3 semne comune ale unei relații complicate și 6 moduri de a le rezolva

semne ale unei relatii complicate
3 semne comune ale unei relații complicate și 6 moduri de a le rezolva

În unele momente, relația cu partenerul nostru poate deveni una complicată. Însă știați cum o puteți îmbunătăți?

Aflați din rândurile următoare, care sunt semnele unei relații complicate, dar și cum puteți avea o relație mai sănătoasă, scăpând de aceste semne prezente.

 

3 semne că ești într-o relație complicată

  1. Lipsa de angajament este o caracteristică principală a unei relații complicate. Partenerul tău nu va avea aceeași implicare emoțională în relație dacă nu se angajează.
    Ei pot avea dificultăți în a-și exprima dragostea în același mod sau pot avea dificultăți în a-și transmite sentimentele.
  2. Când relația devine secretă, este un alt semn că relația este complicată. Acest lucru poate fi o consecință a nesiguranței partenerului tău. Poate fi, de asemenea, o consecință a faptului că partenerul tău nu vrea să te rănească dacă sentimentele sale de iubire încetează.
  3. Când te lupți prea des este un alt semn că relația ta este complicată.
    Deși este acceptabil să fii dezacordat din când în când, repetarea acestui lucru poate indica faptul că ignori alte aspecte importante ale relației tale. În plus, dacă partenerul tău nu dorește să colaboreze în relație, poate face relația mai complicată.

Citește și: Provocări interesante pentru cuplu. Întrebări îndrăznețe tip adevăr sau provocare pe care să i le pui partenerului

semne relatie toxica
3 semne comune ale unei relații complicate și 6 moduri de a le rezolva[Sursa foto: freepik]

Citește și: 7 reguli care mențin relațiile puternice și sănătoase

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 

Cum să îmbunătățiți o relație complicată

1. Identificați motivele

În primul rând, trebuie să înțelegeți motivele pentru care relația a devenit mai complicată.

Un factor extern, cum ar fi comportamentul altor oameni sau propriul tău comportament, poate fi cauza.

2. Fii obiectiv

Poate fi necesar să revizuiți situația. Oamenii sunt adesea confuzi de schimbările care apar într-o relație. În loc să se concentreze pe aspectele negative, ei tind să se concentreze pe cele pozitive. Va trebui să iei în considerare și aspectele negative și să vă asigurați că sunt eliminate din relația dvs.

O modalitate de a face acest lucru este să faceți o listă cu lucrurile care nu merg bine în relația dvs. Această listă ar trebui să includă lucruri rele. Luarea deciziilor bune este esențială pentru a afla cum să îmbunătățiți o relație complicată. În anumite situații, va trebui să luați decizii grele; cu toate acestea, nu ar trebui să-ți fie frică să-ți asumi responsabilitatea.

relatie sanatoasa
3 semne comune ale unei relații complicate și 6 moduri de a le rezolva[Sursa foto: freepik]

3. Vorbește

Fă-ți timp pentru a vă gândi la relația ta. A vorbi cu partenerul tău despre problemele pe care le întâmpinați este sfârșitul unei relații complicate. De asemenea, puteți solicita asistență de la un terapeut, un consilier de cuplu sau un confident de încredere. Oamenii de acest fel vă pot oferi sfaturi imparțiale și o perspectivă externă.

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

4. Amintiți-vă de vremurile bune

În cele din urmă, dacă nu știți cum să îmbunătățiți o relație complicată, încercați să vă gândiți la unele dintre momentele frumoase pe care le-ați petrecut împreună. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți ce puteți face pentru a evita greșelile și pentru a vă face pe amândoi mai fericiți în cele din urmă. Chiar dacă relația este complicată, poți menționa și lucrurile pentru care ești recunoscător.

cum sa ai o relatie sanatoasa
3 semne comune ale unei relații complicate și 6 moduri de a le rezolva[Sursa foto: freepik]

5. Deveniți un ascultător activ

Îți faci timp pentru a-ți îndeplini sarcinile este un alt mod de a-ți face relația complicată să funcționeze. Începe să fii un ascultător activ. În plus, încearcă să-ți exprimi emoțiile într-un mod cât mai direct posibil. Făcând acest lucru, vă puteți asigura că amândoi sunteți de acord unul cu celălalt și că sunteți pregătiți să începeți să vă reconstruiți relația.

6. Învață din greșelile tale

În cele din urmă, învățarea din greșelile tale este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru a vă asigura că relația ta funcționează bine. O relație complicată poate fi dificilă de gestionat și poate duce la multe suferințe. Cu toate acestea, poți transforma circumstanțele proaste în circumstanțe mai bune dacă îți faci timp să înveți din greșelile tale. Aceasta se aplică și partenerului tău.

relatie complicata
3 semne comune ale unei relații complicate și 6 moduri de a le rezolva[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

7 reguli care mențin relațiile puternice și sănătoase

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Semnul divin primit de Emily Burghelea, înainte de accident: „Mami, de ce spui asta?”

Farah Zeynep Abdullah, protagonista serialului “Vinovați de iubire”, aniversare cu peripeții! Iată câți ani a împlinit celebra actriță și cum și-a sărbătorit ziua de naștere

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies