5 alimente care nu îngrașă seara. Le poți mânca oricât de târziu ai lua cina

5 alimente care nu îngrașă seara
5 alimente care nu îngrașă seara

Află din rândurile următoare care sunt alimentele care nu îngrașă seara.

Fiecare dintre noi își dorește să aibă o siluetă de invidiat și să țină sub control kilogramele în plus. Cu toate acestea, de multe ori ajungem să cădem pradă tentațiilor alimentare, iar seara, înainte de culcare simțim cum ne roade stomacul. De aceea, nu trebuie să excludem din meniul nostru zilnic cina, dar, pentru a nu avea probleme cu kilogramele, trebuie să știm când să o consumăm și ce alimente să mâncăm.

În cadrul unei emisiuni, nutriționistul Mario Popescu a explicat cum putem să mâncăm o cină sănătoasă, care să nu ne afecteze greutatea.

Contează destul de mult ora la care mâncăm. Ultima masă trebuie să o luăm undeva la 3-4 ore înainte de culcare. De asemenea, ultima masă trebuie să o luăm în funcție de nivelul de activitate fizică pe care îl avem.

La fel de important este și ce mâncăm înainte de culcare. Într-adevăr, digestia nu este un proces ce se întâmplă rapid, pe loc. Procesul de digestie este unul mai lung, care durează mai mult, dar contează foarte mult ceea ce mâncăm și cum combinăm alimentele .”, a spus specialistul în domeniu.  

Alimente ușoare, care nu îngrașă dacă le consumi seara

Citește și: Ghidul Perfect al unei Mese Sănătoase și Delicioase în 30 de Minute sau Mai Puțin

5 alimente care nu îngrașă seara
5 alimente care nu îngrașă seara[Sursa foto: freepik]

Citește și: Savurează sănătatea. Ghid complet al celor mai bune 11 gustări fără carbohidrați și fără zahăr pentru o viață echilibrată

Nutriționistul Mario Popescu a enumerat cele mai bune alimente pe care le putem consuma seara, astfel încât să nu ne îngrășăm.

Piept de curcan

Seara, la cină, putem să mâncăm un piept de curcan, fie că îl gătim pe grill, fie că îl gătim la cuptor.

Curcanul este un aliment pe care eu îl recomand seara datorită încărcăturii calorice, care este destul de scăzută. Nu are grăsime și colesterol .”, a precizat specialistul în domeniu.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Legume

Legumele sunt mereu o alternativă sănătoasă, indiferent de momentul în care le consumăm.

Cu toate acestea, legumele trebuie gătite corespunzător, astfel încât să beneficiem de proprietățile lor.

Seara ar trebui să consumăm legume, fie că vorbim de vinete, dovlecei, conopidă, broccoli, ardei, fără niciun fel de grijă. Foarte mare atenție la modul de preparare. Ar trebui să nu le facem neapărat trase la tigaie, ci la grill, la cuptor sau la abur .”, a explicat specialistul în domeniu.

Avocado

Avocado este un aliment sănătos și foarte versatil, care poate fi consumat în diverse combinații și în diferite părți ale zilei, inclusiv la cină.

Este o sursă foarte bună de grăsimi sănătoase .”, a spus nutriționistul.

Iaurt

Este o alternativă sănătoasă și pe care eu o recomand, atâta timp cât iaurtul nu este total degresat.

El trebuie să fie integral sau parțial degresat, deoarece procesul prin care se extrage grăsimea este mult la dăunător decât acele 2-3 grame de grăsimi, care au și ele rolul lor în sinteza hormonală .”, a precizat specialistul în domeniu.

Peștele

5 alimente care nu îngrașă seara
5 alimente care nu îngrașă seara[Sursa foto: freepik]

Peștele, de asemenea, reprezintă o variantă foarte sănătoasă pentru masa de seară.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Carnea albă este o variantă sănătoasă și are o proteină care se digeră foarte ușor .”, a spus nutriționistul.

Idei de mese care nu îngrașă pentru seară

Idei de mese care nu îngrașă pentru seară
Idei de mese care nu îngrașă pentru seară[Sursa foto: freepik]

Combinând alimentele menționate anterior, putem să alcătuim numeroase mese pentru seară. Astfel, pieptul de curcan, dar și peștele pot fi combinate cu legume, gătite la cuptor, pe grill sau la abur. De asemenea, salata de vinete fără maioneză cu pâine integrală și brânză slabă de vaci reprezintă o altă alternativă gustoasă și sănătoasă pentru cină.

Totodată, avocado poate fi introdus în numeroase salate cu diferite legume, pe care le putem consuma la masa de seară.

Alimente pe care să le eviți la cină

 Alimente pe care să le eviți la cină
Alimente pe care să le eviți la cină[Sursa foto: freepik]

Atunci când vine vorba de alimentele interzise la cină, putem să vorbim despre produsele de tip fast food, înghețată, brânzeturi grase, dar și alimente bogate în carbohidrați și zahăr, cum ar fi pizza, pâinea albă, prăjiturile și deserturile, dar și băuturile îndulcite. De asemenea, carnea roșie de vită și cea de porc se digeră mai greu. În schimb, aceasta poate fi înlocuită cu cea albă.

  Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Bucurii culinare pentru o inimă sănătoasă după 50 de ani. Descoperă cele 10 alimente care devin salvatoare în meniul tău

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies