5 lucruri care spun despre pisica ta că este nefericită. Comportamentul prin care felina ta îți transmite asta

Comportamentul prin care felina ta îți transmite asta
Comportamentul prin care felina ta îți transmite asta

Iată cum poți să îți dai seama că ceva nu este bine la animalul tău de companie. Metodele prin care felina ta îți spune că este nefericită.

Pisicile sunt printre animalele de companie preferate de multe persoane, iar pe lângă faptul că pot oferi iubire necondiționată și sunt mereu acolo fără să facă prea multe lucruri, uneori, comportamentul lor este de neînțeles, iar iubitorii felinelor se îngrijorează adesea cu privire la ce este neregulă cu prietenul blănos. Cu toții ne dorim ca animalele noastre de companie să fie fericite și mereu jucăușe, iar o pisică tristă din diferite motive îți va comunica adesea suferința ei prin nici moduri, care ar putea să treacă neobservate de tine.

Fie că spațiul în care stau nu le place, fie că nu le acorzi destulă atenție sau mâncarea nu este pe placul lor, există numeroase lucruri care le pot face pe acestea să fie supărate.

Pisica ta devine mai leneșă decât de în mod normal

Citește și: 8 jucării ușoare pe care să i le realizezi pisicii tale. Animalul de companie nu le va putea rezista

Comportamentul prin care felina ta îți transmite asta
Comportamentul prin care felina ta îți transmite asta[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ghid simplu și util pentru covoare prietenoase cu animalele de companie

Chiar dacă de cele mai multe ori comportamentul lor este greu de înțeles, există câteva moduri subtile prin care ele ne arată că nu se simt bine, iar noi trebuie să fim atenți la ceea ce ne transmit. Pisicile noastre devin mai liniștite decât de obicei, iar pentru iubitorii de pisici acest lucru este unul dificil, deoarece orele de leneveala ajung să se întindă chiar și pe 16 ore, neobișnuit pentru un animal de companie.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Miorlăieli lungi și dramatice

Comportamentul prin care felina ta îți transmite asta
Comportamentul prin care felina ta îți transmite asta[Sursa foto: freepik]

Pisicile țin să miaune de fiecare dată când vor atenție, mâncare sau când ceva nu le convine, iar miorlăielile lungi și triste ne pot da un semnal de alarmă că ceva nu este în regulă cu pisica noastră și o face nefericită.

Fie că e lipsește atenția ta, mâncarea preferată sau jucăria cu care își petrece timpul, toate aceste aspecte trebuie verificate pentru a-ți înțelege mai bine prietenii necuvântători.

Furie continuă și nejustificată

5 lucruri care spun despre pisica ta că este nefericită.
5 lucruri care spun despre pisica ta că este nefericită.[Sursa foto: freepik]

Pisicile tind să fie furioase uneori fără motiv, mai ales atunci când le deranjezi din activitățile pe care le desfășoară și nu au chef de joacă. Cu toate acestea, dacă pisica ta devine agresivă indiferent de ce anume faci și se vor întoarce către tine cu un șuierat pentru a-ți transmite să te îndepărtezi, aveți grijă deoarece este

într-o stare agresivă, iar înainte să Îți dai seama ce s-a întâmplat, s-ar putea să te trezești cu o rană sau cu o mușcătură. Ceva nu este în regulă cu ea dacă acest comportament nu este justificat, așa că ar trebui să cereți ajutorul unui medic veterinar.

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie- stirilekanald.ro

Nu mai mănâncă cum o face în mod normal

5 lucruri care spun despre pisica ta că este nefericită.
5 lucruri care spun despre pisica ta că este nefericită.[Sursa foto: freepik]

Pisicile iubesc mâncarea, iar acestea vor cere de mâncare de fiecare dată când au ocazia, chiar dacă bolul este plin de fiecare dată. În momentul în care ele încep să nu mai mănânce și să refuze hrana preferată, atunci trebuie să luați în calcul faptul că este supărată și ceva îi displace sau nu este tratată așa cum ar vrea ea.

Prea puțină toaletare

5 lucruri care spun despre pisica ta că este nefericită.
5 lucruri care spun despre pisica ta că este nefericită.[Sursa foto: freepik]

Pisicile iubesc să aibă grijă de blana lor și de gheruțe, astfel că de multe ori le vom surprinde în momentul în care se spală și au grijă de firele de blană care nu mai stau la locul lor. În momentul în care pisica noastră nu mai face acest lucru atât de des și nu mai are grijă de propriul corp, trebuie să ne gândim la faptul că ceva s-a întâmplat cu ea și nu se simte bine acolo unde se află. Dincolo de dorința de a se menține mereu curate, toaletarea poate calma o pisică atunci când se simte agitată, iar pisicile care se opresc din a face acest lucru, se pot confrunta ulterior cu chelie și iritații ale pielii. Este momentul să ai grijă la animalul tău de companie și să-ți dai seama ce anume din comportamentul său îți transmite că este nefericit.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

8 jucării ușoare pe care să i le realizezi pisicii tale. Animalul de companie nu le va putea rezista

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România

Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Probleme în sarcină pentru Geta Sterp. Sora lui Culiță Sterp a ajuns la capătul puterilor: „Am o problemă foarte gravă”

Daniel a dispărut fără urmă. A plecat cu mașina de acasă și nu s-a mai întors


Cookies