5 obiceiuri ale femeilor care doresc să îmbătrânească încet

cum sa imbatranesti mai usor
5 obiceiuri ale femeilor care doresc să îmbătrânească încet

Modul de viață pe care îl avem contribuie pozitiv sau negatv la procesul nostru de îmbătrânire. Însă știai ce trebuie să faci dacă îți dorești să încetinești acest proces?

Află din rândurile următoare, care sunt aspectele pe care le poți lua în calcul, atunci când iți dorești să îmbătrânești mai încet.

 

1. Femeile care doresc să îmbătrânească încet folosesc SPF în fiecare zi

Expunerea la soare este principalul vinovat pentru apariția ridurilor. Razele UV sunt, de asemenea, responsabile pentru petele de vârstă și alte tipuri de decolorare a pielii.

Aproximativ 80% din semnele vizibile ale îmbătrânirii faciale sunt cauzate de expunerea la UV. Pentru a te proteja, investește într-o protecție solară de calitate. Folosește zilnic o cremă cu SPF 50, care blochează atât razele UVA, cât și UVB, și care conține o combinație de zinc și dioxid de titan.

Citește și: Cum să faci benzi de curățare a porilor acasă

proces de imbatranire
5 obiceiuri ale femeilor care doresc să îmbătrânească încet[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Masca minune din flori de gălbenele. Trucul de frumusețe pentru combaterea ridurilor de pe gât și piept

2. Femeile care doresc să îmbătrânească încet se străduiesc să respire aer mai curat

În orașele mari, calitatea aerului pe care îl respirăm a devenit tot mai slabă, iar poluarea traficului este extrem de dăunătoare pentru piele.

Se pare că poluarea aerului contribuie semnificativ la îmbătrânirea prematură a pielii, accentuând problemele precum petele întunecate și ridurile. De asemenea, expunerea constantă la un mediu poluat poate scădea nivelul de umiditate al pielii, făcând-o mai uscată și mai predispusă la riduri.

Pentru a te proteja, alege produse de îngrijire a pielii care combate efectele poluării. Acestea conțin ingrediente care formează o barieră invizibilă, prevenind pătrunderea toxinelor și particulelor poluante în piele și neutralizând daunele cauzate de radicalii liberi.

În plus, investește într-un purificator de aer pentru a îmbunătăți calitatea aerului pe care îl respiri, ceea ce va avea un impact pozitiv atât asupra respirației tale, cât și asupra sănătății pielii tale.

5 obiceiuri ale femeilor care doresc să îmbătrânească încet[Sursa foto: freepik]

3. Femeile care doresc să îmbătrânească încet nu fumează și nu beau alcool

Fumatul și alcoolul sunt două obiceiuri care afectează grav sănătatea și epuizează organismul de nutrienți esențiali.

Fumătorii dezvoltă adesea linii fine în jurul gurii și au un risc mai mare de probleme dentare. În plus, fumatul reduce aportul de oxigen al organismului, ceea ce poate accelera procesul de îmbătrânire. Consumul excesiv de alcool poate cauza și el probleme vizibile, precum decolorarea pielii, slăbirea tonusului muscular și apariția vaselor de sânge sparte sau a venelor păianjen.

cum sa incetinesti procesul de imbatranire
5 obiceiuri ale femeilor care doresc să îmbătrânească încet[Sursa foto: freepik]

Citește și: Patrick o iubește pe Bianca? Robert face dezvăluiri incendiare: "Se simte că e ceva mai mult..." Tânărul simte că iubitul lui Giuly ar da orice ca să-l vadă descalificat- kanald.ro

Citește și: Încă o victimă a Șacalului. Mama fetei a spus adevărul gol-goluț: "A dus-o într-o casă păsită și..." Presupusul criminal al Deliei și Denisei primește noi acuzații- stirilekanald.ro

4. Femeile care doresc să îmbătrânească încet mănâncă hrana potrivită

Ar fi bine să eviți alimentele care cauzează inflamație, cum ar fi zahărul rafinat, făina albă și produsele lactate în exces, deoarece inflamația contribuie la îmbătrânire. În schimb, încearcă să incluzi în dietă alimente mai sănătoase, precum somonul, nucile, spanacul, sardinele și usturoiul.

Somonul și sardinele sunt bogate în acizi grași omega-3, care sunt esențiali pentru combaterea îmbătrânirii.

Acești acizi grași întăresc stratul exterior al celulelor pielii, ajutând pielea să rețină umiditatea și să rămână plină și moale, ceea ce reduce apariția ridurilor. Omega-3 contribuie și la îmbunătățirea calității și texturii pielii. Uleiul de pește din somon și sardine conține două tipuri principale de acizi grași omega-3 care au efecte antiinflamatorii puternice. Aceste grăsimi întăresc membranele celulare, protejându-le împotriva radicalilor liberi nocivi. De asemenea, omega-3 ajută la protejarea pielii de inflamația cauzată de expunerea la soare și controlează răspunsul organismului la razele UV.

solutii anti imbatranire
5 obiceiuri ale femeilor care doresc să îmbătrânească încet[Sursa foto: freepik]

5. Femeile care doresc să îmbătrânească încet își gestionează stresul

Stresul cronic accelerează procesul de îmbătrânire, nu doar că îți aduce riduri suplimentare pe față, dar îți afectează și întreaga sănătate. Persoanele care sunt constant stresate sunt adesea mai expuse la probleme de sănătate care contribuie la îmbătrânire. Pentru a combate efectele stresului, încearcă să integrezi meditația zilnică în rutina ta și să practici recunoștința. Există multe resurse, cum ar fi cărți și CD-uri, care te pot ajuta să îți antrenezi mintea pentru a fi mai pozitivă și a reduce stresul.

proces de imbatranire incetinit
5 obiceiuri ale femeilor care doresc să îmbătrânească încet[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Masca minune din flori de gălbenele. Trucul de frumusețe pentru combaterea ridurilor de pe gât și piept

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Momente dificile pentru Amna! Artista cere explicații după o întâmplare neașteptată: ”Sunt șocată!”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Bianca, primele semne de gelozie, după ce îl vede pe Patrick alături de Virginia! Giuly izbucnește în lacrimi. Care este motivul?

"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!


Cookies