7 locuri la munte în care poți merge cu iubitul

Cabane romantice
Cabane romantice la munte

Care sunt cele mai bune locuri la munte cu iubitul, cele mai populare destinații pentru a merge cu persoana iubită în weekend sau în concediu.

Atunci când vine vorba despre locuri din România pe care să le poți vizita, multe cupluri aleg muntele sau marea. În cazul în care îți plac peisajele montane, poți alege câteva destinații de vis în care poți merge cu iubitul sau cu iubita.

Locuri la munte în care poți merge cu iubitul tău

Poiana Brașov

Una dintre cele mai populare destinații pentru sezonul rece și nu numai este Poiana Brașov, mai ales pentru persoanele care locuiesc în București.

Poiana Brașov dispune de 12 pârtii de schi cu diferite  grade de dificultate, așa că este un loc perfect pentru pasionații sporturilor de iarnă. Este un loc în care găsești o mulțime de locuri de cazare, pentru toate bugetele și unde te poți bucura de aer curat alături de iubitul tău. Fie că alegi un hotel de lux, o pensiune, o vilă particulară ori prin platformele de cazare, vei putea avea parte de o experiență de neuitat.

Iar dacă nu vrei să petreci prea mult timp în trafic pe Valea Prahovei, poți alege să ajungi cu trenul până în Brașov, iar de acolo să folosești cu încredere transportul în comun care te va duce până în locul dorit.

Citește și: Top 3 orașe perfecte pentru un city-break în Italia. Tu unde îți dorești să mergi?

Sinaia

Sinaia este un alt loc preferat de îndrăgostiți. Situat aproape de orașul Brașov, orașul Sinaia s-a dezvoltat ca regiune turistică, fiind și reședința regală aleasă de către regele Carol I, care a construit aici Castelul Peleș.

Pe lângă vizitarea Castelului Peleș, îndrăgostiții care ajung aici pot practica sporturi de iarnă pe pârtiile Valea Dorului, Valea Soarelui și Carp.

Citește și: 4 locuri de vizitat în România! „Bucovina este o destinație extraordinară în primul rând pentru tradiții”

Sanctuarul urșilor din Zărnești

Acesta este unul dintre cele mai populare locuri de vizitat atunci când ajungi în Brașov. Este situat la o jumătate de oră de mers cu mașina de orașul Brașov, iar la sanctuarul urșilor ai ocazia să vezi animalele într-un mediu sălbatic.

 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Valea Doftanei

O altă destinație de vacanță la munte este și Valea Doftanei, o zonă pitorească situată în partea de nord a județului Prahova. Acolo există un traseu de echitație până la Posada, poți face trasee cu bicicleta sau poți, pur și simplu să te odihnești într-o pensiune.

Citește și: Cele mai bune recomandari de calatorie. Carmen Negoita: „Am făcut tot felul de chestii”

Locuri de vizitat la Munte

Cascada Bigăr

Pentru pasionații muntelui, Cascada Bigăr este o destinație de top, fiind unică în lume și, în urma unui top al celor mai frumoase cascade din lume, realizat de presa internațională, The World Geography, unde a fost clasată pe primul loc.

Weekend romantic la munte
Weekend romantic la munte alaturi de persoana iubita[Sursa foto: Pexels]

Parcul Național Retezat

Cei care adoră drumețiile pot alege Parcul Național Retezat, un loc în care se află cel mai adânc lac glaciar din țară, Lacul Bucura, precum și peste 1200 de specii de plante,

unele dintre acestea unice în lume.

 

Rezervația Ceahlăul este, de asemenea, destinația ideală pentru iubitorii drumețiilor și ale traseelor montane. Aici se pot vizita cascada Duruitoarea care este una dintre cele mai spectaculoase cascade din România, precum și Codrii de Aramă ori Pădurea de Argint.

 

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Țara Moților

Este considerat unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ. George Mihai și Andrei Stravoiu de la emisiunea „ROVentura” au vizitat această zonă deosebită, pe urmele bravului Horea.

Locuri la munte cu iubitul
Locuri de vizitat in Romania cu iubitul[Sursa foto: BLC Media]

„Este păcat de satele din Țara Moților să dispară sau să fie date uitării pentru că sunt locuri de o frumusețe ireală. Dintotdeauna am fost fermecat de cătunele din Apuseni, am mai vizitat câteva de-a lungul ultimilor ani, însă, de data asta să ajungi aici la Mătișești, unul dintre cătunele risipite ale Apusenilor, sunt aruncate câteva case, pe o culme, pe un deal, două la talpa muntelui. Fiecare priveliște în parte, dacă ai sta să o iei așa ca și cum ar fi o fotografie e absolut spectaculoasă”, a dezvăluit George Mihai, prezentatorul emisiunii ROventura, care caută împreună cu Andreea Stravoiu cele mai frumoase locuri din România.

Locuri romantice Romania
Locuri romantice Romania de vizitat cu iubitul[Sursa foto: BLC Media]

 

Cum să te pregătești pentru o drumeție montană

 

Înainte de a pleca la drum, trebuie să ții cont de condițiile meteorologice. În acest sens, verifică des starea vremii. De asemenea, o drumeție montană nu trebuie să fie făcută în cazul în care nu ai o condiție fizică bună sau ai suferit o accidentare. Terenul accidentat îți poate cauza dureri, așa că nu forța lucrurile. Pentru o drumeție montană, ai nevoie de un echipament adecvat. Cea mai importantă este încălțămintea, o încălțăminte specială pentru drumeții, care se găsește la magazinele sportive. De asemenea, în cazul în care este frig, se recomandă articole strânse pe corp, care țin de cald, șosete groase, căciulă, mănuși, precum și ochelari speciali pentru zăpadă. Specialiștii nu recomandă drumețiile pe zăpadă, deoarece există riscul avalanșelor, așa că, în cazul în care nu aveți experiență pe munte, nu vă aventurați.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Valea Doftanei, perla judeţului Prahova! Descoperă-i secretele sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la “ROventura”!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies