Alimente de evitat în post. Cum să ții post fără a te îngrășa!

alimente de evitat in post
Alimente de evitat în post

Deși postul ar trebui să constituie perioada în care organismul se curăță, multe persoane aleg să mănânce alimente care nu provin din origine animală, însă sunt extrem de calorice. Așadar, perioada postului poate să se transforme într-un adevărat calvar pentru siluetă, dacă nu alegem o alimentație corectă și sănătoasă.

Descoperă în rândurile de mai jos ce alimente de post ar trebui să eviți dacă îți dorești să îți menții silueta, dar și sfaturile utile oferite de nutriționistul Mario Popescu, cu privire la alegerile pe care le facem în materie de alimentație!

„Problema este că aceste alimente nu le consumăm doar în post, ci și în perioadele în care nu ținem post, pentru a ne satisface papilele gustative.

Trebuie să eliminăm pe cât se poate din alimentația noastră sau să le diminuăm consumul.”, a declarat specialistul.

Pateul vegetal

mancare de post fara carbohidrati
Mâncare de post fără carbohidrați[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce înseamnă să ai un stil de viață sănătos

O mulțime de români aleg să consume pate vegetal, considerând că este chiar mai sănătos decât cel de porc. Totuși, acest aliment este nesănătos, în special atunci când este consumat alături de pâine albă, așa cum se obișnuiește.

„Combinația dintre pate și pâine albă este dăunătoare pentru organism, pentru că vine la pachet cu multe grăsimi nesănătoase. Pateul din comerț este plin de E-uri, conservanți și aditivi și devine o bombă calorică. Putem să ne facem noi un pateu în casă, din năut și cartofi.”, a declarat Mario Popescu.

Soia

Soia este una din cele mai răspândite alternative atunci când vine vorba de perioada postului.

A devenit o variantă foarte utilă, deoarece se regăsește în tofu, șnițele sau chiar paste. Cu toate acestea, nutriționistul a explicat de ce ar fi bine să o evităm.

„Tofu este un produs care se face din soia. Este bine să evităm consumul de soia, în special bărbații și femeile care nu au intrat la menopauză, deoarece perturbă balanța hormonală. De obicei nu consumăm soia în varianta ei naturală, ci sub formă de tofu sau șnițele.”,

a declarat specialistul în nutriție.

Mezelurile de post

postul ingrasa
Postul poate să vină cu câteva kilograme în plus[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citește și: Detoxifiere pentru ten. Pas cu pas către un ten proaspăt și strălucitor!

Mezelurile de post sunt și mai nocive decât cele obișnuite, din cauza procesului de fabricare și al ingredientelor nesănătoase.

„Nu am o părere bună despre mezeluri în general, dacă sunt și de post, au o mulțime de aditivi, conservanți și E-uri. Nu avem garanția că sunt folosite ingrediente de calitate. Este bine să le evităm pe perioada postului.”, a precizat Mario Popescu.

Cartofii prăjiți

ce alimente ingrasa de post
Ce alimente de post îngrașă[Sursa foto: freepik]

Cartofii prăjiți nu ar fi o problemă dacă ar fi consumați doar pe perioada postului, însă aceștia sunt introduși în alimentația noastră destul de des.

 „Problema cartofilor prăjiți este aceea că a combina prăjeala cu cartoful la temperatură înaltă duce la o bombă calorică. Putem să tăiem cartofii pai și să îi punem în cuptor, alături de condimente și ulei de măsline.”, a specificat nutriționistul.

Margarina

„Margarina nu ar trebui folosită niciodată, nici în prăjituri, nici pe pâine. Problema margarinei este aceea că are multe grăsimi trans, cele cauzează creșterea colesterolului și a bolilor cardiovasculare.”

, a declarat specialistul.

Gogoșile

ce sa mananci in post sa nu te ingrasi
Ce să mănânci în post să nu te îngrași[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Turmericul: Beneficiile sale uimitoare și modalități creative de a-l adăuga în mâncare

Gogoșile sunt foarte dăunătoare și reprezintă bombe calorice. Combinația dintre făină albă, zahăr si prăjeală este fatală pentru organism.

Napolitanele și biscuiții

În post, pofta de dulce crește însă nu trebuie să cădem pradă ispitei și să consumăm tot felul de napolitane și biscuiți.

„Ele nu sunt prăjite, dar problema este combinația dintre zahăr, făină rafinată, grăsimi trans și devin o problemă pentru sănătatea noastră. Există multe dulciuri pe care le putem consuma în post, cum ar fi cele raw-vegane, dar trebuie să avem grijă la cantitate.”, a declarat Mario Popescu.

Este recomandat să ne bazăm dieta pe cât mai multe fructe și legume în perioada postului, iar untul și uleiul pot fi înlocuite cu unt de cocos, de caju, de arahide sau chiar de migdale.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.

 



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Cât timp se fierb pastele al dente. Trucul folosit de cei mai mari bucătari

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies