„A rămas corigent de șapte ori. Era prieten cu paharul. Face pe teoreticianul și marele dascăl.” Gheorghe Turda, atac dur la adresa lui Grigore Leșe. De la ce a pornit scandalul dintre cei doi?

„A rămas corigent de șapte ori. Era prieten cu paharul. Face pe teoreticianul și marele dascăl.” Gheorghe Turda, atac dur la adresa lui Grigore Leșe. De la ce a pornit scandalul dintre cei doi?
„A rămas corigent de șapte ori. Era prieten cu paharul. Face pe teoreticianul și marele dascăl.” Gheorghe Turda, atac dur la adresa lui Grigore Leșe. De la ce a pornit scandalul dintre cei doi?

Gheorghe Turda a avut cuvinte dure de spus la adresa lui Grigore Leșe.

Gheorghe Turda este genul de interpret muzical care spune mereu lucrurilor pe nume și nu se sfiește să vorbească de fiecare dată când îl deranjează cineva. De data aceasta, însă, folcloristul a iscat un adevărat scandal, aducându-i colegului său de breaslă, Grigore Leșe, cuvinte jignitoare.

Gheorghe Turda a luat foc după ce Grigore Leșe a spus că piesa „Așa-i românul” este din folclorul maghiar

Citește și: “Fericirea nu costă nimic, pentru că o obții când ești în singurătate, după părerea mea! Lucrurile nu sunt așa simple, dar viața este frumoasă și mergem înainte.” Cum vede artistul Grigore Leșe fericirea, la vârsta de 69 de ani

Gheorghe Turda, atac dur la adresa lui Grigore Leșe. De la ce a pornit scandalul dintre cei doi?
Gheorghe Turda[Sursa foto: Facebook]

Citește și: „Mă vedeți pe mine să am asemenea gusturi? Saveta Bogdan vrea să-și facă reclamă.” Gheorghe Turda, atac dur la adresa Savetei Bogdan, după ce artista a declarat că a cerut-o în căsătorie

Totul a început de la afirmațiile lui Grigore Leșe conform cărora piesa „Așa-i românul” ar proveni din folclorul maghiar. La auzul acestor vorbe, Gheorghe Turda a sărit ca ars și a ținut cu orice preț să clarifice situația.

Nicio relevanță pentru publicul larg! El poartă costum unguresc, de aceea ține cu ei. Nu are nimic românește din locul lui, nici măcar veșmintele lui. Ținuta e ungurească toată! Părintele Gagea a lansat prima dată cântecul acesta, la Cenaclul Flacăra.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Iar eu, în 1970, când Furdui sau Veta încă nici nu se născuseră, eu eram student la Cluj. Nu era 1 Decembrie atunci, era 24 ianuarie. Era Unirea mică. Și eu, Gheorghe Turda cu Dumitru Fărcaș, în centrul orașului Cluj, lângă statuie, după ce am cântat această piesă, am fost bumbăciți de unguri cu bulgări de zăpadă și pietre în bulgăre.

Eu cântam cu Fărcaș. ”, a declarat Gheorghe Turda pentru Viva.ro.

Pe lângă atacul la adresa lui Grigore Leșe, Gheorghe Turda a lansat un atac și la adresa lui Nicolae Furdui Iancu, despre care spune că ar fi înregistrat pe un ton fals acest cântec patriotic.

Atunci s-a lansat acest cântec patriotic, nu în 1989. Acesta e adevărul.

Putem face o discuție foarte importantă. Și Veta cu Furdui au venit după mine. Eu spun adevărul. Iar el cântă și fals. Toate imprimările lui sunt cum sunt.

Cântă pe lângă ton. Mă mir că inginerul de sunet nu avea ureche muzicală. Cum să dai drumul așa o piesă care a devenit atât de cunoscută în acest fel? Cum să o dai cântată fals? Numai eu spun treaba asta, ceilalți nu au curaj să spună.

Dar eu spun adevărul. ”, a mai declarat Gheorghe Turda.

Gheorghe Turda susține că Grigore Leșe ar fi rămas corigent de șapte ori la Conservator

Gheorghe Turda, atac dur la adresa lui Grigore Leșe. De la ce a pornit scandalul dintre cei doi?
Grigore Leșe[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Atacul la adresa lui Grigore Leșe nu s-a oprit, însă, aici. Folcloristul susține că Leșe nu prea trecea pe la ore și avea probleme cu alcoolul, fapt care a dus la corigență de șapte ori pe vremea când acesta era student la Conservator.

 „E melodie românească, nicidecum ungurească. Pentru că ei nu au de unde să știe, ardelenii, că e muzică ungurească. El nu știe vioara, știe doar teoria. El a rămas corigent de șapte ori la Conservator, nu o dată. De șapte ori a rămas repetent! De abia l-a trecut profesorul meu de canto.

Era rector pe atunci. Pentru că Leșe era prieten cu paharul și nu prea venea pe la ore. Și atunci a rămas repetent de șapte ori. Toată lumea știe asta! Și el face pe teoreticianul și marele dascăl. Hai să fim seroși! Să nu se pună nimeni cu Turda, că eu le spun la toți, spun adevărul. Pentru că ei le înfloresc în felul lor.”,  a mai declarat Gheorghe Turda, pentru sursa mai sus menționată. 



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

„M-au luat fiorii, m-au trecut câteva lacrimi.” Geta Sterp, gest impresionant într-o biserică! Sora lui Culiță și soțul au fost opriți de doi tineri

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies