Alimente cu proprietati benefice asupra tenului

Alimente cu proprietati benefice asupra tenului
Alimente cu proprietati benefice asupra tenului

Frumusetea vine din interior si aceasta afirmatie este sustinuta de stiinta, cu dovezi concrete care atesta faptul ca ceea ce mananci are influenta.

Frumusetea vine din interior si aceasta afirmatie este sustinuta de stiinta, cu dovezi concrete care atesta faptul ca ceea ce mananci are influenta nu doar asupra sanatatii tale, dar si asupra frumusetii tale. Daca iti doresti sa ai mereu o piele sanatoasa, fara imperfectiuni si luminoasa, atunci trebuie sa incepi prin a acorda mai multa atentie alimentelor pe care le consumi. Multe alimente au efecte pozitive dovedite asupra frumusetii pielii.

Iata care sunt acestea:

Alimente cu proprietati benefice asupra tenului
Alimente cu proprietati benefice asupra tenului[Sursa foto: PixaBay]

Alimente cu un indice glicemic scazut

Alimentele care prezinta un indice glicemic ridicat sunt asociate cu inflamatia la nivelul pielii si acneea. Printre acestea se numara carbohidratii rafinati precum painea, pastele albe sau prajiturile. Daca iti doresti sa ai o piele sanatoasa si luminoasa, incearca sa reduci consumul acestora sau chiar sa il elimini. Le poti inlocui cu orice sursa de protein slabe, precum carnea de pui, oua, legume, quinoa, fulgi de ovaz, cartofi dulci orez brun.

Sunt alimente sanatoase care pot contribui la vindecarea acneei.

Lapte vegetal

Laptele vegetal nu te ajuta in mod special sa ai un ten mai curat si fara imperfectiuni insa, daca alegi sa il consumi in locul laptelui normal, poti reduce aparitia acneei.

Fructe de padure

Fructele de padure sunt bogate in antioxidanti si nutrienti. Printre acestea se numara afinele, murele, coacazele sau fructele goji.

Antioxidantii au un puternic efect antiinflamator si ajuta corpul sa se vindece singur. In plus, protejeaza impotriva radicalilor liberi si previn la imbatranirea prematura a pielii.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Alimente cu proprietati benefice asupra tenului
Alimente cu proprietati benefice asupra tenului[Sursa foto: PixaBay]

Verdeturi si legume verzi

Verdeturile si legumele verzi precum spanacul, kale, broccoli si varza de bruxelles sunt bogate in antioxidanti si vitamin pretioase care aduc numeroase beneficii pentru piele.

Sunt o sursa bogata de vitamin A si actioneaza impotriva pielii uscate si descuamate. In plus, contin si vitamina C care coombate efectele nocive ale soarelui asupra colagenului si elastinei, cat si vitamin E care lupta impotriva inflamatiei si repara ADN-ul celular.

Turmeric

Turmericul poate sa combata inflamatia si este dovedit faptul ca sustine sistemul imunitar si buna functionare a creierului. In plus, ajuta la echilibrarea florei naturale a pielii si protejeaza celulele pielii impotriva radicalilor liberi.

Alimente cu proprietati benefice asupra tenului
Alimente cu proprietati benefice asupra tenului[Sursa foto: PixaBay]

Ceai verde

Ceaiul verde este extrem de important in incetinirea degradarii ADN-ului celular, combatand inflamatia si protejand impotriva efectelor nocive ale razelor UV asupra pielii.

Peste

Pestele ofera proteine esentiale si aminoacizi care sunt elemente de baza ale pielii noastre si o mentin puternica. Pestele contine acizi grasi esentiali Omega-3 si Omega-6 care sustin bariera naturala de protectie a pielii si combat deshidratarea.

Citeste si: Rutina de seara pentru o piele de milioane

Citeste si: CITEȘTE: Sfaturi de frumusețe care îți salvează tenul

Citeste si: Stresul îți distruge pielea: Efecte negative și cum le poți combate



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Sibel Taşçıoğlu, actrita din serialul „O dragoste”, vizitează România pentru un motiv surprinzător

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies