6 decizii pe care trebuie sa le iei inainte de a naste si pe care nu vrei sa le regreti

6 decizii pe care trebuie sa le iei inainte de a naste si pe care nu vrei sa le regreti
6 decizii pe care trebuie sa le iei inainte de a naste si pe care nu vrei sa le regreti

Sa aduci pe lume un copil este o responsabilitate uriasa.

Sa aduci pe lume un copil este o responsabilitate uriasa. Reperele si prioritatile ti se schimba radical si trebuie sa te asiguri ca iei mereu cele mai bune decizii pentru el; dar nu doar dupa nastere, ci si inainte trebuie sa te gandesti bine la unele lucruri.

Uite 6 decizii pe care trebuie sa le cantaresti foarte bine inainte de a naste, ca sa te asiguri ca nu le vei regreta mai tarziu:

1. Numele copilului trebuie ales cu mare atentie. Nu te obliga nimeni sa ii pui numele cuiva din familie sau al unuia dintre nasi. Nu te poate obliga nimeni sa ii pui un nume de sfant daca nu vrei.

Gandeste-te bine la toate aspectele pentru ca e o decizie cu care el va trebui sa traiasca o viata. Evident, va avea si optiunea sa il schimbe, dar pana o va putea face, va trebui sa traiasca mult si bine cu alegerea pe care tu ai facut-o pentru el.

Evita numele care ar putea fi motiv de batjocura din partea altor copii cand va fi in colectivitate.

Evita diminutivele pentru ca atunci cand va creste s-ar putea sa nu i se potriveasca deloc. Incearca sa iti scoti din cap alte persoane care poarta numele la care te gandesti pentru copilul tau si, cel mai important, nu ii lasa pe altii sa decida pentru tine. De fapt pentru el.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Informații de ultimă oră de la apropiați despre starea Andreei Bălan

Citeste si: Anunţul oficial despre starea de sănătate a Andreei Bălan: "Sunt foarte rare aceste incidente 1-80.000 nasteri”

Citeste si: Ce spune Gabriela Cristea, după ce Andreea Bălan a intrat în stop cardio-respirator!

2. Religia in care va fi botezat copilul, daca parintii sunt de confesiuni diferite. E destul de rar intalnit, dar atunci cand e cazul, acesta ar putea fi un subiect de disputa in familie. Luati decizia impreuna voi, ca parinti, fara sa cereti parerea altora din familie; veti scuti mult timp si multa energie pierduta cu discutiile pe aceasta tema.

Este o decizie cat se poate de personala si pana la urma, daca puteti lupta cu prejudecatile si conventiile, aveti chiar optiunea de a lasa copilul nebotezat si de a-l lasa sa decida singur atunci cand va

fi suficient de mare sa o faca.

3. Nasii copilului sunt foarte importanti atunci cand va pregatiti de botez. Fie ca vor fi prieteni, fie ca vor fi membri ai familiei, fie ca va orientati spre nasii de cununie, daca sunteti deja casatoriti, important este sa alegeti pe cineva care va face parte din viata voastra si in viitor, nu doar la botez si atat. Aceasta decizie depinde, insa, de cat de mult pret puneti pe traditii si conventii.

Citeste continuarea pe copilul.ro.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Informații de ultimă oră de la apropiați despre starea Andreei Bălan

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies