Cum să-ți faci bucle perfecte acasă. Ai nevoie doar de ulei de păr și un ondulator

cum sa-ti faci bucle perfecte acasa
Bucle perfecte acasa

Buclele reprezintă coafura cea mai dorită în ultima vreme. Însă știați cum puteți obține bucle absolut perfecte chiar la voi acasă?

Aflați din rândurile următoare care este tehnica numai bună pe care o puteți utiliza pentru a avea bucle perfecte, chiar la voi acasă. În plus, descoperiți și care este modalitatea pe care o puteți utiliza pentru a vă bucura de aceste bucle cât mai mult timp cu putință, pe întreaga durată a zilei.

 

Cum să-ți faci bucle perfecte acasă

Pasul 1. Pregătește-ți părul

Primul pas constă în pregătirea părului. Prin urmare, tot ce trebuie să fac este să începi să-ți speli părul, înainte de momentul în care trebuie să-l coafezi. Se recomandă ca acest pas să fie realizat înainte cu 2-3 ore. Astfel, buclele vor fi mult mai rezistente. Așadar, imediat după spălarea părului, urmează pregătirea acestuia, pentru aparatul de coafat utilizat.

În cazul în care părul tău este vopsit, se recomandă să pulverizezi înainte de utilizarea unui aparat de coafat, un produs termoprotector. Apoi tot ce trebuie să mai faci este să-ți periezi părul și să-ți formezi o cărare, bineînțeles, în funcție de forma feței tale, dar și cum crezi cât i s-ar potrivi mai bine. De menționat este faptul că dacă it dorești bucle mai lejere, cărarea trebuie să fie pe mijloc.

cu ce pot sa-mi ondulez parul mai repede
Bucle perfecte acasa[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cum faci un machiaj de zi. Care sunt cei 5 pași pentru a avea un machiaj natural

Pasul 2. Alege ondulatorul

Un alt pas la fel de important ca primul este reprezentat de alegerea ondulătorului care reprezintă totodată și al doilea pas. Este cunoscut deja faptul că cel mai important factor în procesul de coafat reprezintă ondulatorul ales.

Specialiștii recomandă ondulator de tip conic, pentru a te bucura de bucle și onduleuri cât mai rezistente.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Indiferent de faptul că îți dorești bucle perfecte sau cât mai lejere, ar trebui să alegi un aparat de ondulat de cât mai bună calitate.

Astfel, vei evita să îți arzi părul, ba chiar dimpotrivă, acesta ți-l va proteja. Imediat după ce ai ales ondulatorul preferat care să se adapteze nevoilor tale, poți începe coafarea părului, după cum urmează:

  • Alege câte o șuviță subțire și ruleaz-o pe ondulator
  • Nu lăsa mai mult de 10 secunde ondulatorul pe păr
  • Anumite aparate de ondulat părul dețin și funcția de “ Curl Ready ”, care te anunţă în momentul în care bucla ta este gata, printr-o alertă sonoră. În cazul în care și aparatul tău de ondulat părul o deține, atunci tot ce trebuie să faci este să alegi una dintre cele trei durate de ondulare, în funcţie de părul tău, iar în momentul în care ai înfăşurat părul în jurul barei, va trebui doar să apeși butonul respectiv.

Pasul 3. Aplică produsele de styling

Un ultim pas din acest proces, dar nu cel din urmă este reprezentată de aplicarea unor produse de styling. În momentul în care părul este ondulat în totalitate, coafura este aproape gata. De ce aproape? Pentru că va trebui să îți desfaci șuvițele cu ajutorul degetelor, iar pentru a menține elasticitatea buclelor dar și forma lor, se recomandă să folosești un fixativ sau o ceară de păr.

În plus, dacă vă doriți ca buclele să și strălucească, dar și să își mențină această strălucire atunci puteți utiliza un spray profesional sau un ulei special pentru vârfuri. Iar acum că acest întreg proces este gata, vă puteți bucura de o coafură cu adevărat perfectă, realizată chiar la voi acasă, în mai puțin de 10 minute.

bucle perfecte
Bucle perfecte acasa[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cum să arăți mereu bine fără prea mult efort. Sfaturi pentru un aspect impecabil 24/7

 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Cum să-ți păstrezi buclele pentru mai mult timp

Aplică ulei de păr înainte să-l usuci

În momentul în care părul tău este încă umed, pentru că buclele pe care urmează să ți le faci să reziste cât mai mult timp posibil, poți aplica un strop de ulei de păr, special utilizat pentru a proteja părul de temperatura puternică pe care o emite foehn-ul, dar și ondulatorul utilizat.

Apoi după ce ai aplicat uleiul de păr, poți usca părul cu foehn-ul, dar și cu ajutorul unei perii rotunde de mărimi medii. Astfel se va crea un aspect de păr ondulat la vârfuri. Tot ce trebuie să faci este să împărți părul în două părți egale, iar apoi să tragi cu ajutorul periei. În acest timp, vei aplica și aerul uscătorului de păr, pe câte o șuviță. 

Spumă de păr, înainte de bucle

De asemenea, un alt sfat de care ar trebui să țineți cont în momentul în care vă doriți bucle cât mai rezistente, ține de aplicarea unei spume de păr. Așadar, chiar înainte ca buclele să ajungă la forma dorită, imediat după ce ai utilizat uscătorul de păr, poți aplică cu mână (o cantitate mică) de spumă de păr, spre vârfuri. De menționat este faptul că la rădăcină nu trebuie să ajungă această spumă de păr. În caz contrar, părul va arăta nespălat și gras. 

par ondulat acasa
Bucle perfecte acasa[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: 5 Trucuri ca machiajul să reziste la temperaturile crescute din perioada verii



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cum să arăți mereu bine fără prea mult efort. Sfaturi pentru un aspect impecabil 24/7

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies