7 secrete pentru creșterea rapidă a părului: Trucuri inspirate de Rapunzel

secrete pentru cresterea parului
7 secrete pentru creșterea rapidă a părului: Trucuri inspirate de Rapunzel

Deși poate părea din basme, poți avea și tu părul lui Rapunzel, dacă ai și grijă de el. Însă știai de aceste trucuri?

Află din rândurile următoare cum îți poți opri părul din a se rupe atât de mult, dar și care sunt trucurile de pus în aplicare, atunci când vrei să promovezi creșterea naturală a acestuia.

 

1. Tunde-ți părul în mod regulat

Multe femei evită să-și tundă părul pentru că sunt convinse că asta le încetinește creșterea sau le anulează „toate progresele”.

De fapt, tunderea părului îți reîntinerește părul, scăpând de vârfurile deteriorate sau despicate, și chiar poate accelera creșterea. Adoptă o rutină de îngrijire și încearcă să-ți tunzi părul măcar o dată la 8-9 săptămâni, având grijă să găsești un coafor de încredere. Astfel, vei fi mai aproape de a obține lungimea dorită a părului.

2. Alege un șampon delicat cu ulei de ricin

Dacă vrei să-ți ajuți părul să crească mai repede și mai sănătos, optează pentru un șampon foarte blând, ideal din ingrediente naturale, fără parabeni, ftalați, sulfați sau silicon.

Un șampon blând nu doar că îți va hrăni scalpul și părul, lăsându-l strălucitor și sănătos, dar va îmbunătăți și elasticitatea părului, făcându-l mai puternic. Cu cât părul tău este mai puternic, cu atât va putea crește mai lung fără să se rupă! Se recomandă să alegi un șampon cu ulei de ricin, recunoscut pentru faptul că stimulează creșterea părului.

Citește și: Cum alegi culoarea părului în funcție de subtonul pielii. Trucuri care te ajută să faci alegerea ideală

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

cresterea parului
7 secrete pentru creșterea rapidă a părului: Trucuri inspirate de Rapunzel[Sursa foto: freepik]

Citește și: Când să te tunzi în august 2024, în funcție de fazele lunii

3. Nu șampona prea des

Dacă îți speli părul prea des, riști să pierzi uleiurile naturale, ceea ce poate duce la un păr fragil și predispus la rupere. Dacă vrei să-ți crească părul mai repede, e bine să ții cont de acest aspect, deoarece spălarea frecventă nu doar că usucă părul, dar poate încetini și procesul de creștere.

Spală-ți părul doar atunci când simți că este gras sau murdar, ideal la un interval de cel puțin două zile.

4. Fă o condiționare profundă în doi pași o dată pe săptămână

De fiecare dată când îți speli părul, nu uita să aplici un balsam – este o regulă de bază pe care nu ar trebui să o sari niciodată! Dar dacă vrei să-ți stimulezi creșterea părului, pe lângă balsamul obișnuit, folosește și un balsam profund sau o mască.

Acestea hrănesc părul în profunzime, favorizând creșterea și prevenind ruperea. Rutina de condiționare în doi pași ar trebui să includă:

  1. Aplicarea unui ulei profund hrănitor
  2. Folosirea unei măști de condiționare profundă

cum sa ai un par mai lung
7 secrete pentru creșterea rapidă a părului: Trucuri inspirate de Rapunzel[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bianca îi pune la zid pe Giuly și Robert: "Calci pe cadavre pentru bani..." Care ar fi planul celor doi concurenți din ''Casa iubirii''? Aflați ce se va întâmpla joi, 12 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: "S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă- stirilekanald.ro

5. Evită să înfășori prosopul în jurul părului ud

Clasicul obicei de a-ți înfășura părul într-un turban de prosop după spălare poate duce la rupere, uscăciune și poate încetini creșterea. Dacă vrei să faci tot posibilul pentru a-ți stimula creșterea părului, ar fi mai bine să-l lași să se usuce natural, fără să-l înfășori în prosop. În schimb, poți tampona ușor părul pentru a absorbi excesul de umiditate.

6. Folosește o perie netedă

Nu e nevoie să-ți perii părul tot timpul. Fă-o doar atunci când simți că e necesar. Cel mai bine e să alegi o perie foarte blândă, din fibre naturale, ca să eviți ruperea firelor de păr. Perii naturali sunt și grozavi pentru a-ți masa delicat scalpul și pentru a stimula foliculii de păr de fiecare dată când te perii.

trucuri pentru cresterea parului
7 secrete pentru creșterea rapidă a părului: Trucuri inspirate de Rapunzel[Sursa foto: freepik]

7. Folosește fețe de pernă moi

Dacă vrei un păr de zeiță, ar fi bine să faci o schimbare și la pernele tale. Optează pentru bumbac moale sau, și mai bine, fețe de pernă din mătase, care ajută la prevenirea încurcăturilor, ruperii și deteriorării părului. Un alt sfat important: lasă-ți părul liber când dormi! Dacă îl ții mereu prins într-o coadă de cal sau coc, vei slăbi rădăcinile și vei favoriza căderea părului.

cum sa nu iti mai cada parul
7 secrete pentru creșterea rapidă a părului: Trucuri inspirate de Rapunzel[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Când să te tunzi în august 2024, în funcție de fazele lunii

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Detalii cutremurătoare despre crima care a șocat o lume întreagă! Cum și-a găsit sfârșitul Kristina Joksimovic, fostă Miss Elveția?

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Birkan Sokullu, actorul care joacă rolul principal Han în serialul “Vinovați de iubire”, în cele mai tandre ipostaze alături de iubita sa, pe insula Mykonos

„Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas


Cookies