3 Sfaturi pentru îngrijirea părului în concediu

produse de par
Sfaturi pentru ingrijirea parului in concediu

Concediul reprezintă unul dintre cele mai așteptate momente ale anului. Însă v-ați gândit cum vă puteți îngriji mai bine părul, într-o vacanță?

Aflați din rândurile următoare doar câteva dintre sfaturile de care ar trebui să țineți cont, atunci când vine vorba despre îngrijirea părului, chiar și în concediu. În plus, descoperiți și care ar fi cele trei produse care nu ar trebui să lipsească din bagajul de vacanță.

 

Sfaturi pentru îngrijirea părului în concediu

Șampon uscat

Atunci când vine vorba despre îngrijirea părului și în concediu, un produs pe care ar trebui să îl aveți în bagaj este șamponul uscat. Acesta este recomandat în special persoanelor care sunt predispuse la un păr care se îngrășa mai rapid decât ar trebui.  

Șamponul uscat face parte din categoria de produse care absoarbe din scalp substanțele care sunt vinovate pentru îngrășarea lui, astfel devenind moale şi având un luciu mai natural.

În afara faptului că revigorează firul de păr, șamponul uscat se utilizează și foarte ușor.

De menționat pentru persoanele care încă nu au folosit până în acest moment un șampon uscat este faptul că acest gen de şampon nu necesită clătire, aplicându-se foarte ușor, doar cu ajutorul unui pulverizator.

sampon uscat
Sfaturi pentru ingrijirea parului in concediu[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Apa de trandafiri: beneficii pentru piele, păr și corp

Șamponare excesivă

Bineînțeles că igiena va rămâne întotdeauna pe primul loc, însă este cunoscut deja faptul că ce este prea mult, strică. Prin urmare, deși atunci când ne spălăm părul prea des, uleiurile naturale ale scalpului sunt înlăturate, acesta fiind motivul principal pentru care părul se deteriorează mai uşor, devine uscat şi ne trezim cu firele despicate,  în sezonul cald lucrurile se mai schimbă puțin.

Odată ce ne aflăm în concediu și ne petrecem timpul pe plajă, acolo unde nisipul și clorul pătrund în păr, fie că vrem, fie că nu, automat vom simţi nevoia să le îndepărtăm. Cu toate acestea, se recomandă ca în loc să aplicăm şampon din abundență, mai degrabă am folosi într-o cantitate redusă, însă am masa uşor scalpel, în timp ce ne aflăm în duş. Odată cu acest masaj, se va îmbunătăţi și circulaţia sângelui, dar vom ajuta și la exfolierea scalpului.

Se recomandă totuși, ca la diferenţă de cel puţin trei zile, să ne spălăm părul.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Föhn sau uscare naturală

Odată ce sezonul cald și-a făcut apariția, se recomandă să renunțăm la  föhn și să apelăm la uscarea naturală a părului. Föhnul nu

va face nimic altceva decât să usuce scalpul, până se va pierde cantitatea  de sebum. Pe scurt, vor apărea vârfurile despicate, iar părul se va încalci rapid.

Prin urmare, cea mai potrivită variantă este cea a folosirii șamponului uscat sau aplicării unui balsam pentru păr, după șamponare, iar apoi uscarea naturală. Acest proces nu va dura mai mult de 30 de minute, iar părul va rămâne sănătos în continuare.

Cu toate acestea, în cazul în care temperatura camerei nu ne permite să apelăm la uscarea naturală, atunci se recomandă ca  föhnul  să fie setat la puterea cea mai scăzută, pentru uscare.

sampon pentru par gras
Sfaturi pentru ingrijirea parului in concediu[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Salonul de acasa. Produse pentru îngrijirea tenului pe care orice femeie matura ar trebui să le folosească

 

Ce să-ți iei cu tine în bagaj pentru îngrijirea părului

Un șampon pentru curățare

Indiferent de locul în care vă veți petrece concediul, la mare sau la munte, din bagaj nu ar trebui să lipsească un șampon pentru curățare. În afara faptului că o dată la trei zile se recomandă să șamponați părul, un alt motiv ține de faptul că în majoritatea timpului petrecut afară, veți purta o căciulă (dacă veți merge la munte) sau o pălărie (dacă veți merge la mare), care să vă protejeze de frig sau de prea multă căldură.

Cu toate acestea, căciula sau pălăria este cea care vă va spori îngrășarea părului, din cauza excesul de sebum și a transpirației excesive. Prin urmare, ați putea include în bagaj, un șampon special pentru combaterea părului gras și al mătreții, pentru a avea un păr curat și hidratat.

la cate zile e bine sa te speli pe cap
Sfaturi pentru ingrijirea parului in concediu[Sursa foto: unsplash]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Citeste si: Singurele ingrediente de care tenul tău are cu adevărat nevoie

Un balsam pentru hidratare

Odată ce părul va deveni deshidratat, acesta își va pierde strălucirea și se va rupe și mult mai ușor. Prin urmare, pentru a evita aceste momente neplăcute, puteți include în bagajul pentru concediu și un balsam, pentru hidratare. Se recomandă să apelați la cel pentru păr fin până la normal, care să hidrateze intens firele de păr, lăsând astfel un aspect moale, strălucitor, ușor de pieptănat și de descurcat.

Se recomandă de asemenea, pentru a avea un efect garantat, să-l lăsați să acționeze timp de 2-3 minute.

Un produs pentru menținerea culorii intacte

Odată cu spălarea în mod repetat a părului, automat și culoarea părului se va deteriora. Prin urmare, acesta este și motivul pentru care se recomandă ca în concediu să adăugați și un produs pentru menținerea și protejarea culorii părului.

Alegeți un balsam care să protejeze culoarea, împiedicând astfel, transformarea și mătuirea ei, care să confere părului vopsit, protecția de care are nevoie, împotriva radicalilor liberi.

ingrijire par concediu
Sfaturi pentru ingrijirea parului in concediu[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: De ce se electrizează părul



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Salonul de acasa. Produse pentru îngrijirea tenului pe care orice femeie matura ar trebui să le folosească

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies