7 reguli care mențin relațiile puternice și sănătoase

reguli pentru o relatie puternica
7 reguli care mențin relațiile puternice și sănătoase

Bineînțeles că întotdeauna ne vom dori relații puternice și sănătoase. Însă știați cum le puteți menține astfel?

Aflați din rândurile următoare, care sunt doar câteva dintre regulile după care vă puteți ghida, astfel încât să aveți relații puternice și sănătoase cu partenerul de viață.

 

1. Respectați-vă unii pe alții

Prima regulă pentru a menține o relație romantică și puternică este să-ți tratezi persoana iubită cu respect. Trebuie să respecți timpul, inima, caracterul și, desigur, încrederea partenerului tău.

Vă puteți aștepta doar atunci, și numai atunci, să primiți același respect înapoi. Rețineți că există o mulțime de lucruri care pot duce la o lipsă de respect.

2. Vorbește despre orice

Deoarece comunicarea este esențială pentru fericirea și pacea interpersonale, una dintre cele mai eficiente reguli de relație este comunicarea cu persoana iubită. Dar nu toți știu cum să-și exprime emoțiile. Să-ți exprimi dragostea, să-ți arăți sentimentele și să oferi complimente în fiecare zi sunt esențiale pentru o relație solidă.

În plus, este și mai important să vorbiți despre situații proaste, momente grele sau lupte, evitarea și ascunderea problemelor nu va rezolva niciodată problemele. Un cuplu trebuie să fie capabil să-și exprime cu adevărat sentimentele pentru a crește împreună și a pune bazele unei relații solide.

Citește și: 9 lucruri pe care băieții le observă instantaneu la tine

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

reguli pentru o relatie sanatoasa
7 reguli care mențin relațiile puternice și sănătoase  [Sursa foto: freepik]

Citește și: 8 motive pentru care un bărbat se îndepărtează de tine. Când îți deschizi sufletul, el se retrage

3. Apreciază și admiră

Deși recunoașterea este un mijloc minunat de a obține împlinire cu oamenii, atunci când suntem într-o relație pe termen lung, adesea uităm să ne exprimăm aprecierea. Admirarea demonstrează recunoștința pentru prezența unui alt individ.

Este o regulă simplă și complet gratuită care ajută la construirea unei relații puternice. Partenerul tău va simți iubit și încrederea în relația ta va crește prin gesturi și cuvinte amabile, precum și un interes sincer pentru ziua lui. Este un mod minunat de a-ți încuraja partenerul să-și recunoască valoarea.

4. Nu compara niciodată viața ta romantică cu a altora

De multe ori, oamenii își compară viața cu a altora.

În zilele noastre, platformele de socializare provoacă nefericirea unui număr mare de oameni. Cele mai fericite și puternice cupluri nu compară relația lor cu altceva. Ei înțeleg că există momente în care există lupte și că relația lor poate fi mai proastă decât altele. Cu toate acestea, în loc să viseze la altcineva, ei se concentrează pe repararea și îmbunătățirea relației lor. Amintește-ți motivul pentru care te-ai îndrăgostit de partenerul tău data viitoare când ai chef să te compari cu altcineva.

cum sa ai o relatie sanatoasa
7 reguli care mențin relațiile puternice și sănătoase[Sursa foto: freepik]

Citește și: Se schimbă vremea în România. În ce județe din țară sunt așteptate averse torențiale și vijelii- kanald.ro

Citește și: De ce a murit, de fapt, Nicu Covaci: Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că...- stirilekanald.ro

5. Faceți activități care vă ajută să creați legături

Multe cupluri se concentrează pe a petrece cât mai mult timp împreună la începutul unei relații. Cu toate acestea, a petrece mult timp împreună nu înseamnă neapărat că relația ta se întărește. Este mai puternic dacă îți petreci timpul cu partenerul tău. Concentrați-vă pe activitățile care vă permit să creați legături pentru a menține și a întări conexiunile. Mergeți la cină și vorbiți mult; faceți un picnic și relaxați-vă împreună; planificați o întâlnire pe plajă noaptea și jucați jocuri distractive. Sărbătorește ocaziile speciale și mergeți împreună într-o excursie sau un tur. Relațiile sunt mai puternice cu timpul!

6. Bucurați-vă de a fi jucăuș

Cuplurile ar trebui să se joace și să se tachineze unul pe celălalt, indiferent de cât de amuzant ar putea părea. Relațiile sunt benefice dacă vă permiteți unul pe celălalt să vă relaxați, să vă distrați, să vă gâdili și chiar să vă simțiți copilărește. În plus, vă ajută pe amândoi să vă relaxați și să vă bucurați de a fi voi înșivă. Chiar și în situații dificile, tachinarea jucăușă și blândă poate ajuta la slăbirea tensiunii și la eliberarea respirației. Una dintre cele mai sănătoase reguli de relație pe care le poți stabili este să te concentrezi pe pozitiv.

semne relatie sanatoasa
7 reguli care mențin relațiile puternice și sănătoase[Sursa foto: freepik]

7. Păstrați o relație puternică... petrecând ceva timp separat

Un timp scurt vă poate menține și sănătoși. Una dintre regulile de relație care vă ajută să vă concentrați pe fiecare dintre voi ca individ este să vă petreceți timpul separat. Dar o relație de codependență poate apărea dacă petreceți prea mult timp împreună. Acesta este momentul în care soții încep să-și piardă identitatea și să creadă că fără partenerul lor nu pot exista. Este esențial să rămâi autentic, sincer și cu propriile nevoi, plăceri, antipatii, obiective, vise, pasiuni, dorințe și abilități. În esență, partenerul tău a fost mai interesat de tine.

semne relatie puternica
7 reguli care mențin relațiile puternice și sănătoase[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

8 motive pentru care un bărbat se îndepărtează de tine. Când îți deschizi sufletul, el se retrage

FOTO INCENDIAR! Inna s-a pozat în așternuturi. Cântăreața i-a ÎNNEBUNIT pe fani cu formele ei

Nu te așteptai la asta! Așa arată casa lui Salman Khan și a Iuliei Vântur

Doi polițiști au murit după ce mașina lor s-a rupt în două într-un teribil accident. Colega lor se zbate între viață și moarte

Cum a reușit Ana Morodan să își găsească un anumit scop în viață? Vedeta a trecut prin momente dificile „Au fost niște ani grei pentru mine.”

Vești bune pentru români. Statul oferă cel puțin 1.000 de lei. Cine sunt beneficiarii: „Virăm banii în cont în luna octombrie”

De ce a murit, de fapt, Nicu Covaci: Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că...


Cookies