6 măști pentru creșterea părului pe care le poți face acasă. „Ritmul de creștere a părului este diferit de la o persoană la alta"

6 măști pentru creșterea părului pe care le poți face acasă
6 măști pentru creșterea părului pe care le poți face acasă. „Ritmul de creștere a părului este diferit de la o persoană la alta"

Descoperă cele mai eficiente măști pentru creșterea părului, pe care le poți prepara chiar la tine acasă.

Măștile preparate în casă pot fi la fel de eficiente ca cele achiziționate din comerț, întrucât anumite ingrediente naturale au capacitatea de a hidrata firul de păr, lăsându-l mătăsos și strălucitor. De asemenea, un alt avantaj al măștilor naturale este faptul că vei ști exact ce ingrediente vor intra în compoziția măștii, acestea fiind mult mai ieftine totodată.

„Ritmul de creștere a părului este diferit de la o persoană la alta.

Totuși, în medie, părul crește aproximativ un centimetru pe lună. Dacă vrei să îi stimulezi dezvoltarea, poți încerca o mască nasturală pe bază de iaurt. Acesta conține proteine, vitamina B și vitamina D, elemente care îl fac potrivit pentru a contribui la creșterea părului, la hidratarea, hrănirea și creșterea rezistenței. Amestecă bine o ceașcă de iaurt cu o lingură de oțet de mere și o lingură de miere. Aplică amestecul de la rădăcini până la vârfurile firelor de păr.
Las-o să acționeze 15 minute, apoi îndepărteaz-o cu apă rece, după care spală-te pe cap în mod normal”, spune Dana Argeșan, make-up Artist, Expert DOC.

Citeste si: Cum să slăbești la față. „În primul rând, trebuie să conștientizăm că un stil de viață sănătos nu înseamnă numai un plan alimentar corect și mișcare"

6 măști pentru creșterea părului pe care le poți face acasă 

1.Mască pentru creșterea părului cu ulei de ricin si avocado

Uleiul de ricin este extrem de utilizat în compoziția balsamului de păr, fiind un ingredient care contribuie la creșterea și fortificarea firului de păr. Conține vitamine și minerale din belșug și contribuie semnificativ în procesul de regenerare a firului de păr.

Pentru a prepara această mască, aveți nevoie de următoarele ingrediente:- jumătate de ceșcuță de ulei de ricin (mai mult sau mai puțin în funcție de lungimea părului)- 1 avocado

Pasați un avocado și amestecați-l cu uleiul de ricin. Lăsați masca să acționeze aproximativ 2-3 ore, apoi clătiți cu apă călduță.

2. Mască pentru creșterea părului cu oțet de mere

Oțetul de mere are rolul de a echilibra ph-ul de la nivelul scalpului și totodată, stimulează creșterea părului. Deși nu are un miros plăcut, puteți folosi această mască de 2-3 ori pe săptămână, după ce ați spălat părul în prealabil.

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

- 1 cană cu oțet de mere

- 2 căni cu apă

Citeste si: 5 măști pentru riduri profunde pe care le poți face acasă. „Trebuie să avem grijă să ne protejăm de anumiţi factori care pot accentua procesul de îmbătrânire a pielii"

masti pentru cresterea parului

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

3. Mască pentru creșterea părului cu gălbenuș de ou și ulei de măsline

Este unul dintre cele mai utilizate tratamente pentru creșterea și regenerarea firului de păr. Masca pe bază de gălbenuș de ou și ulei de măsline este extrem de eficientă, întrucât are un conținut ridicat de acizi grași esențiali, minerale, proteine și vitamine(A, D, E).

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

- 2 gălbenușuri

- 2 linguri ulei de măsline

- o jumătate de cană de apă

Tratamentul își face efectul după 2-3 ore.

Citeste si: Cum să ai un glow up. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi

4. Mască pentru creșterea părului cu bere

Berea nu este numai una dintre cele mai iubite băuturi răcoritoare pe timp de vară, ci și un ingredient extrem de important în ceea ce privește procesul de creștere a părului.

Berea are în conținutul său vitamina B8 sau biotină, element care contribuie la fortificarea firului de păr, stimulând regenerarea structurii și accelerând creșterea părului.

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:- jumătate de pahar de bere- o banană medie pasată- 1 linguriță de miere- 2 gălbenușuri După ce amestecați ingredientele si aplicați tratamentul pentru creșterea părului, lăsați-l să acționeze timp de două ore, apoi clătiți cu apă călduță.

5. Mască pentru creșterea părului cu suc de ceapă

Deși poate părea un tratament neobișnuit, sucul de ceapă este extrem de benefic pentru podoaba capilară.

Aveți nevoie de:

- jumătate de ceașcă de suc de ceapă- 1 linguriță de miere Lăsați sucul de ceapă să acționeze întreaga noapte, apoi clătiți și șamponați bine părul pentru a îndepărta tratamentul.

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Citeste si: Cum să te machiezi în funcție de culoarea rochiei. „Cred că femeile trebuie să înceteze să se compare cu modele și celebritățile din reviste și de pe covorul roșu atunci când aplică tehnică de contouring"

masca de par cu ulei de ricin

6. Mască pentru creșterea părului cu muștar

Este o mască de păr care se prepară extrem de ușor. Muștarul încălzește pielea capului, provocând un aflux de sânge care stimulează foliculii de păr.  

Pentru a prepara această mască, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

-2 lingurițe de muștar pudră

-2 lingurițe de apă caldă

-1 gălbenuș de ou

-2 lingurițe de ulei de măsline

-2 lingurițe de zahăr

Amestecați compoziția și aplicați pasta obținută doar pe scalp, nu și pe lungime. Înfășurați părul cu o folie de celofan, peste care veți lega un prosop pentru a menține temperatura.

„Parul trebuie acoperit cu un capison de plastic pentru a mentine starea de umiditate, iar masca trebuie aplicata pe lungimea firului de par si nu pe radacina.

Atunci cand ne dorim o masca ce curata in profunzime parul se foloseste argila cu avocado copt. Masca este hranitoare, datorita pastei de avocado, iar argila curata in profunzime structura firului de par”, spune hairstylistul Cristi Pascu.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Machiaj pentru ochi căprui și păr brunet. Cum să îți pui în evidență ochii și părul

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Sebastian este mărul discordiei! Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies