6 rețete low carb pe care le poți pregăti în perioada de post

retete low carb de post
6 rețete low carb pe care le poți pregăti în perioada de post

Dietele sunt o adevărată provocare, mai ales când vine vorba despre post. Însă v-ați gândit la câteva rețete pe care le-ați putea consuma în această perioadă?

Aflați din rândurile următoare care este mai exact avantajul suprem atunci când vine vorba despre o dietă low carb. În plus, descoperiți și 6 rețete low carb pe care le puteți adăuga cu încredere în meniu, odată ce apare perioada de post.

 

Care este avantajul unei diete low carb

Există nenumărate avantaje atunci când vine vorba despre o dietă low carb, însă cu toate acestea, am decis să îl evidențiem pe cel care stă la baza acestei

diete.

Bineînțeles că în majoritatea cazurilor, dieta low-carb este utilizată pentru a scăpa de kilogramele în plus, iar conform studiilor, a fost dovedit faptul că această dietă este cea care se considerată a fi superioară, în comparație cu alte regimuri alimentare. Cel mai important aspect diferențiator, ține de faptul că pierderea în greutate se înregistrează mult mai rapid (în primele 6-12 luni). Pot exista cazuri în care   pierderile în greutate apar și în primele 2-3 săptămâni.

Atunci când se reduce consumul de carbohidrați și numărul de calorii consumate scade cu până la 500-750 de calorii, puteți pierde chiar 1-5 kilograme pe săptămână.

Un alt aspect important legat de o dietă low carb, ține de concentrația de zahăr din sânge, care poate fi scăzută dacă se reduce cantitatea de carbohidrați pe care o consumați în mod normal sau chiar prin consumul carbohidraților complecși naturali.

Însă odată cu reducerea cantității de zaharuri pe care o consumați, se îmbunătățește automat și indicele glicemic. Prin urmare, prin intermediul dietei de tip low carb, se îmbunătățește inclusiv markerii factorilor de risc cardiometabolici.

avantajul dietelor low carb

Citeste si: De ce nu slăbești deși ești în deficit caloric. 5 motive pentru care nu reușești să dai kilogramele jos

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

 

Rețete low carb pentru perioada de post

Cartofi fierți și copți, cu mujdei   

Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a fierbe cartofii în coajă, până în momentul în care se vor crăpa. Apoi îi veți băga la cuptor, după ce i-ați stropit cu mujdei și pătrunjel verde, pe care l-ați tocat mărunt.

Cartofii se lasă la cuptor până când coaja devine aproape crocantă, iar rețeta este gata!

Mâncare de spanac

Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a fierbe spanacul la foc mic, moment în care veți adăuga și usturoiul, sarea, piperul, uleiul de măsline (sau cel de floarea soarelui), pe care le veți amesteca. În momentul în care s-a fiert, rețeta este gata!

Supă de ciuperci 

Ciupercile reprezintă o sursă de proteine, fibre, antioxidanți și compuși necesari organismului nostru, iar o variantă numai bună de a se consuma sunt într-o supă. Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a le fierbem împreună cu legume diverse (după preferințe). Apoi le veți blendui cu ajutorul unui blender vertical. Puteți adăuga și ulei de măsline, suc de lămâie, verdețuri aromatice, iar pentru decor, câteva ciuperci întregi, iar rețeta este gata!

retete de post

Citeste si: Dieta SCARSDALE. Principii de baza, reguli, idei de meniu pentru 7 zile

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Chiftele de post din legume

Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a amesteca morcovul ras, cartofii rași, dovleceii rași, pătrunjelul verde pe care l-ați tocat mărunt, pesmetul, sarea, piperul și uleiul de măsline. Aceasta este compoziția pentru chiftele, pe care veți începe să le formați în chiftele rotunde, pe care le veți frige apoi într-o tigaie, pe ambele părți. Se pot servi cu muștar și ketchup, iar rețeta este gata!

Salată mediteraneană de paste 

Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a fierbe aproximativ o mână de paste, pe care le veți pune într-un bol. Peste acestea, veți adăuga și fasolea roșie din conservă, ardeiul kapia, pătrunjelul verde, ceapa, uleiul de măsline, sarea și piperul, iar rețeta este gata!

Mâncare de varză cu broccoli 

Tot ce trebuie să faceți este să sotați varza proaspătă, exact ca orice alt fel de mâncare de varză. În momentul în care sotarea se află spre final, veți adăuga în mâncarea de varză și broccoli, puțin ardei iute și se poate servi alături de un pahar de vin roșu, iar rețeta este gata!

in ce consta dieta low carb

Citeste si: Ce nu ai voie să mănânci când ai VARICELĂ. Care este lista alimentelor interzise



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Care garnitura perfectă pentru burgeri. "Când vrem să slăbim tăiem carbohidrații din dietă, doar că fără ei nu prea rezistăm."

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Dana Roba o critică dur pe Emily Burghelea după accidentul din Mauritius: ”Mi se pare penibil să te pozezi cum ești accidentată”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies