8 motive pentru a bea suc de sfeclă zilnic. Elixirul de energie și sănătate!

motive pentru a bea suc de sfecla zilnic
8 motive pentru a bea suc de sfeclă zilnic

Sucul de sfeclă deține nenumărate beneficii pentru organismul nostru. Însă știați care sunt acestea mai exact?

Aflați în rândurile următoare care sunt cele 8 motive pentru care ar trebui să consumați suc de sfeclă în fiecare zi, pentru a avea parte de beneficiile sale. 

 

8. Sfecla roșie reduce tensiunea arterială

Odată consumat mai des, sucul de sfeclă roșie poate reduce tensiunea arterială în câteva ore chiar, făcându-l astfel un aliat extrem de bun atunci când vine vorba despre sănătatea inimii.

În urma unui studiu, a fost dovedit faptul că, dacă zilnic se va consuma 1/2 L de suc de sfeclă, acesta va avea capacitatea de a reduce semnificativ tensiunea arterială, dat fiind faptul că deține nitrat, o substanță care se poate găsi atât în sfecla roșie cât și în alte legume verzi, substanță care poate ajuta ca tensiunea arterială să scadă la o oră după consumul acestui suc. Astfel, sucul de sfeclă roșie este extrem de benefic pentru organismul nostru, rezultatele văzându-se chiar la 3-4 ore de la consumul acestuia, și rămânând valabile chiar până la 24 de ore după consum.
În cele din urmă, cu ajutorul acestuia, se va face și un tratament eficient împotriva și pe tensiunea arterială, menținându-se tensiunea arterială sub control, ceea ce duce la reducerea riscului apariției de infarct miocardic și accident vascular cerebral. 

Citește și: Cele mai frecvente simptome ale deficitului de magneziu. Cinci surse în care se gasește din belșug

8 motive pentru a bea suc de sfeclă zilnic[Sursa foto: freepik]

Citește și: 7 motive pentru a bea suc de morcovi zilnic. Beneficiile uimitoare ale acestei băuturi nutritive

7. Excelent pentru digestie

Sucul de sfeclă roșie este extrem de bun și pentru digestie, dat fiind faptul că deține o cantitate extrem de mare de fibre, care reprezintă necesarul nostru zilnic, având și avantajul major pentru digestia noastră, fibrele fiind cele care normalizează tractul intestinal, esențial pentru sănătatea digestivă. Nu trebuie să uităm nici de betan, substanța care normalizează secreția acidă din stomac, îmbunătățind astfel absorbția nutrienților și prevenind problemele printre care se află și arsurile de stomac și refluxul. 

8 motive pentru a bea suc de sfeclă zilnic[Sursa foto: freepik]

6. Combate inflamația

Tot sucul de sfeclă roșie natural combate și inflamația, sfecla roșie reprezentând o sursă bogată de betană, nutrientul care deține un rol extrem de important atunci când vine vorba despre protejarea celulelor, proteinele, dar și enzimele împotriva stresului. De asemenea, de menționat este și faptul că, contribuie la conservarea organelor interne, reducând astfel factorii de risc în ceea ce privește cardiovascularul, dar și prevenirea diferitelor boli cronice. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

8 motive pentru a bea suc de sfeclă zilnic[Sursa foto: freepik]

5. Pierdere în greutate 

Odată inclus un consum zilnic de sfeclă roșie, mai exact de suc de sfeclă roșie, se vor vedea rezultate și în ceea ce privește pierderea în greutate, tot datorită fibrelor pe care sfecla roșie o conține în compoziția sa.

Astfel, sucul de sfeclă roșie crește senzația de sațietate, în cele din urmă reducând și aportul de calorii în plus. Acesta este bogat și în apă, dar totodată sărac în calorii, motiv pentru care se poate consuma sfecla roșie atât crudă, cât și în sucuri nestrecurate, fiind un factor foarte important în procesul de slăbire datorită antioxidanților pe care îi deține. Sfecla roșie ajută și în reducerea nivelului de glucoză din sânge, crescând astfel sensibilitatea la insulină, ceea ce este extrem de benefic atunci când vine vorba despre persoanele care au diabet zaharat. 

8 motive pentru a bea suc de sfeclă zilnic[Sursa foto: freepik]

4. Proprietăți anticancerigene

Pe lângă toate beneficiile menționate până în acest moment, nu trebuie să uităm nici de proprietățile anticancerigene pe care sucul de sfeclă roșie le are, datorită antioxidanților existenți în compoziția sa. 

8 motive pentru a bea suc de sfeclă zilnic[Sursa foto: freepik]

3. Îmbunătățește funcția creierului

Funcția creierului este și ea îmbunătățită odată ce veți consuma zilnic suc de sfeclă roșie, dar și abilitățile cognitive datorită nitraților prezenți în sfecla roșie, care favorizează expansiunea vaselor de sânge, crescând astfel fluxul de sânge către creier, îmbunătățind și funcția sa. 

beneficii suc de sfecla
8 motive pentru a bea suc de sfeclă zilnic[Sursa foto: freepik]

2. Detoxifică organismul

Tot sucul de sfeclă roșie ajută și la detoxifierea organismului, tot datorită antioxidanților existenți, precum vitamina C și betal, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi, acele substanțe toxice care provoacă daune celulare. De asemenea, datorită sucului de sfeclă roșie acesta acționează și ca detoxifiant natural, benefic pentru combaterea furunculelor și a coșurilor, reducând astfel inflamația pielii, și acționând și în procesul de anti-îmbătrânire. Odată cu consumul zilnic al acestui suc, organismul va primi și o sursă numai bună de lipină, cea care ajută la menținerea elasticității pielii, protejând-o astfel și de daunele cauzate de expunerea la soare, aducând beneficii chiar și pentru ficat, colesterol, dar și trigliceride. 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

beneficii suc de sfecla
8 motive pentru a bea suc de sfeclă zilnic[Sursa foto: freepik]

1. Crește performanța atletică

Chiar și performanța atletică poate să fie crescută dacă veți continua să consumați zilnic suc de sfeclă roșie, având o compoziție nutrițională, datorită abundenței de vitamine și minerale conținută, dar și dat fiind faptul că deține un compus numit azotat, care este transformată în nitrit, iar ulterior în oxid nitric, în fluxul sanguin, favorizând astfel dilatarea vaselor de sânge, îmbunătăți în fluxul sanguin, având o performanță fizică mult mai bună, rezistența la oboseală fiind mai prelungită. 

suc de sfecla proaspat
8 motive pentru a bea suc de sfeclă zilnic[Sursa foto: freepik]

 

Rețetă de suc proaspăt de sfeclă roșie

Ingrediente 

  • 1/2 cană de fenicul tocat  
  • o jumătate de sfecla roșie tocata, inclusiv frunzele  
  • 2 mere cu semințele îndepărtate  
  • o cană de apă 

Mod de preparare 

Tot ce trebuie să faceți pentru a prepara un suc natural de sfeclă roșie, este să combinați toate ingredientele menționate anterior, direct într-un blender, iar dacă doriți, pentru ca acesta să fie un mai răcoritor, puteți să adăugați în plus și câteva cuburi de gheață, în funcție de preferințe, acesta fiind servit imediat după preparare. 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.

consum zilnic de suc de sfecla
8 motive pentru a bea suc de sfeclă zilnic[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

7 motive pentru a bea suc de morcovi zilnic. Beneficiile uimitoare ale acestei băuturi nutritive

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies