Ghid simplu și util pentru covoare prietenoase cu animalele de companie

covor bun pentru caini
Ghid simplu și util pentru covoare prietenoase cu animalele de companie

Unele covoare nu sunt atât de prietenoase cu animalele de companie pe cât ar părea. Însă știați cum îl puteți alege pe cel potrivit?

Aflați din rândurile următoare, cum puteți alege un covor potrivit pentru animalul de companie, astfel încât să fie ușor de curățat, dar și să fie ținut pe o perioadă îndelungată de timp.

 

Diferitele tipuri de covoare prietenoase cu animalele de companie

Există o varietate de tipuri de materiale și modele pe care le puteți lua în considerare atunci când alegeți un covor care acceptă animalele de companie.

Aceste covoare sunt ușor de curățat și întreținut și rezistă la uzura cauzată de animalele de companie. Covorul care este permis animalelor de companie este realizat din fibre sintetice, cum ar fi poliester sau nailon. Aceste materiale sunt rezistente la pete, ușor de curățat și durabile. În plus, sunt de obicei mai ieftine decât covoarele din fibre naturale.

Covoarele din lână, care au uleiuri naturale, sunt o altă opțiune excelentă pentru a ascunde murdăria și petele.

Este mai ușor pentru căței să folosească lâna, deoarece lâna este în mod natural rezistentă la petele de apă. Cu toate că iută și bumbacul oferă o textură mai moale sub picioare, acestea pot fi mai puțin durabile decât alternative precum iarbă de mare sau sisal, care sunt mai rezistente la ghearele animalelor de companie. Dacă doriți o opțiune mai ecologică, covoarele din cânepă sau bambus pot oferi beneficii antimicrobiene și durabilitate pentru a vă proteja prietenul blănos.

În cele din urmă, atunci când alegeți un covor care acceptă animalele de companie, este esențial să găsiți unul care să se potrivească stilului dvs. de viață și, în același timp, să țineți cont de prietenul blănos al animalului dvs. de companie.

Citește și: 8 jucării ușoare pe care să i le realizezi pisicii tale. Animalul de companie nu le va putea rezista

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

covoare potrivite pentru animale
Ghid simplu și util pentru covoare prietenoase cu animalele de companie[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum poți face un spray natural pentru gândacii de plante

Cum să alegi covorul potrivit pentru animalul tău de companie

Luați în considerare materialul

Materialul este esențial atunci când vine vorba de covoare care acceptă animalele de companie. Alegeți un covor care este construit din materiale rezistente la zgârieturi, vărsări și pete.

Pentru materiale naturale, cum ar fi bumbacul sau lâna, care sunt ușor de curățat și întreținut, alege aceste materiale.

Gândește-te la design

Când alegeți un design de covor,  ar trebui să luați în considerare și cerințele animalelor de companie. Când alegeți covoare care acceptă animalele de companie, alegeți culori solide și evitați modelele complicate care pot ascunde murdăria sau blana.

Animalul de companie va evita să se încurce în lucruri libere și va face curățarea mai ușoară.

tipuri de covoare prietenoase cu animalele
Ghid simplu și util pentru covoare prietenoase cu animalele de companie[Sursa foto: freepik]

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

Mărimea contează

Asigurați-vă că alegeți dimensiunea corectă  pentru câine sau pisica. Un covor de dimensiuni mai mici poate să nu ofere un confort suficient, în timp ce un covor de dimensiuni mai mari îi poate încuraja să se joace aspru pe marginile sale.

Considerații privind textura

Textura covorului este, de asemenea, importantă, deoarece animalele de companie apreciază suprafețele de zgâriat cu texturi diferite, cum ar fi covoarele țesute, covoarele cu smocuri sau covoarele cu fibre lungi. Aceste sfaturi utile ar trebui să ușureze găsirea covorului ideal pentru animalele de companie.

covor bun pentru pisici
Ghid simplu și util pentru covoare prietenoase cu animalele de companie[Sursa foto: freepik]

Cum să ai grijă de covorul pentru animalele de companie

  1. Aspirarea regulată este esențială pentru menținerea aspectului covorului tău. Aspirați o dată pe săptămână sau mai frecvent. Pentru a vă asigura că fibrele nu sunt deteriorate, utilizați un aspirator doar cu aspirație sau opriți peria.
  2. Curăță imediat covorul cu un prosop de hârtie sau o cârpă dacă animalul tău de companie îl lovește. Ștergeți ușor zona până când s-a absorbit tot lichidul posibil. Apoi aplicați o soluție de curățare specială pentru pete de animale de companie și urmăriți instrucțiunile. Pentru curățarea frecventă, folosiți un detergent ușor amestecat cu apă și aplicați ușor folosind o cârpă umedă sau un burete. Pune mobila înapoi deasupra acesteia după ce a fost clătită și uscată complet.
  3. Nu vă expuneți covorul la lumina directă a soarelui, deoarece poate decolora în timp. Dacă este posibil, rotiți poziția covorului pentru a distribui uzura uniform.
  4. La fiecare doi ani, luați în considerare curățarea profesională în funcție de nivelul de utilizare și de factorii de mediu, cum ar fi nivelul de umiditate din casa. Urmând acești pași simpli, poți menține covorul tău care acceptă animale de companie curat pentru tine și prietenul blănos.

cum sa alegi un covor bun pentru animalele de companie
Ghid simplu și util pentru covoare prietenoase cu animalele de companie[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Uleiurile esențiale care te pot scăpa de gândaci. Iată ce să folosești în funcție de fiecare dăunător

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Rețeta de tartă cu cremă de migdale și pere a Gabrielei Cristea: „O să fie o nebunie, credeți-mă pe cuvânt.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies