Alimente care îți dau energie și slăbești. Pe cele mai multe le ai chiar în bucătăria ta

ce sa mananci dimineata ca sa ai energie
Alimente care îți dau energie și slăbești. Pe cele mai multe le ai chiar în bucătăria ta

Te-ai gândit vreodată că poți să slăbești și în același timp să ai și energia pe care o aveai înainte? Ai găsit soluția datorită alimentelor enumerate mai jos.

Există persoane care își doresc să slăbească și apelează la anumite diete care le scad din energie. Află care sunt alimentele care te pot ajuta să slăbești, dar în același timp să ai și energie.

 

Alimente care îți dau energie și slăbești

Există nenumărate alimente care te pot ajuta să slăbești, iar în același timp să îți ofere și energie.

Trebuie să ținem cont totuși de momentul zilei în care le consumăm.

Ce să mănânci dimineața

Terci de ovăz

Acest terci de ovăz, te poate proteja de diabetul zaharat de tip 2. Este un aliment foarte sățios cu un conținut ridicat de fibre, astfel încât digestia se poate regla. Datorită nenumăratelor vitamine pe care le conține, terciul de ovăz are și efect protector asupra sistemului cardiovascular.

Prin urmare, ajută la scăderea colesterolului.

Ouă

O sursă foarte mare de proteine o reprezintă și ouăle. Se recomandă consumul la micul dejun, pentru a împiedica excesele alimentare pentru întreaga zi. Acestea oferă sațietate care durează pe o perioadă mai lungă de timp, astfel, nu vom mai simți nevoia de a tot mânca.

Pâine

Se recomandă înlocuirea pâinii albe cu cea de secară, pentru că este mult mai sănătoasă. Este un tip de pâine hrănitor și sățios. Pâinea de secară ajută la reglarea nivelului de zahăr din corp.

Cartofi

Tot la micul dejun se recomandă și consumul de cartofi, deoarece au cam multe calorii. În ciuda acestui fapt, cartofii sunt hrănitori  și conțin multă vitamină C, dar și B6.

Se recomandă să evităm prăjirea acestora, ci mai degrabă să-i consumăm copți sau fierți, chiar cu tot cu coajă, datorită faptului că deține mult potasiu, esențial pentru sănătatea inimii noastre.

ce sa mananci la pranz ca sa ai energie

Citeste si: CITEȘTE: La ce este bun POMELO

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Desert

Chiar dacă de cele mai multe ori, obișnuim să consumăm desert seara, se recomandă ca acesta să fie consumat chiar de la prima masă a zilei, și anume, de la micul dejun. Acest lucru se face, datorită faptului că pe timpul zilei, corpul nostru va avea timpul necesar să ardă o bună parte din caloriile acumulate. În plus, ne va oferi și energia de care avem nevoie pentru întreaga zi.

Leguminoase

Un conținut ridicat de acid folic, fier, potasiu și magneziu se regăsește în nenumărate leguminoase precum: năutul, mazărea, lintea și fasolea boabe. Pentru ca aceste leguminoase să controleze absorbția grăsimilor și a zaharurilor, se recomandă consumul acestora tot la micul dejun.

ce sa mananc seara ca sa pot sa slabesc

Citeste si: DESCOPERĂ: Dieta cu CARTOFI de 5 ZILE. Slăbește 4 kg în 5 zile

Ce să mănânci la prânz

Măr, banană sau struguri

Poți consuma un măr ca gustare, pentru ca acesta să regleze tranzitul intestinal, prin intermediul pectininei pe care o conține, dar și pentru a ajuta la creșterea nivelului de energie. Exact ceea ce ai nevoie! Strugurii pot fi de asemenea consumați, tot ca o gustare pentru prânz, ajutându-te să te concentrezi în continuare pe întreaga zi, datorită glucozei pe care o au în conținutul lor. Mai multă energie nu strică, astfel încât poți consuma și o banană pentru a-ți da mai multă energie, datorită carbohidraților ușor de digerat.

Orez

Acum că putem lăsa gustările deoparte, atunci când vine vorba de masa de prânz, un aliment sănătos este reprezentat de orez. Acesta conține fosfor, magneziu, seleniu, vitamina B6 și mangan. Datorită manganului, orezul poate proteja organismul de cancer, dar și de diabet zaharat de tip 2.

alimente pentru dieta de slabire

Citeste si: CITEȘTE: Dietă cu supă de varză. Cum slăbești 5-6 kg în 7 zile

Carne

Citește și: Robi de la ''Casa Iubirii'', imagini inedite alături de ''iubirile'' din viața lui: "Te iubesc!" Despre cine este vorba - kanald.ro

Citește și: Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților- stirilekanald.ro

La fel ca în cazul desertului, care nu trebuie consumat în timpul mesei de seară, exact la fel este și în cazul cărnii. Trebuie să se evite consumul acesteia seara, și mai degrabă să fie consumată la masa de prânz. Carnea necesită de obicei aproximativ 5 ore pentru a se putea digera așa cum trebuie. Consumă o porție limitată, alături de legume preparate la abur sau salatele de crudități sau verdețuri. Toate acestea pentru a ajuta digestia să fie mai ușoară.

Paste

Poți consuma pastele cu legume și verdețur i, dar nu se recomandă tocmai consumul alături de carne. Iar de asemenea, se recomandă să fie consumate la masa de prânz, în loc de cină, pentru a avea timp să se digere.

Citeste si: DESCOPERĂ: Dieta cu IAURT. Slăbește 1 kg pe zi

Ce să mănânci la cină

Lactate

Chiar dacă majoritatea dintre noi consumăm lapte sau iaurt la micul dejun, se recomandă să fie consumate seara, la cină. În special, lactatele fermentate, pentru a ne bucura de un somn liniștit și de o digestie ușoară. Cina trebuie luată înainte cu 3 ore de a vă culca și trebuie să mâncați o cantitate mai mică de alimente.

Legume

Acestea se folosesc mai mult sub formă de garnituri, dar pot fi consumate și crude. Se pot găti și la cuptor sau la abur pentru a păstra intacți, cât de mult se poate, nutrienții esențiali. Puteți alege oricare aliment doriți, din lista următoare: salată, țelină, usturoi, păstârnac, morcovi, dovlecei și broccoli.

Pui

Datorită faptului că puiul nu conține atât de mult colesterol și se poate digera ușor, se poate consuma in timpul mesei de seară. Este bogată în fosfor, potasiu, fier și triptofan (ajută la eliberarea tensiunii și a stresului). Astfel, vă va ajuta să aveți un somn liniștit, datorită digestiei ușoare.

 



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

La ce este bun pomelo. Care sunt beneficiile acestui fruct pentru organism

ȘOC! Divele din România au arătat TOT la plajă. Pozele de infarct care au ÎNNEBUNIT bărbații!

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Cum a gestionat Antonia un moment inedit pe scenă? Răspunsul artistei a cucerit publicul

Jador și Oana Ciocan vor deveni părinți? Ce a publicat tânăra

Momente de coșmar pentru un turist american pe Aeroportul Otopeni: „Cel mai prost aeroport din Europa”. Chinurile prin care au trecut străinul și alți zeci de pasageri

Câte pisici sunt în imagine? Puține persoane reușesc să dea răspunsul corect


Cookies