5 recomandări de lectură pentru zilele însorite de vară

Recomandări de lectură pentru zilele însorite de vară
Recomandări de lectură pentru zilele însorite de vară

Descoperă în rândurile următoare cele mai bune recomandări de lecturi pentru vara anului 2023.

Cititul este una dintre activitățile preferate ale multora dintre noi. Mai mult decât atât, ar trebui să fie o activitate esențială pe care fiecare dintre noi să o facem zilnic. Pe lângă beneficiile pe care cititul le aduce asupra memoriei, dezvoltării cognitive și  vocabularului, este dovedit științific faptul că cititul are capacitatea de a reduce stresul. De aceea, nimic nu este mai plăcut decât să ne petrecem o zi liniștită de vară, într-un hamac, cu o limonadă răcoritoare citind sub umbra unui copac sau poate chiar sub o umbrelă, pe plajă.

Astfel, dacă pe întreg parcursul anului programul fiecăruia dintre noi este unul destul de aglomerat, ar trebuie să profităm de vacanța de vară și să ne delectăm cu cele mai frumoase cărți.

Descoperă din rândurile următoare câteva recomandări de cărți perfecte pentru vacanța anului 2023 și delectează-te cu o lectură de calitate.

Cărți perfecte pentru lectură în vara aceasta

Citește și: Vrei sa afli cât valorează cărțile vechi din bibliotecă? Apelează la un anticariat!

Recomandări de lectură pentru zilele însorite de vară
Recomandări de lectură pentru zilele însorite de vară[Sursa foto: freepik]

„Kafka pe malul mării” de Haruki Murakami

Murakami este unul dintre autorii ai căror apere cu siguranță că o să rămână în memoria ta odată ce îl descoperi. Stilul său inconfundabil te face să trăiești o adevărată aventură alături de personaje și să pătrunzi în tărâmul imprevizibilului deoarece în cărțile sale orice este posibil.

Romanul „Kafka pe malul mării” reprezintă o poveste plină de fantezie și neobișnuit, în care pisicile vorbesc, peștii cad din cer, iar spiritele părăsesc trupul. Descoperă aventurile unui adolescent care pleacă de acasă în căutarea mamei și a surorii dispărute cu mult timp în urmă și ajunge să trăiască o poveste de dragoste cu totul specială.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

„Biblioteca de la miezul nopții” de Matt Haig

Poate fiecare dintre noi ne-am întrebat la un moment dat cum ar fi arătat viața noastră dacă am fi luat cu totul alte decizii sau dacă am fi optat pentru a face cu totul altceva față de ceea ce facem în prezent.

Acest lucru a încercat să surprindă și Matt Haig, autorul care a vrut de multe ori de-a lungul vieții sale să se sinucidă, dar care a reușit să învingă lupta cu viața, iar în prezent îi ajută și pe alții să privească

lumea cu alți ochi prin intermediul cărții sale.

Astfel, „Biblioteca de la Miezul Nopții” prezintă povestea unei femei ajunse în comă care descoperă cum ar fi arătat viața ei dacă ar fi făcut alte alegeri. O lectură ușoară, de vară, care pe lângă plăcerea cititului îți oferă și o lecție importantă de viață.

Cărți pe care le poți citi la plajă

Citește și: Cele mai bune cărți pentru femei. 3 lecturi esențiale pentru inspirație și dezvoltare personală

Recomandări de lectură pentru zilele însorite de vară
Recomandări de lectură pentru zilele însorite de vară[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

 „Dama cu camelii” de Al. Dumas – fiul

„Dama cu camelii” este una dintre cele mai frumoase povești de dragoste din toate timpurile. De aceea, dacă nu l-ai citit până acum, cu siguranță că vara aceasta este momentul să o faci. Romanul te va purta în Paris, locul în care un tânăr se îndrăgostește nebunește de o curtezană a cărei frumusețe magnetică îi face pe toți aristocrații vremii să renunțe la bunurile lor materiale pentru un moment de afecțiune. Povestea este însă una tragică, iar destinul lor este încercat de realitate ostilă. Cu toate acestea, romanul lui Alexandre Dumas –fiul, rămâne, până în zilele noastre, o poveste de dragoste care nu a încetat să emoționeze.

„Cititorul” de Bernhard Schlink

Recomandări de lectură pentru zilele însorite de vară
Recomandări de lectură pentru zilele însorite de vară[Sursa foto: freepik]

O altă poveste de dragoste tulburătoare este și cea a „cititorului”, care se îndrăgostește de o femeie cu douăzeci de ani mai în vârstă. Povestea lor se întrerupe, dar se reia neașteptat după câțiva ani, când tânărul, își regăsește iubita de altădată judecată pentru faptele comise pe vremea când era supraveghetoare într-un lagăr SS.

„Conversații cu prieteni” de Sally Rooney

Romanul lui Sally Rooney începe cu o seară de prietenii, iar mai târziu, idile interzise. Astfel, autoarea inventează și propune un nou limbaj prin care oamenii, legați unii de alții prin atașament sau iubire, să reușească să comunice și să supraviețuiască împreună. Un roman foarte interesat care o să-ți deschidă cu siguranță noi perspective asupra umanității și pe care merită să îl iei cu tine la plajă.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cum să-ți pregătești corpul pentru vară. 5 sfaturi pentru un look de milioane

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies