8 beneficii pe care un duș rece le are asupra organismului tău

beneficii dus rece
Beneficii duș rece

Află din rândurile de mai jos care sunt beneficiile pe care un duș rece le are asupra organismului tău!

După o zi stresantă și obositoare, un duș este exact ceea ce îți dorești. Deși majoritatea persoanelor tind să facă duș rece doar în zilele toride, trebuie să știi că apa rece poate avea efecte incredibile pentru sănătatea ta. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt beneficiile pe care dușul revigorant îl are pentru organismul tău!

1. Îmbunătățirea stării de spirit

Citește și: 9 beneficii ale untului de migdale, nutriție și reacții adverse

dus cu apa rece beneficii
Beneficiile unui duș rece[Sursa foto: freepik]

Citește și: 5 uleiuri pentru un păr sănătos. Rutina pe care o poți avea chiar la tine acasă

Dușurile reci pot avea efect antidepresiv. În special dacă faci dușul dimineața, starea ta de spirit va fi una bună toată ziua. Un duș rece de 2 sau de 3 ori pe săptămână poate contribui la creșterea metabolismului.

2. Hidratarea pielii

În cazul în care faci băi fierbinți, este posibil să observi că pielea ta devine uscată. De asemenea, Modificările temperaturii apei afectează producția de sebum a pielii. Apa fierbinte sau caldă poate îndepărta uleiurile naturale, lăsând pielea uscată. Pe de altă parte, un duș rece previne pierderea de apă, pentru a menține nivelul de hidratare a pielii.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

3. Previne problemele de sănătate

Se pare că persoanele care fac dușuri cu apă rece constant își diminuează riscurile de a suferi boli cardiace.

4. Îmbunătățește circulația sângelui

dus cu apa rece
Duș cu apă rece[Sursa foto: freepik]

În special femeile preferă să facă dușuri fierbinți. Chiar dacă uneori dușul rece poate fi incomod, acesta are numeroase beneficii de care trebuie să ținem cont. Conform Healthline, Apa are o temperatură mai scăzută decât cea a corpului, iar în acest mod circulația sangvină este îmbunătățită.

5. Poate reduce nivelul de cortizol

Din cauza stresului sau a alimentației incorecte, nivelul de cortizol crește. Pentru a ne menține sănătoși, este important ca acest hormon al stresului să nu fie prea ridicat. Dușul rece și revigorant este adesea asociat cu niveluri mai scăzute de cortizol. În momentul în care corpul tău este expus la apă rece, sistemul nervos declanșează un răspuns la stres.

Așadar, acest obicei îți va ameliora stresul acumulat pe parcursul unei zile, îmbunătățind starea de spirit.

6. Stimulează recuperarea după mișcare

După un antrenament intens în sala de sport sau după multe ture de alergare prin parc, organismul tău se simte epuizat. Exercițiile intense provoacă adesea microtraume și rupturi musculare. Un duș rece sau o baie cu gheață îngustează vasele de sânge și elimină impuritățile din țesutul afectat.

Apa la temperaturi scăzute reduce umflarea, durerea și previne degradarea ulterioară a țesuturilor. Este esențial ca sportivii sau cei cu o viață activă să facă 2-3 dușuri reci pe săptămână, pentru a se bucura de aceste beneficii.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

7. Îți încălzește corpul

dus rece beneficii
Duș rece[Sursa foto: freepik]

Deși pare greu de crezut, un duș rece poate să îți încălzească corpul. În timpul iernii, apa la temperaturi scăzute poate să îți mențină corpul cald. Se datorează faptului că expunerea la frig activează țesutul adipos prezent în corpul tău. Acest țesut ajută la menținerea temperaturii corpului în condiții reci, astfel încât tu să fii cald. În momentul în care faci un duș rece, corpul tău tremură și trimite impulsuri nervoase către creier.Apoi, mușchii se contractă și se activează țesutul adipos. Cu toate acestea, este important să nu dai șocuri termice corpului prea des.

8. Te poate ajuta să slăbești

Conform National Library of Medicine, există niște beneficii uimitoare pe care îl are dușul rece. Apa la temperaturi scăzute poate uniformiza nivelul de hormoni din corp și poate vindeca sistemul gastrointestinal. Aceste efecte pot conduce către pierdera în greutate, însă studiile nu sunt foarte clare în privința asocierii dintre slăbit și dușul rece. Cu toate acestea, persoanele care se confruntă cu multe kilograme în plus nu trebuie să creadă că doar făcând duș rece vor slăbi. Este important ca stilul de viață să fie bazat pe sport și alimetație sănătoasă.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Fructe și legume care îngrașă. La ce trebuie să renunți dacă vrei să slăbești

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies