Nu ştiu câţi ani să aibă reţeta asta şi nici cine ar trebui să îşi aroge drepturi de autor asupra ei. Ştiu doar că am găsit-o în caietul vechi cu reţete al mătuşii mele şi că este una dintre reţelele copilăriei mele.
– pentru crema
Pentru a face crema împărţim cantitatea de lapte dulce în două, 400 de grame le punem, într-un vas, la foc mic şi lăsăm să fiarbă împreună cu zahărul.
Restul de 200 de grame de lapte rece îl amestecăm cu făînă. Peste făînă turnam laptele rece, încetul cu încetul amestecând bine până când obţinem o compoziţie care arată că o smântână şi nu are cocoloaşe.
Această compoziţie o punem în vasul cu laptele care fierbe la foc mic, amestecând continuu că să nu se prindă de fundul vasului şi să nu se ardă. Eventual mai luăm oală de pe foc, continuând să amestecăm, după care o punem iar pe foc.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Lăsăm să fiarbă uşor până când compoziţia se îngroaşă şi devine de consistentă unei creme după care luăm de pe foc şi lăsăm la răcit, acoperind vasul cu o folie alimentară sau amesecand din când în când în crema.
Când crema s-a răcit adăugăm coajă de portocală şi untul frecat spumă.
Amestecăm bine şi apoi împărţim crema în două (dacă avem trei foi).
O parte o punem peste prima foaie şi întindem bine, punem peste ea a două foaie şi apoi restul de crema şi a treia foaie.
Dăm la rece până a două zi când o putem tăia bucăţi, pudra cu zahăr pudra şi servi cu poftă.
sursa: lecturisiarome.ro