5 sfaturi pentru reconstruirea buclelor sănătoase

5 sfaturi pentru reconstruirea buclelor sănătoase
5 sfaturi pentru reconstruirea buclelor sănătoase

Dacă crezi că buclele tale se vor reveni repede după ce ai început călătoria părului natural, am vești bune și vești proaste.

Dacă crezi că buclele tale se vor reveni repede după ce ai început călătoria părului natural, am vești bune și vești proaste. Vestea proastă... din păcate, nu se vor instala imediat. După coafare termică, tratamente chimice și altele asemenea, noile voastre cu tranziție au nevoie de timp, răbdare și multă atenție pentru a reveni pe drumul cel bun.

Cu toate acestea, menținerea cursului duce la veștile bune: bucățele elastice sunt cu siguranță la îndemână atunci când vă construiți obiceiuri sănătoase (și, sperăm, pe tot parcursul vieții!).

Pe măsură ce stilul natural devine realitatea ta de zi cu zi, încorporează aceste sfaturi în rutina ta pentru a construi o bază puternică pentru buclele restaurate.

5 sfaturi pentru reconstruirea buclelor sănătoase
5 sfaturi pentru reconstruirea buclelor sănătoase[Sursa foto: PixaBay]

Decideți: tăiați sau tocat mare

Felicitări, ați decis să treceți la părul natural! Oricât de mult apreciem noi parul creț lung, o parte a călătoriei implică tăierea unei părți (sau a tuturor) din suvitele noastre existente pentru a elimina daunele care pot deraia decizia.

Dacă creșterea părului creț de la zero este exclusă, începeți cu o tunsoare. Deși nu este cea mai ideală opțiune, „cotlet mare” (care înseamnă tăierea întregului păr deteriorat) este cea mai bună modalitate de a vă dezvălui textura naturală și de a începe proaspăt pentru cele mai sănătoase rezultate. Acest lucru este valabil mai ales dacă ați suferit o îndreptare chimică a părului, care dă un păr permanent drept, cu creștere ondulată.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Cu toate acestea, dacă nu sunteți pregătita mental pentru tăierea drastică (care poate fi un șoc), începeți cu puțin. Tranziția este un maraton, nu un sprint, iar tăierea punctelor moarte oferă o resetare mai puțin dificilă, care vă va împiedica să vă epuizați în călătoria părului natural.

Treci la mătase

Părul creț natural este adesea mai uscat și mai predispus la rupere – de aici intervine mătasea pentru a salva ziua. Treceți la scrunchies de mătase, care reduc strângerea, încurcarea, șifonarea și frecarea asociate cu legăturile obișnuite de păr. Noaptea, strângeți-vă părul într-o coadă de cal înaltă, fixați-l cu un scrunchie și așezați-vă capul pe o față de pernă de mătase pentru a contracara efectele dăunătoare ale răsturnării și întoarcerii.

Această metodă de coafură „ananas”, împreună cu carcasa netedă, vă va ajuta să păstrați buclele protejate și intacte în timp ce dormiți.

Stare profundă cel puțin o dată pe săptămână

Ceea ce se întâmplă sub duș dă tonul pentru rezistența părului creț, hidratarea și sănătatea generală. Asigurați-vă că vă condiționați în profunzime părul cel puțin o dată pe săptămână cu o formulă îmbogățită cu acizi grași și vitamine B pentru a readuce vitalitatea părului uscat/deteriorat.

Acest lucru nu înseamnă doar aplicarea unei măști pentru o secundă fierbinte între șamponare și condiționare – cele „5-10 minute” recomandate nu o reduc pentru bucle. În schimb, după șamponare, aplicați o mască pe șuvițe, acoperiți-vă capul cu o cască de duș, umpleți capacul cu căldură de la uscătorul de aer și lăsați-o să acționeze timp de 30 de minute înainte de clătire. Acest lucru va ajuta la hidratarea profundă și la restabilirea barierei de protecție a părului pentru a preveni ruperea.

5 sfaturi pentru reconstruirea buclelor sănătoase
5 sfaturi pentru reconstruirea buclelor sănătoase[Sursa foto: PixaBay]

Începeți cu o rutină ușoară de styling

Dacă nu sunteți obișnuit să coafați părul creț și ați căutat intervenția YouTube, probabil că ați navigat într-o groapă de rutine în mai mulți pași și liste de produse care variază considerabil de la o persoană la alta. Este deja suficient de copleșitor pentru a testa un nou aspect, așa că începerea cu o rutină simplă în 4 pași vă poate ajuta să începeți prima încercare de coafare a părului nou tranzit. În primul rând, aranjați-vă întotdeauna șuvițele atunci când sunt considerabil umede. Și dacă se usucă pe tot parcursul procesului, utilizați o sticlă de pulverizare umplută cu apă pentru a reuda. Această rutină în 4 pași coincide cu cele 3 produse de care veți avea nevoie.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Pieptănați parul usor, cat este ud. Această metodă va încuraja volumul și mișcarea, deoarece vă puteți întoarce părul în orice parte pe parcursul zilei. Desfaceți părul și aplicați o cremă pentru coafare care definește buclele. Treceți formula prin șuvițe cu mâinile și apoi strângeți în sus pentru a forma modelul de bucle. Răsuciți șuvițele care au nevoie de modelare suplimentară, în special cele care vă încadrează fața. Întoarceți părul, astfel încât să fie în fața feței și aplicați gel folosind o mișcare de strângere pentru a sigila stilul. Întoarceți-vă părul în partea dreaptă și continuați să strângeți șuvițele în sus, repetați pe partea stângă. Uscați sau uscați la aer cu un difuzor care se fixează pe uscătorul de păr pentru a distribui uniform căldura, în timp ce ridicați și separați părul pentru o definire îmbunătățită a corpului și a buclelor. Faceți din ulei vedeta rutinei dvs. de îngrijire a părului creț. Dacă urmați doar un sfat din această listă, sper să fie acesta.

Amestecurile de uleiuri (căutați-le pe cele cu jojoba și ulei de nucă de cocos) sunt unii dintre cei mai versatili și necunoscuți eroi ai comunității părului creț. Utilizați câteva picături zilnic pentru a adăuga o hrănire strălucitoare și pentru a înviora buclele vechi de o zi sau încălziți-l și utilizați-l ca pre-șampon. Deoarece părul crește de la scalpul sănătos, recomand să masați uleiul în piele timp de zece minute în fiecare săptămână pentru a vă hidrata rădăcinile și pentru a ajuta la stimularea creșterii părului creț.

Citeste si: Cum să-ți faci bucle perfecte acasă. Ai nevoie doar de ulei de păr și un ondulator

Citeste si: Cum să ai volum la rădăcina părului. 6 Trucuri care nu dau greș niciodată



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Raluca Olaru, un vraci de “modă nouă”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies