătrunjel verde tocat deasupra.
Salată de cartofi cu muștar
Din cartofi se pot prepara și diferite salate.
Rețeta pentru salata orientală este prima care vă vine în minte, nu-i așa? Ei bine, încercați și altfel de salate, la fel de gustoase, cum este și cea de cartofi cu muștar.Ingrediente:
- un kg de cartofi
- o lingură de muștar
- un gălbenuș
- 5-6 linguri de ulei
- o lingură de suc lămâie
- o lingură de muștar cu boabe
- pătrunjel verde
- ceapă verde
- iaurt simplu
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălați cartofii și îi puneți la fiert în apă cu sare. Între timp, pregătiți sosul de muștar. Într-un castron, preparați o maioneză din muștar simplu, gălbenuș, sare, zeamă de lămâie și ulei. Apoi amestecați maioneza cu iaurt și cu muștarul cu boabe și adăugați piper, după gust. Cartofii fierți, tăiați în bucăți mai măricele, se amestecă împreună cu sosul de muștar. Deasupra se presară pătrunjel verde tocat mărunt.