5 semne că nu mănânci suficient

semne ca nu mananci suficient
5 semne că nu mănânci suficient

Există unele momente, în care organismul ne semnalează că nu mâncăm suficient. Însă știați care sunt acestea?

Aflați din rândurile următoare, care sunt semnele de luat în seamă, pentru a observa că organismul nu primește îndeajuns de multă hrană.

 

Câteva semne de avertizare că nu mănânci suficient

Consumul zilnic poate depăși 1000 de calorii. Deși acest lucru nu este bun pentru tine, te simți bine. Într-o lume în care discuțiile despre alimente se concentrează adesea pe diete și restricții, trebuie să ne reamintim un adevăr fundamental: mâncarea este hrană și este combustibilul de care corpul nostru are nevoie pentru a

se dezvolta. Recunoașterea unei nevoi fizice nu înseamnă doar să iei în considerare semnele unui deficit alimentar. Este și pentru a îmbunătăți bunăstarea generală. Primul pas către îmbunătățirea sănătății și bunăstării este identificarea problemei. Pentru a vă menține sănătatea fizică și mentală, o dietă sănătoasă este esențială.

1. Rănile tale nu se vor vindeca

Dacă te-ai tăiat din greșeală și rana ta nu se vindecă sau durează mult mai mult decât ar trebui să se vindece, este posibil ca asta să fie rezultatul unei diete inadecvate.

Părțile corpului tău lucrează împreună. Dacă sistemul digestiv nu primește suficienți nutrienți, sistemul imunitar nu va primi nutrienții necesare pentru a se vindeca. Considerați-vă corpul ca pe o mașinărie. Procesul întreg va fi afectat dacă o parte se defectează. Conform National Library of Medicine, nutrienții insuficienți, pot duce la căderea părului, iar suplimentele nutritive pot ajuta la restabilirea creșterii părului sau la prevenirea căderii în continuare a părului.

Citește și: De câte ori pe săptămână poți merge la solar. Sfaturi utile pentru un bronz uniform

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citește și: Transformă-ți dormitorul: 5 Sfaturi pentru a aranja patul ca un designer

2. Te simți iritabil

Este greu de gestionat iritabilitatea. Să fii iritabil nu este doar o experiență neplăcută, ci îi afectează și pe cei din jurul tău. Dacă ești iritabil, s-ar putea să mergi pe bicicletă în perioade în care ești enervat de tot și supărat că i-ai răsturnat celor dragi. Iritabilitatea poate fi cauzată de un apetit insuficient. Nu este o surpriză că bebelușii plâng când sunt foame; în realitate, ei încearcă să atragă atenția celorlalți pentru a-i hrăni.

Corpul tău ar putea cere hrană dacă ești iritabil.

de ce nu am pofta de mancare
5 semne că nu mănânci suficient[Sursa foto: freepik]

3. Ești întotdeauna obosit

Printre cele mai comune semne că nu mănânci suficient este o lipsă de energie. Consumul de alimente este ceva de care trebuie să fii atent, deși multe lucruri pot provoca oboseală constantă. Pentru a te alimenta, corpul tău trebuie să primească nutrienții din alimente.

Dacă nu îi primește, nu va putea funcționa corect. Conform Healthline, când nu obțineți suficiente calorii, probabil că vă veți simți obosit de cele mai multe ori. 

Citește și: Ce avere are, de fapt, Dan Puric: „Mergem la bancă să arăt conturile”. Actorul a dezvăluit ce a făcut în paralel cu teatrul- kanald.ro

Citește și: TEST IQ: Ecuația care poate fi rezolvată doar de genii în 10 secunde- stirilekanald.ro

vitamine pentru pofta de mancare
5 semne că nu mănânci suficient[Sursa foto: freepik]

4. Nu ți-e foame

Paradoxal, pierderea poftei de mâncare poate apărea și ca urmare a unui consum inadecvat de alimente. Acest lucru poate începe un cerc vicios: nu mănânci suficient, astfel încât nu îți este la fel de foame, apoi nu îți este la fel de foame, și așa mai departe. Ar putea fi cea mai bună modalitate de a ieși din asta să te faci să mănânci mai mult încetul cu încetul. Există și alte opțiuni, cum ar fi multivitaminele, pentru a vă asigura că luați nutrienții pe care îi pierdeți până când ajungeți la niveluri adecvate de nutriție. Multivitaminele pot declanșa metabolismul și vă pot ajuta să mâncați din nou corect. Cu toate acestea, este recomandat să consultați un profesionist înainte.

de ce imi este frig
5 semne că nu mănânci suficient[Sursa foto: freepik]

5. Ești rece

Dacă ați simțit senzația de frig în ultima vreme, chiar și atunci când vremea este caldă, ar fi bine să vă analizați dieta. Corpul funcționează ca o mașină, având nevoie de "combustibilul" adecvat pentru a opera eficient. O dietă echilibrată și bogată în nutrienți esențiali ajută la menținerea unei temperaturi corporale optime și la prevenirea senzației de frig.

de ce nu se vindeca ranile
5 semne că nu mănânci suficient[Sursa foto: freepik]



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Creșterea sănătoasă a părului: 3 lucruri de făcut pentru un păr superb

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Cum a arătat cea de-a doua rochie de mireasă purtată de Anda Adam la nunta cu Joseph Eudor Mohaci

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

Alexandra și Gagea au dat cărțile pe față! „Vrei să punem punct? Eu plec acasă!” Iată ce și-au spus cei doi concurenți între patru ochi și ce decizie radicală au luat în privința relației lor

Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia


Cookies