4 sporturi de iarnă care ard caloriile

4 sporturi de iarnă care ard caloriile
4 sporturi de iarnă care ard caloriile

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre sporturile de iarnă care te ajută să slăbești!

Deși iarna este considerată o perioadă în care oamenii se simt confortabil în interior, acest lucru nu înseamnă că trebuie să se renunțe la activitate fizică pentru confort. Așadar, deși de multe ori este normal ca oamenii să simtă tentația de a hiberna și de a se răsfăța cu tot felul de mâncăruri gustoase, dar nu neapărat sănătoase, trebuie să se ia puțină atitudine pentru a rămâne activi și pentru a menține o greutate echilibrată.

Află din rândurile de mai jos care sunt principalele sporturi de iarnă care ard caloriile!

Sporturile de iarnă care ard caloriile

Schiatul

4 sporturi de iarnă care ard caloriile[Sursa foto: freepik]

Una dintre cele mai practicate și îndrăgite sporturi de iarnă este schiatul. Pe lângă faptul că oferă multă adrenalină și are numeroase beneficii, acest sport ajută la arderea caloriilor. Astfel, este bine de știut faptul că o singură oră de schiat arde aproximativ 400-476 de calorii pe oră, în funcție de viteza de deplasare.

Așadar, oamenii care doar coboară versantul unui munte pot arde aproximativ 446 de calorii pe oră, făcând slalom pe pârtii. De asemenea, schiatul lucrează întregul corp, implicând musculatura superioară și inferioară, precum și zona de bază. Sportul respectiv stimulează metabolismul și motivează oamenii să își mențină o rutină regulată de exerciții fizice.

Citește și: Ce pui în bagaj când pleci cu avionul. „Înainte de orice călătorie este indicat să verificăm vremea la destinație pentru toată perioada pe care o vom petrece acolo"

Snowboarding-ul

4 sporturi de iarnă care ard caloriile[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Snowboarding-ul modern a început în 1965, în momentul în care Sherman Poppen a creat primul snowboard pentru copiii săi în Muskegon, Michigan. Astfel, snowboarding-ul a devenit oficial un sport olimpic de iarnă în 1998. Într-o oră, oamenii care vor practica acest sport de iarnă pot arde 440 de calorii.

De asemenea, snowboarding-ul contribuie la creșterea ritmului cardiac și stimularea sistemului cardiovascular. Acesta lucrează mușchii picioarelor, abdomenului, spatelui și umerilor. Mai mult decât atât, controlul direcției, schimbarea direcției și balansarea pe placă solicită diverse grupuri musculare, ceea ce ajută la tonifierea corpului.

Patinajul

4 sporturi de iarnă care ard caloriile[Sursa foto: freepik]

Patinajul este, de asemenea, un sport de iarnă care ajută la arderea caloriilor.

Acesta poate arde până la 400 de calorii într-o oră, în funcție de greutatea fiecăruia. Patinajul implică mișcări ritmice și continue, stimulând sistemul cardiovascular, îmbunătățind astfel circulația sângelui. Mai mult decât atât, este bine de știut faptul că exercițiile cardiovasculare întăresc, de asemenea, inima și sistemul circulator.

Sportul respectiv solicită intens mușchii membrelor inferioare, precum coapsele, fesele și mușchii gambelor ajutând la tonifiere și întărind musculatura picioarelor.

Cu toate astea, la fel ca în cazul oricărui tip de exercițiu, ar trebui ca oamenii să facă câteva exerciții de încălzire, precum întinderi, înainte de a patina. Acest lucru le va încălzi corpul și va minimiza riscul de a-și întinde sau a-și trage mușchii.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Alimente care ard grăsimile. Cum aceste 9 alimente pot stimula procesul de pierdere în greutate eficientă!

Drumețiile de iarnă

4 sporturi de iarnă care ard caloriile[Sursa foto: freepik]

O altă modalitate prin care oamenii pot arde caloriile pe timpul iernii este mersul într-o drumeție. În acest fel, nu doar că vor pierde în greutate, ci se pot bucura și de frumusețea naturii. Mersul în drumeție în sus pe zăpadă oferă un antrenament cardiovascular intens, lucrând musculatura picioarelor și accelerând metabolismul.

Astfel, un metabolism mai rapid înseamnă că organismul arde calorii mai eficient, inclusiv în perioadele de repaus. Mai mult, deplasarea prin zăpadă necesită o cantitate semnificativă de energie, ajutând la menținerea sau pierderea în greutate. Aceste sporturi de iarnă vor ajuta garantat la menținerea unui stil de viață activ și sănătos.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Adio plictiseală! 14 modalități de a petrece timpul liber

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies