7 idei rapide și ușoare de mic dejun cu alimente crude

idei mic dejun
Idei mic dejun

Află din rândurile următoare x idei rapide și gustoase de mic dejun cu alimente crude.

Citește și: Cura cu gelatina alimentară. Alungă durerile de articulații și de spate

Citește și: 10 fructe pentru o piele strălucitoare și sănătoasă

Se spune că dimineața este cea mai importantă masă din zi, însă de multe ori nu avem timp să gătim preparate elaborate. De asemenea, multe persoane nu pot mânca foarte mult la micul dejun și preferă o gustare rapidă, savuroasă și totodată sănătoasă.

Descoperă în rândurile de mai jos câteva idei de preparate sănătoase, pe care să le pregătești pentru tine și cei dragi, în prima parte a zilei!

1. Frigărui cu fructe

Frigăruile nu sunt bune doar la un grătar, ci și dimineața, însă trebuie adaptate. Ai nevoie doar de câteva bețișoare pentru frigărui și de fructele preferate. În funcție de preferințe, poți alege mere, kiwi, căpșuni, mango, ananas sau orice alt fruct.

Cele mai bune sunt cele preparate cu fructele în sezon. De asemenea, este avantajos faptul că nu te vei plictisi rapid de acest tip de mic dejun, deoarece poți să te joci cu aromele și să le combini întotdeauna altfel.

2. Chec cu banane și nuci

idei mic dejun sanatos
Idei mic dejun sănatos[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Pentru checul cu banane și nuci ai nevoie doar de o cană cu nuci, 3 banane mărunțite și o linguriță de extract de vanilie. După ce ai introdus toate ingredientele într-un robot, tot ce trebuie să faci este să bagi amestecul la cuptor. Un astfel de mic dejun este perfect alături de o cană de cafea sau ceai și pentru a îți ușura munca, îl poți pregăti de seara.

De asemenea, checul cu banane și nuci poate fi și consumat pe post de gustare între mese, sau chiar desert.

3. Musli cu ovăz

Ovăzul este excelent pentru sănătate, deoarece luptă împotriva colesterolului și construiește o imunitate mai puternică. De aceea, este recomandat să consumați la mic dejun o porție zdravănă de musli cu ovăz. Tot ce trebuie să faci este să adaugi lapte cald peste ovăz, iar apoi să adaugi musli-ul preferat, alături de câteva fructe și semințe.

4. Smoothie cu ciocolată și banană

mic dejun vegan
Mic dejun vegan[Sursa foto: freepik]

În cazul în care nu poți consuma u n mic dejun copios sau nu ai timp să faci, un smoothie este alegerea perfectă pentru tine. Banana este unul dintre cele mai sățioase fructe, așadar este ideală pentru un smoothie. Pentru această băutură poți folosi lapte sau alternative vegane, precum lapte de migdale, cocos sau ovăz.

Adaugă niște cuburi de gheață și bucură-te de savoarea unei băuturi ideale pentru micul dejun!

5. Biscuiței sănătoși

Biscuiții merg de minune la prima oră a dimineții, alături de o cafea fierbinte. Amestecă într-un castron câteva banane mărunțite, o cană de ovăz, puțin unt de nuci și sirop de arțar. Le poți băga puțin la cuptor sau aștepta până se deshidratează.

Acești biscuiței sănătoși sunt o alegere perfectă pentru un mic dejun dulce, sau chiar pot fi consumați pe post de gustare, între mese.

Citește și: Robi de la ''Casa Iubirii'', imagini inedite alături de ''iubirile'' din viața lui: "Te iubesc!" Despre cine este vorba - kanald.ro

Citește și: Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților- stirilekanald.ro

6. Sandviș cu avocado

idei mic dejun cu alimente crude
Idei mic dejun cu alimente crude[Sursa foto: freepik]

Avocado este vedeta preparatelor de dimineață, deoarece este un aliment bogat în nutrienți și acizi grași sănătoși, de care fiecare dintre noi are nevoie. Poți pregăti, dis de dimineață, un sandviș pe bază de avocado, la care să adaugi câteva frunze de salată, felii de roșii, castraveți, avocado și pentru un plus de savoare, ridichii. Alege pâinea preferată, fie cu semințe, de cartofi sau cu maia sau chiar crackers, dacă te lupți cu kilogramele în plus.

7. Aperitiv divers

O altă idee de mic dejun cu alimente crude este un aperitiv divers, cu ceea ce ai prin frigider sau ce legume preferi. Te poți juca pe un platou cu roșii, castraveți, morcovi, măsline sau ridichii. Lângă acest aperitiv poți avea o salată de verdețuri și câțiva crackers, pentru un aperitiv complet și gustos.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

12 beneficii incredibile pentru sănătate ale lămâilor

ȘOC! Divele din România au arătat TOT la plajă. Pozele de infarct care au ÎNNEBUNIT bărbații!

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”

Jador și Oana Ciocan vor deveni părinți? Ce a publicat tânăra

Momente de coșmar pentru un turist american pe Aeroportul Otopeni: „Cel mai prost aeroport din Europa”. Chinurile prin care au trecut străinul și alți zeci de pasageri

Câte pisici sunt în imagine? Puține persoane reușesc să dea răspunsul corect


Cookies